20 Ağustos 2013 Salı

Amsterdam'da nerede kalınır?

Hollanda'nın başkenti Amsterdam güzeller güzeli kanalları, muhteşem mimarisi ve hemen her yaş ve tatta turiste sunduğu türlü türlü atraksiyonları ile Avrupa'nın en görülesi şehirlerinden biri. Özellikle ortaçağdan gelen şehir merkezi (ortaçağda binalar ahşaptan yapıldığından günümüzde bu çağdan bina görmek mümkün değil) tam görülmelik. Aslında Amsterdam misafirlerine Avrupa'nın en büyük tarihi şehir merkezlerinden birini sunuyor. Şehirde 7,000 adet kayıtlı tarihi bina var İkinci Dünya Savaşı sırasında şehir çok az bombalandığı için birçok bina orijinal. Ama Amsterdam'ı Amsterdam yapan yapıları özellikle geceleri çok güzel ışıklandırılan sayısız köprüleri. Amsterdam merkezi aslında 400 adet köprü ile birbirine bağlanan 90 adet adadan oluşuyor.

Amsterdam birçok turist için merkezinde Merkez Tren Garının olduğu yarım daire şeklindeki şehir merkezi. Şehir 1850 yılında sadece bu bölgeden ibaretmiş zaten. Şehrin tarihi merkezi olan Amsterdam Centrium 6 adet kanal çemberinin içinde; Singel, Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht, Lijnbaansgracht, ve Singelgracht. Bu kanallara topluca Canal Ring adı veriliyor. Merkezin diğer mahalleleri ise Jordaan ve Plantage. Şehir merkezi etrafında daire çizen Nassaukade, Stadhouderskade, ve Mauritskade Caddeleri ise şehrin vakti zamanında ayakta olan surları ve hendeklerinin olduğu yerler. Bu caddeler dışında kalan Amsterdam ise 1870 sonrasına ait.

Her ne kadar Amsterdam pencereden fırlayan seks turizmi ve hafif uyuşturucu maddelerin serbestçe alınıp satıldığı bir yer olarak ünlü olsa da Red Light District'e uğramadığınız sürece ailecek rahatça gidebileceğiniz bir yer.

Amsterdam'da nerede kalınır? sorusuna gelelim. Tek tek Amsterdam otel tavsiyesi vermeden önce de Amsterdam'da nerede kalınır, hangi bölgeler konaklama açısından uygundur biraz ön bilgi verelim.

Amsterdam otelleri hesaplı konaklama imkanı sunanlardan Avrupa'nın en pahalılarına değişen yelpazede. Amsterdam Old Center birçok hostel ve hotel sunuyor özellikle merkez garın güneyinde ve Museum Quarter civarında. Otantik butik otellerin en iyileri Kanal Çemberi civarında bulunabilir. Meşhur Jordaan ise kalburüstü bir muhit olsa da orta seviye ve üstü otellerin bulunabileceği bir yer. Amsterdam'ın en salaş ve ucuz hostelleri ise Red Light District civarında.

Bu yazımızda öncelikle Amsterdam'ın kalınabilecek belli başlı semtlerini tanıtacağız. Daha sonra da çeşitli klasmanlarda en iyi Amsterdam otellerini listeleyip Amsterdam otel tavsiyesi vereceğiz.

Amsterdam'da nerede kalınır - Amsterdam haritası ve bölgeleri
Amsterdam Haritası ve Amsterdam'ın belli başlı semtleri
Kaynak - WikiTravel Amsterdam Gezi Rehberi
Amsterdam Merkez (Amsterdam-Centrum, Canal Ring, Jordaan ve Plantage)

Amsterdam'ın ortaçağdaki kalma tarihi merkezi Amsterdam-Centrum aynı zamanda şehrin en popüler ve ziyaret edilen turist alanı. Geleneksel mimarisi, kanalları, alışveriş imkanları ve tabii ki cofeeshopları ile ünlü. Dam Square, Amsterdam'ın tarihi merkezinin merkezi ama asıl enteresan bölgeler Nieuwmarkt ve Spui. Amsterdam'ın meşhur Red Light District'i de bu bölgede. 17. Yüzyılda kazılan ve bugün bir UNESCO Dünya Mirası Alanı olan Canal Ring o dönemden beridir Amsterdam'da varlıklı ailelerin evlerini yaptıkları bir alan. Bugün birçok ünlü ve zengin Hollanda'lının ev sahibi olduğu bu kalbur üstü bölgedeki The Leidseplein ve Rembrandtplein, Amsterdam Gece Hayatının en önemli iki merkezi.

Kurulduğunda çalışan kesimin yaşadığı bir semt iken bugün sanat galerileri, hip butikleri ve güzel restoranları ile bugün Amsterdam'ın kalburüstü mahallelerinden biri. The Haarlemmerbuurt ve the Western Islands da bu bölgede. Plantage Amsterdam'ın müzelerinin çoğunun bulunduğu bir bölge. Waterlooplein civarındaki Jewish Historical Museum, the Hermitage Amsterdam ve botanik bahçeleri Artis Zoo, the Tropical museum ve muhteşem Scheepvaart Museum buradaki bazı görülesi yerler.

Amsterdam'da nerede kalınır sorusunun bizce cevabı bu merkezi bölgeler. Amsterdam merkezindeki otellerin fiyat karşılaştırmalı listeleri, oda fiyatları ve müşteri yorumları gibi detaylı bilgiler için Amsterdam Centrum OtelleriAmsterdam Joordan Otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

Klasik Amsterdam binaları, kanal ve köprüsü
Klasik Amsterdam binaları, kanal ve köprüsü
Amsterdam-Zuid (Güney Amsterdam)

Amsterdam-Zuid, şehrin en güzel semtlerinden biri ve Amsterdam tatilinin olmazsa olmazı Museum Quarter'da bu bölgede. Vondelpark'da şarap yudumlamak ya da Albert Cuyp Markette alışveriş yapmak da Amsterdam'da yapılacaklar listesinde olması.

Her ne kadar Amsterdam'da nerede kalınır sorusunun cevabı yukarıda listelediğimiz Amsterdam merkezi olsa da burada oteller çok pahalı. Amsterdam-Zuid Amsterdam'ın en popüler konaklama alanı zira burada merkeze göre çok daha ucuz Amsterdam otelleri bulmak mümkün. Eğer bütçeniz kabarık değilse ilk olarak Amsterdam-Zuid otellerine bakmanızı tavsiye ederiz. Amsterdam'ın toplu taşıma ağı diğer ana Avrupa kentleri gibi çok iyi olduğundan buradan merkeze gitmeniz çok kolay. Amsterdam'ın iş ve finans merkezi de burada.

Amsterdam-Zuiddeki otellerin fiyat karşılaştırmalı listeleri, oda fiyatları ve müşteri yorumları gibi detaylı bilgiler için Amsterdam-Zuid Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Amsterdam-West, Amsterdam-Noord, Amsterdam-Oost 
Amsterdam'ın batı (west), kuzey (north ya da noord) ve doğu (east ya da oost) bölgeleri genel olarak yerel halkın yaşadığı yerler. Buralarda ilgi çekici yerler olsa da genelde turistlerin kaldığı bölgeler değiller.

Bijlmer
Amsterdam'ın Bijlmer mahallesi Amsterdam'da nerede kalınmaz sorusunun cevabı. Her ne kadar güvenlik konusu son senelerde bir miktar düzelmiş olsa da bu bölgede kalmamanız ve hatta bu bölgeye uğramamanız tavsiye edilir. Gerçi futbol fanatikleri bu bölgedeki Amsterdam ArenA'yı görmek isteyeceklerdir.

Gelelim çeşitli klasmanlardaki en iyi Amsterdam otelleri listemize ve Amsterdam otel tavsiyelerimize.

Amsterdam'ın en iyi lüks otelleri

Sofitel The Grand Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 197, Burgwallen-Oude Zijde, Amsterdam, The Netherlands

Sofitel The Grand Amsterdam Amsterdam'ın merkezinde hem turist merkezlerine hem de Amsterdam'ın renkli gece hayatına yakın bir tatil geçirmek isteyenlere 5-yıldızlı konaklama imkanı sunan bir otel. Dam Square'deki Royal Palace ve Burgwallen-Nieuwe Zijde gibi turist merkezlerine 10 dakika yürüme mesafesindeki 177 odalı lüks otel Amsterdam-Centrum mahallesinde.

Amsterdam'da nerde kalınır - Sofitel The Grand Amsterdam Oteli
Sofitel The Grand Amsterdam
Photo - Five Star Alliance
Andaz Amsterdam
Prinsengracht 587, Grachtengordel-West, Amsterdam

Amsterdam'ın meşhur Jordaan semtindeki 5 Yıldızlı Andaz Amsterdam Leidseplein yakınlarında Amsterdam'ın meşhur Kanal Çemberi (Canal Ring) üzerinde konuşlanmış Anne Frank House, Rijksmuseum ve Dam Square'deki Royal Palace gibi belli başlı turist merkezlerinden 20 dakika yürüme mesafesi uzaklığında lüks bir otel. Oldukça merkezi olan bu otel Amsterdam'ın o kendine özgü tarih dolu havasını tam ortasında yaşamak isteyenler için.


Amsterdam'da nerde kalınır - Andaz Amsterdam Oteli
Andaz Amsterdam Amsterdam'ın meşhur Canal Ring üzerinde.
Photo - Five Star Alliance
Hotel De L'Europe
Nieuwe Doelenstraat 2-14, Burgwallen-Oude Zijde, Amsterdam

Amsterdam-Centrum mahallesinde Rembrandt House Museum, De Wallen ve University of Amsterdam turist merkezlerine yürüme mesafesindeki 5-yıldızlı Hotel De L'Europe aslen 1896 yılında inşaa edilmiş. Kendisine "Royal Palace of Amsterdam" lakabını edinmiş bu lüks otel Amsterdam Nehri kıyısında ve Amsterdam'ın en kalburüstü otellerinden biri.

Amsterdam'da nerde kalınır - Hotel De L'Europe
Hotel De L'Europe
Photo - Five Star Alliance


Amsterdam'ın en iyi butik otelleri

Mauro Mansion
Geldersekade 16, Amsterdam-Centrum, Amsterdam

Amsterdam-Centrum'da konuşlu Mauro Mansion TripAdvisor'da 445 review ile Amsterdam Otelleri içinde 1 numaraya yerleşmiş bir butik otel. Centraal Station ve Red Light District'e 5 dakika mesafedeki bu küçük butik otel muhteşem konumu, oteli bizzat ve çok iyi yöneten sahipleri ve rahat odaları ile Amsterdam'ın gerçekten de en iyi otellerinden.

Amsterdam'da nerde kalınır - Mauro Mansion Oteli
Mauro Mansion
Foto - TripAdvisor
The Toren - Hampshire Classic
Keizersgracht 164, Amsterdam-Centrum, Amsterdam

36 odalı The Toren Amsterdam'ın merkezinde (Jordaan ve Western Canals bölgesinde) görmek isteyeceğiniz hemen her Amsterdam turist noktasına yürüme mesafesinde oldukça güzel ve konforlu bir butik otel. Otel konumu, servisi, odaları ve konforu ile Amsterdam butik otelleri içinde en öne çıkan alternatif.

Amsterdam'da nerde kalınır - The Toren Oteli
The Toren - Hampshire Classic
Photo - hotels.nl
Banks Mansion
Herengracht 519-525, Amsterdam-Centrum, Amsterdam

51 odalı Banks Mansion iyi bir Amsterdam butik otelinden bekleyeceğiniz hemen her şeyin en iyisine sahip: hemen her atraksiyona yürüyerek ulaşabileceğiniz kanal kıyısında merkezi konum, tarihi bir bina ve iç mimari, güleryüzlü servis, konforlu ve temiz odalar, vs.

Amsterdam'da nerde kalınır - Banks Mansion Oteli
Banks Mansion
Foto - TripAdvisor
Amsterdam'ın en iyi ucuz otelleri

Holiday Inn Express Amsterdam - South
Zwaansvliet 20, Zuideramstel, Amsterdam

Amsterdam'a hem ziyaret için gelen turistler hem de ticaret için gelenler için tasarlanmış olan Holiday Inn Express Amsterdam - South şehir merkezinden biraz uzakta ama şehir merkezine varmanız kolay: tram ya da metro ile sadece yarım saatte merkeze ulaşabilirsiniz. Bir bütçe otelden bekleyebileceğiniz herşeyi fazlasıyla sunan bu otel Amsterdam standartlarında oldukça hesaplı oda fiyatlarına sahip. Amsterdam'ın en iyi görece ucuz otellerinden.

Amsterdam'da nerde kalınır - Holiday Inn Express Amsterdam - South Oteli
Holiday Inn Express Amsterdam - South
Hotel Nadia
Raadhuisstrat 51, Amsterdam-Centrum, Amsterdam

Otel bütçesi dar ve çocuksuz seyahat eden turistlere hitap eden (odalar küçük) bu küçük otel kendi klasmanının en iyi ve orjinallerinden. Bir bütçe otele göre oldukça merkezi konumda (Amsterdam-Centrum) ve tarihi bir binada yerleşik olan bu 2.5 yıldızlı Hotel Nadia kısa seyahatleri için cebini yakmayacak, konumu iyi ve rahat bir otel arayanlara.

Amsterdam'da nerde kalınır - Nadia Hotel Amsterdam
Nadia Hotel Amsterdam
Foto - travelpod.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder