30 Temmuz 2014 Çarşamba

Maldivler'e nasil gidilir : Maldivler ucak bileti

Hint Okyanusu'ndaki ada devleti Maldivler dünyanın en güzel tropik cennetlerinden biri. Suüstü bungalowları, mercan kayalıkları, beyaz kumlu plajları, denizi ve doğasının yanında dünyanın en iyileri arasında yer alan otel ve tatil köyleri ile muhteşem bir tatil vaadediyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vizesiz ülkeler listesinde olan Maldivler nerede, Maldivler'e nasıl gidilir sorularına cevap vermeye çalışacağız. Aslında iş Maldivler'e gitmekle bitmiyor. Başkent Male'deki havaalanına vardıktan sonra oradan da tekne ya da hava taksi ile otelinize gitmeniz gerekiyor ki otel seçiminizde önemli ayrıntılardan biri de havaalanı - otel arasındaki mesafe (bkz Maldivler'de nerede kalınır?).

Maldivler'e nasıl gidilir?

2012 yılından beridir Türk Havayolları İstanbul'dan Maldivler'e aktarmasız uçuyor. Türk Havayolları haricinde bazı körfez havayolları da Maldivler'e uçuyor ama aktarmalı olarak. Katar Havayolları (Qatar Airways) örneğin ülkemizden Doha aktarmalı olarak Maldivler'e uçuyor. Hem de sadece İstanbul Atatürk Havaalanından değil İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara'dan da uçuşları var. Aktarmalı uçuşlar ise genel olarak direk uçuşlara göre ucuz. En son Maldivler uçak bileti fiyatları için Katar Havayolları - Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.

İstanbul - Maldivler arasındaki aktarmasız uçuş yaklaşık 7  saat 35 dakika sürüyor. Eğer Ortadoğu'da 1 aktarma yaparsanız bu muhtemelen 10 ila 11 saat civarına çıkacaktır. Katar Havayolları örneğin 10 saat 30 dakika sürerken, Emirates (Dubai aktarmalı) 11 saat 30 dakikada sizi Maldivler'e ulaştıracaktır.

Maldivler uçak biletinizi alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri uçağınızın Male Uluslararası Havaalanına varış saati. Zira Male'den resortlara giden tekne ve deniz uçakları gece çalışmıyor. Böylece biraz tasarruf edeceğim derken bütün gece Male'de kalmak ya da 500 - 800 Dolar verip özel tekne - uçak kiralamak zorunda kalabilirsiniz.

Maldivler okyanus açıklarında olduğu için uçak hariç Maldivler'e gidiş yolu bulmak zor (yatla gidebilirsiniz ama bu hem çok pahalı hem de bürokrasisi uzun bir yol).

Male'ye varmakla otelinize varmış olmuyorsunuz tabii ki. Buradan da ya tekne ile ya da uçak ile tatil köyünüze geçmeniz lazım. Bu nedenle Maldivler'de kalacağınız yeri seçerken ulaşımı göz önünde bulundurun. Ücra köşelerdeki resortlar oldukça pahalı deniz uçağı ile ulaşımı gerekli kılabilir mesela. Deniz uçakları her saat çalışmadığından Maldivler tatilinizin değerli bir gününü havaalanı civarında konaklayarak geçirebilirsiniz. O nedenle resorta ulaşım planını, uçak iniş-kalkış saatlerini de göz önüne alarak iyi planlayın.

Maldivler'de nerede kalınır?

Maldivler'de kalınacak bölgelerle ilgili kapsamlı bilgi için Maldivler'de nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

Maldivler nerede?

Maldivler Hint Okyanusu - Arap Denizi bölgesinde, Hindistan'ın güney batısında bir adalar grubu. Haritada okyanusun ortasında küçük noktacıklar gibi görünen Maldivler aslında denizin altında uzanan devasa bir sıradağlar grubunun zirveleri.

Aşağıdaki haritada Maldivler'in yaklaşık konumunu görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder