9 Aralık 2013 Pazartesi

İstanbul'un en iyi otelleri - Olağanüstü İstanbul otelleri

Hemen her ay birileri bir yerlerin en iyi otelleri listesini yayınlar. Bunların çoğu pahalı lüks otelleri listeler ya da bir veya birkaç internet otel rezervasyon sitesinin yaptığı sıralamaları baz alır. Bizim bu İstanbul'un en iyi otelleri listemiz ise hotelscombined adlı sağlam bir otel arama sitesinin otellere verdiği konuk değerlendirmelerine bakılarak hazırlandı. Hotelscombined.com hemen hemen tüm saygın otel rezervasyon sitelerinden konuk değerlendirmelerini derleyip (toplamda 30 milyondan fazla otel konuk değerlendirmesine bakıyor) bir skor hesapladığından değerlendirme konusunda oldukça sağlam bir fikir veriyor.

Hotelscombined.com'un otel konuk değerlendirme skoru 10 üzerinden. Biz bu İstanbul'un 10 üzerinden 10 alan şampiyonlardan oluşturduk: hotelscombined'ın tabiri ile olağanüstü İstanbul otellerinden. Dünyanın birçok yerinde bu listenin tepesi büyük ve lüks oteller zincirleri ile doludur ama İstanbul'da listede butik otel ağırlığı dikkat çekiyor.

Listemizi sağlama almak için sadece birkaç yüzden fazla konuk yorumu alan otelleri en iyiler arasına soktuk.

#1 - White House Otel İstanbul
3 Yıldızlı - Konuk Değerlendirmesi : 10.0
Alemdar Mh. Çatalçeşme Sk. No: 21, Fatih - İSTANBUL

İstanbul Sultanahmet'in kalbinde merkezi bir noktada yer alan White House Otel İstanbul adlı butik otel, 5-Yıldızlı devlerin de olduğu listede baş köşeye oturuyor. 2,200'den fazla konuk yorumundan 10 üzerinden 10 alan otel harika konumu, servisi, butik aile oteli yapısı, yemekleri ve temizliği ile tam puan almış.

White House Otel İstanbul'da konaklamanın gecesi 208 TL'den başlıyor.

#2 - Witt İstanbul Suites
5 Yıldızlı - Konuk Değerlendirmesi : 10.0
Kılıçali Paşa Mh., Defterdar Yokuşu, No: 26, Galata, Beyoğlu - İSTANBUL

Listemizin 2. sırasında bir butik otel var ama bu seferki otelimiz 5-Yıldızlı ve lüks bir otel. Witt İstanbul Suites Amerika'da Ekonomi okuyan ama kısa bir finans sektörü deneyiminden sonra hayallerindeki oteli açıp işletmek için İstanbul'a dönen Tuncel Toprak'ın binbir emeklerle oluşturduğu güzel bir otel. Sadece 17 adet odası bulunan Cihangir'deki Witt İstanbul Suites 30 metrekarelik geniş odalar, bohem ve Taksim'e yakın bir ortam ve de lüks bir konaklama sunuyor. Otelin 2 dakika uzağındaki Van Kahvaltı Evi mutlaka ziyaret edilmeli.

Witt İstanbul Suites'de konaklamanın gecesi 484 TL'den başlıyor.

#3 - Four Seasons Otel Sultanahmet İstanbul
5 Yıldızlı - Konuk Değerlendirmesi : 10.0
Tevkifhane Sk. No: 1, Sultanahmet, Fatih - İSTANBUL

Listemizin 3. sırasında bir zamanlar hapishane olan ve 1996 yılında Toronto merkezli Four Seasons Oteller zincirince 5-Yıldızlı bir otel olarak yeniden açılan Four Seasons Otel Sultanahmet İstanbul var. Konum olarak İstanbul'un en iyi oteli olan 5-Yıldızlı Four Seasons Otel Sultanahmet lüksü, restoranlarındaki yemekleri, restoranından manzarası ve servisi ile İstanbul'un en iyi lüks zincir otel şubelerinden biri. Bizce tek eksiği bir havuzu olmaması.

Four Seasons Otel Sultanahmet İstanbul'da konaklamanın gecesi 947 TL'den başlıyor.

White House Otel İstanbul
White House Otel İstanbul
#4 - Otel Seraglio İstanbul
3 Yıldızlı - Konuk Değerlendirmesi : 10.0
Sultanahmet Mh. Amiral Tafdil Sk. No: 28, Sultanahmet, Fatih

Sultanahmet'te merkezi ve hesaplı bir otel arayanlar için en iyi alternatiflerden biri olan Otel Seraglio İstanbul Çağrı Yılmaz'ın tarihi dede ocağını otele çevirmesi ile ortaya çıkan oldukça iyi bir İstanbul butik oteli. Otelin dekorasyonunda Çağrı Yılmaz'ın bu binada büyüyen halası ve babası da rol almış ve ortaya harika bir otel çıkarmışlar.

Otel Seraglio İstanbul'da konaklamanın gecesi 157 TL'den başlıyor.

#5 - Osmanhan Otel İstanbul
3 Yıldızlı - Konuk Değerlendirmesi : 10.0
Akbıyık Cd. , Çetinkaya Sk. No:1, Sultanahmet, Fatih - İSTANBUL

Osmanhan Otel Sultanahmet Camii'nin gölgesinde muteşem bir konuma sahip küçük güzel bir otel. Listemizdeki diğer butik oteller gibi bu kategoride ve tüm oteller kategorisinde en iyilerden biri. Özellikle çalışanlarının yardımseverliği, temizliği ve konumu konuklardan düzenli bir şekilde 10 puan alıyor.

Osmanhan Otel İstanbul'da konaklamanın gecesi 206 TL'den başlıyor.

#6 - Neorion Hotel
4 Yıldızlı - Konuk Değerlendirmesi : 10.0
Orhaniye Cd. No: 4 Sirkeci Eminönü, Fatih, İstanbul

Neorion Otel saygın seyahay sitesi TripAdvisor kullanıcıları tarafından sadece Türkiye'nin değil Avrupa ve Dünyanın da en iyi 25 oteli arasında sayılmış. Servis olarak da Avrupa ve Türkiye'nin ilk 25 oteli arasında. Otel personelinin ortaya çıkardığı iş gerçekten de öve öve bitirilemiyor. 4-Yıldızlı otelin kendisi de oldukça modern ve temiz. Eminönü Orhaniye Caddesindeki otelin çok güzel bir havuzu var.

Neorion Hotel'de konaklamanın gecesi 332 TL'den başlıyor.

#7 - Tomtom Suites İstanbul
5 Yıldızlı - Konuk Değerlendirmesi : 10.0
Boğazkesen Cd. Tomtom Kaptan Sk. No: 18, Galata, Beyoğlu - İSTANBUL

Beyoğlu'nun Asmalımescit, Şahkulu, Hacımimi ve Firuzağa gibi meşhur mahalleleri ile komşu şirin mahallesi Tomtom Kaptan'daki 5-Yıldızlı lüks Tomtom Suites İstanbul 1901 yılında Soeurs Garde-Malades Apartmanı olarak inşaa edilen ve yıllarca harabe olarak durduktan sonra restore edilen bir binada konuşlu. İstiklal Caddesine yürüyerek kolayca çıkabileceğiniz bu otel İstanbul'un en yeni ve en iyi lüks otellerinden biri.

Tomtom Suites İstanbul'da konaklamanın gecesi 382 TL'den başlıyor.

#8 - Peradays
3 Yıldızlı - Konuk Değerlendirmesi : 10.0
Kamer Hatun Mh. Hamalbaşı Cd. 32, Beyoglu, Galata, İstanbul

Peradays (Pera günleri) otelin ismi aynı zamanda İngilizce'de Paradise (Cennet) kelimesini çağrıştırıyor. 1960'lı yıllara kadar bir apartman olarak hizmet veren tarihi yapı 3-4 sene önce satın alınıp otel olarak restore edilmiş. Sadece 9 odası olan bu küçük butik otel oldukça sıcak bir atmosfere sahip ve İngiliz Konsolosluğu'na yakın lokasyonu ile İstiklal Caddesi çevresinin en iyi konumlu otellerinden biri.

Peradays'da konaklamanın gecesi 148 TL'den başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder