12 Aralık 2013 Perşembe

Barselona'da nerede kalınır?

Katalonya'nın Başkenti ve İspanya'nın ikinci büyük şehri Barselona İspanya'nın Akdeniz sahil şeridinin kuzeydoğusunda yerleşik restoranları, açık hava pazarları, kafeleri, dükkanları, müzeleri, kiliseleri ve birbirinden güzel ara sokakları ile çok güzel bir Avrupa şehri. Tıkır tıkır işleyen Metro servisi ve tabanvay kombinasyonu ile oldukça güzel ve ucuz seyahat edebileceğiniz şehrin en gezilesi ve görülesi yeri Eski Şehir (Ciutat Vella). Yazları ise plajları gidilmeye değer.

Barselona metrosu turistler için gezilip görülesi hemen her yerden geçiyor. Bu nedenle Barselona şehir merkezinde metro istasyonuna yakın hemen her otelde kalabilirsiniz. Ama eğer tam aksiyonun içinde olmak istiyorsanız La Rambla ya da Barri Gotic (Gotik Meydan) civarında kalmaya bakın.

Barselona'yı ziyaret etmek için en iyi zaman Nisan ve Mayıs ayları arasında havanın 19 - 20 derece olduğu zamanlar. Şehrin en yoğun sezonu ise Ağustos ayı ama ilginçtir bu ay dükkanların önemli bir kısmının da kapalı olduğu bir ay zira dükkan sahipleri de bu popüler yaz tatili ayında tatile çıkıyor. Kışın hava 9 - 10 derecede seyrettiğinden yağmur olmadığı sürece Barselona bu ölü sezonda da gezilip görülebilir.

Bu yazımızda, Barselona'da nerede kalınır sorusuna yanıt vereceğiz. Bunu da tek tek Barselona otel tavsiyesi yapmak yerine, Barselona'nın konaklama açısından popüler belli başlı bölgelerini tanıtarak yapacağız.

Barselona'da nerede kalınır - Barselona Haritası
Barselona Haritası ve Barselona Şehir Merkezinin Belli Başlı Bölgeleri.
Ciutat Vella (Barri Gotic, La Rambla, El Raval, El Born)
Katalan dilinde Eski Şehir anlamına gelen Ciutat Vella Barselona'nın en tarihi bölgesi. Kumsalı ile meşhur La Barceloneta (Küçük Barselona), Ciutat Vella'nın en eski bölgesi Barri Gòtic, El Born olarak da bilinene La Ribera, Barselona Olimpiyatlarına kadar batakhane olarak nam salan ama günümüzde gece klüpleri ve restoranları ile meşhur El Raval eski şehrin önemli mahalleleri. Barselona'nın en bilinen yeri, gündüz turistlerle ve gece de yerel ahali ve hayat kadınları ile dolu La Rambla bu bölgenin en görülesi yerlerinden biri.

Barselona'nın Ciutat Vella bölgesinde otellerin karşılaştırmalı fiyatları ile bir listesi için bakınız: Ciutat Vella Otelleri.
La Rambla Barselona - Barselona'da nerede kalınır
La Rambla Barselona
Eixample
19. yüzyılda Barselona'nın savunma amacı ile şehir duvarları dışındaki boş araziye genişlemesi ile oluşan modern Eixample, Barselona'nın simgesi La Sagrada Família'nın bulunduğu bölge. Planlı bir yerleşke olduğundan diktörtgen şeklinde blokları, birbirinin aynı cadde ve sokakları ile insanın kolayca kaybolabileceği ilginç bir bölge burası.

Eixample orta ve ortanın üstü seviyedeki Barselona otellerinin çoğunun bulunduğu bölge. Şehrin geri kalanına oldukça iyi bir ulaşım sunan Eixample Barselona'da nerede kalınır sorusunun cevabı gibi.

Barselona'nın Eixample bölgesinde otellerin karşılaştırmalı fiyatları ile bir listesi için bakınız: Eixample Otelleri.

Eixample - Barselona'da nerede kalınır
Barselona'nın Eixample bölgesi devase dikdörtgen bloklardan oluşuyor.
Gràcia
Barselona şehir merkezinin 1 kilometre kuzeyindeki Gràcia, Barselona'nın en Katalan mahallesi. Hayatın bölgedeki onlarca meydanda aktığı bu zengin muhit Barselona'da bir otelde kalmak için en güzel yerlerden de birisi.

Barselona'nın Gràcia bölgesinde otellerin karşılaştırmalı fiyatları ile bir listesi için bakınız: Gràcia Otelleri.

Sants-Montjuïc
Barselona'nın en önemli meydanlarından biri olan Plaça d'Espanya'nın bulunduğu bu bölge müzeleri, anıtları ve festivalleri ile Barselona'nın turistler için en önemli muhitlerinden birisi.

Barselona'nın Sants-Montjuïc bölgesinde otellerin karşılaştırmalı fiyatları ile bir listesi için bakınız: Sants-Montjuïc Otelleri.

NOT:
Barselona otellerini 3 gruba bölersek yaklaşık olarak her grubun otel fiyat bantları şöyle:
- 3 yıldızlı Barselona otelleri ve altı fiyat bandı $35 - $295,
- 4 yıldızlı Barselona otellerinin fiyatları $68 - $552 arası ve
- 5 yıldızlı Barselona otellerinin fiyatları $133 ila $412 arası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder