28 Nisan 2013 Pazar

Bangkok'ta nerede kalınır?

Tayland'ın başkenti Bangkok sadece Tayland'ın değil tüm Güneydoğu Asya'nın turizm merkezi. Her ne kadar İstanbul'dan beter trafiği, kalabalığı, gürültüsü ve gece hayatının göze batan seks turizmi yanı ile ilk başta iyi bir izlenim uyandırmasa da bu 11 milyonluk şehir sarayları, tapınakları, alışveriş seçenekleri, oldukça eğlenceli ve kozmopolit gece hayatı, görece ucuz ve modern konaklama olanakları ve de mideniz yatkın ise tek kelimeyle mükemmel Tayland mutfağı ile dünyanın en görülesi şehirlerinden biri.

Bangkok oldukça büyük ve Hangover II'deki elemanların uyandığı iğrenç batakhaneden tutun da kendine özel helikopter platformuna sahip kral daireli lüks otellere uzanan geniş yelpazede her kesime ve bütçeye uyan oteller sunuyor. Peki Bangkok'ta hangi otelde kalmalı? Biz berbat otelleri atlayarak çeşitli kategorilerde en iyilerden birkaç örnek vereceğiz.

Eğer Bangkok otel tavsiyesi istiyorsanız aşağıda çeşitli klasmalardaki en iyi Bangkok otelleri listesine göz atabilirsiniz:

Bangkok'un en iyi lüks otelleri

Peninsula Bangkok Hotel
Eğer Bangkok'ta lüks bir otelde kalma imkanınız var ise Chao Phraya Nehri kıyısında bir otelde kalmaya bakın. Güzellik olarak yanında geçemezde de Bangkok Nehrinin Bangkok için bizim İstanbul Boğazının İstanbul için olduğu gibi bir işlevi var. Bangkok Nehri kıyısındaki en enfes otelde muhtemelen Peninsula Bangkok Otel. Bangkok Nehri kıyısındaki bu 5 yıldızlı otelin 1998'deki açılışından beridir topladığı ödülleri asmaya duvarı kalmamıştır. Bangkok'un en lüks otellerinden biri olan Peninsula Bangkok Otel rakipsiz konumu, manzarası, lüks tesisleri ile para sorun değilse ilk tercih edilmesi gereken Bangkok otellerinden biri.

The Sukhothai Hotel
Adını Tayland'ın antik başkenti Sukhothai'den alan The Sukhothai Hotel, Tayland'ın iş merkezinde 6 hektar alana konuşlanmış 5 yıldızlı muhteşem bir otel. Yemyeşil tropik bahçelerle ve dekoratif havuzlarla çevrili bu lüks otel Skytrain'e yakın ve merkezi bir konaklama imkanı sunuyor. Özellikle iş için Bangkok'ta bulunanlar için ideal bir otel.

Chatrium Hotel Riverside Bangkok
Chao Phraya Nehri kenarına konuşlanmış bir Bangkok otelinin en önemli artılarından biri de manzarası. Manzara deyince de pek az otel 5 yıldızlı Chatrium Hotel Riverside Bangkok ile yarışabilir herhalde. Özellikle damındaki havuzu ve havuzu, manzaralı ve konforlu odaları, restoranları ve merkezi konumu ile lüks kategorisindeki en iyi otellerden biri.

Bangkok'un en iyi butik otelleri

Hansar Bangkok Hotel
Alışveriş ve iş merkezlerine yakın merkezi konumu, modern mimarisi ve de konforlu ortamı ile Hansar Bangkok Hotel Bangkok'un en iyi butik oteli. Genelde geniş odaları, merkezi konumu, şahane havuzu, otel SPA'sı ve de iyi servisi ile otel rezervasyon sitelerinde müşterilerden çok iyi yorumlar ve puanlar alıyor.

Davinci Suites & Le Spa Hotel
Hep 5 yıldızlı otellerden gittik şimde de 3 yıldızlı güzel bir butik oteli listemize ekleyelim.Sadece 15 odası olan Davinci Suites & Le Spa Hotel lokasyonu, kalitesi ve fiyatı ile (gecesi 1,000 Baht yani yaklaşık 62 Türk Lirası). Otelin en güzel yanı da atmosferi. Güzel dekoru fazla kalabalık olmayan ortamı ile şahane birleşmiş. Yine de bu fiyat grubundaki butik otellerin genelde yanlız veya çocuksuz çiftlere hitap ettiğini, çocuklu aileler için uygun olmadığını belirtelim.

Mystic Place BKK Hotel
Bangkok'un meşhur Chatuchak Haftasonu Marketine yakın 36 odalı ve 3 yıldızlı Mystic Place Rooms in Bangkok, Chatuchak pek merkezi bir konumda değil.  İyi servisi, geniş odaları, ilginç iç mekan ve oda tasarımı ile artı puan toplayan bu otelin gecesi 94 Türk Lirası.  

Bangkok'un en iyi ucuz otelleri

Lub d Bangkok Silom Hostel
 Ucuz otellere geldik, bir hostel ile başlayalım. Lub d Bangkok Silom Hostel, The Observer dergisine göre dünyanın en "cool" hostellerinden biri. Temiz yatakhaneleri, bir hostelde en önemli ayrıntılardan biri olan otel güvenliği (odalara erişim için anahtar kart kullanulıyor), modern dekoru ve geniş lobisi ile Bangkok'ta hostel arıyorsanız bu en iyilerinden biri. Gecesi 20++ Türk Lirası.

Take A Nap Hostel
Take A Nap Hostel Bangkok'ta Samyan MRT (Metro) İstasyonundan sadece 400 metre uzaklıkta merkezi, temiz ve ucuz bir otel. Adında hostel olmasına rağmen çift yataklı odaları da mevcut.   

Imm Fusion Sukhumvit Hotel
En iyisini en sona sakladık. 3 yıldızlı Imm Fusion Sukhumvit Hotel Cezayir temalı iç dekoru ile Bangkok'un ve Tayland'ın en ilginç otellerinden biri. Ucuz, merkesi ve toplu taşıma araçlarına yakın ve temiz bir otel arayanlar için ideal. Gecesi 36 Türk Lirası ile fiyat - değer oranı oldukça iyi.

Bangkok'ta iyi bir otel arıyorsanız, Aloft Bangkok Sukhumvit 11 Otel yazımıza da göz atın. Biz bu otelden oldukça memnun ayrıldık. Eğer Bangkok'un hangi semtinde kalınır merak ediyorsanız Bangkok'ta Nerede Kalınır? Kısım 2 yazımıza bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder