10 Kasım 2013 Pazar

Antalya'da nerede kalınır?

Antalya'da nerede kalınır sorusuna verilecek cevap eğer tek tek Antalya otel tavsiyesine girmeyeceksek (merak etmeyin sonra ona da gireceğiz) kolay: Antalya'da ya Kaleiçi'nde kalınır ya da Lara Plajında. Kaleiçi içinde irili ufaklı birçok pansiyon ve otel barındıran, Antalya'nın en güzel mekanı. Burada daha aile ortamı sunan, küçük, butik oteller ve pansiyonlar var. Lara Plajı ise hemen hepsi 5-Yıldızlı, herşey dahil sisteminde çalışan büyük ve lüks oteller var. Hem Kaleiçi hem de Lara iyi tercihler olsa da hangisi daha iyi ne aradığınıza göre değişir.

Kaleiçi
Labirentimsi dar sokaklardan oluşan, eski Antalya evleri, bahçeli/avlulu restoranlar, gece klüpleri, barlar ve otellerle dolu Antalya'nın bu şirin köşesi mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğu kadar, Antalya'da kalınabilecek en güzel yer aynı zamanda.

Kaleiçi'ne elinizde bavulla otel ayarlamadan gelseniz bile kalacak güzel biryer bulmanız uzun sürmez (ama siz yine de resepsiyonda öpülmemek için otelinizi gelmeden internetten ayarlayın). Kaleiçi'ndeki evlerin büyük bir kısmı kendilerine ait küçük havuz ve restoranları olan butik otele çevrilmiştir. Eskiden yazları Kaleiçi bayağı kalabalık olurdu ama şehir dışındaki Lara Plajı gibi mekanlar ve "herşey dahil" sistemi yerli ve yabancı turistlerin büyük kısmını kaptığından bölge artık daha sakin. Tabii fiyatlar da. İki kişilik odaya gecesine sadece 20-35 lira vererek kalabilirsiniz.

Peki Antalya Kaleiçi'nde nerede kalınır? Bol yıldızlılardan başlayalım zira bu klasmanda bile fiyatlar oldukça makul.

5-Yıldızlı Puding Suites Antalya Kaleiçi'ni lüks bir otelden keşfetmek isteyenler için ideal bir otel. Oldukça merkezi bir konumda olan otel özellikle servisi, konukseverliği ve birçok restoran ve bara yürüme mesafesindeki konumu ile öne çıkıyor.

Kaleiçi'nde plaja ve limana yalnızca 150 metre mesafedeki Villa Tulipan özellikle terasından muhteşem manzarası ile ön plana çıkıyor. TripAdvisor sitesinde Kaleiçi Otelleri içindeki en iyi otel seçilmiş belirtelim. Bunda hem Türkçe hem de İngilizce bilen yöneticisinin payı büyük olsa gerek.

Kaleiçi'nde eski bir Osmanlı evinden otele çevrilmiş olan Otantik Butik Hotel AntalyaElegance East Hotel ve Mediterra Art Hotel öne çıkan diğer Antalya Kaleiçi otelleri.

Yukarıdaki gibi kalburüstü otellerin yanında oldukça güzel 2 ve 3 yıldızlı oteller ve pansiyonlar da listemizde. Örneğin Urcu HotelCandles House, ve Tuvana Hotel örneğin güzel Kaleiçi otel ve pansiyonlarından.

Antalya merkezi tabii ki sadece Kaleiçi'nden ibaret değil ama en büyük otel konsantrasyonu bu bölgede. Bunun yanında kale duvarları içinde kalan bu tarihi alanın kendine öz havası en iyi içinde kalınarak yaşanır. Antalya Kaleiçi otelleri ile ilgili detaylı bilgiler ve diğer oteller için  Antalya Otelleri (Kaleiçi) sayfasına bakabilirsiniz.

Antalya Old Town (Kaleiçi)
Antalya Kaleiçi Marina
Antalya Lara Plajı Antalya otellerinin yoğunlaştığı diğer bir bölge. Herşey dahil sistemiyle çalışan bu 5 yıldızlı oteller devasa otel tesisleri, büyük ve su kızaklı havuzlar, özel plaj, deniz, deniz manzaralı lüks odalar gibi üst seviye servis sunuyor.

Antalya Lara Plajı otellerinin en iyilerini daha önce Antalya Otelleri - En iyi 10 Luks Antalya Oteli yazımızda detaylıca ele almıştık.

Tipik bir Antalya Lara Plajı Oteli
Delphin Palace Hotel Antalya Lara
Peki Antalya'da nerede kalınır? Lara Plajında mı yoksa Kaleiçi'nde mi? Bu sorunun cevabı tamamen nasıl bir tatil beklediğinize bağlı. Her iki lokasyonda muhtemelen sizi pişman etmeyecek. Ama tarihi bir doku içinde, aile ortamına yakın butik otellerde kalıp, otantik bir tatil arıyorsanız Kaleiçi tam size göre. Eğer herşey dahil sistemi size göre ise ve 5-Yıldızlı lüks, plaj, deniz, deniz ve kum ve güneş otelinizin dibinde olsun istiyorsanız Lara Plajı tam size göre.

Bunun yanında ekleyelim, eğer bütçeniz kısıtlı ise Lara Plajı otelleri size pahalı gelecektir. Bütçeye uygun oteller Kaleiçi'nde daha kolay bulunabilir. Lara Plajının herşey dahil sisteminin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder