20 Nisan 2015 Pazartesi

Penang'da nerede kalınır?

Malezya’nın kuzeydeki kapısı Penang, aynı zamanda ülkedeki en eski İngiliz yerleşkesi. Pulau Pinang (Pulau Malaycada “ada” anlamına geliyor) olarak da bilinen eyalet başkenti Georgetown, 12,000’den fazla dükkan-evleriyle (alt katı dükkan üst katı ev olarak kullanılan iki ya da üç katlı yapılar) UNSECO Dünya Miras Listesinde. En çok yumuşak kumlu plajları ve üst sınıf otelleriyle bir tatil yeri olarak bilinse de, ülke halkı için Georgetown, Malezya'nın resmi olmayan yemek başkenti olduğunu söyleyeceklerdir.

Penang, sıcak ve ekvatoral bir iklimde. Ortalama sıcaklık gündüzleri 29-35°C ve geceleri 26-29°C; fakat bir ada olduğu için gündüzleri sıcak anakaradan çoğunlukla daha yüksek ve bazen 35°C’ye kadar ulaşabiliyor. Güneş kreminizi unutmamak en iyisi –ne kadar yüksek GKF, o kadar iyi. Hava çoğunlukla akşamları yağmur yağışlarının görüldüğü muson mevsimleri dışında güneşli.

Biz bu yazımızda Penang’da nerede kalınır sorusuna cevap vereceğiz. Penang’ın havalı konaklama yerlerinin çoğu plaj tatil yerleri şeklinde, ana turist plajı Batu Feringghi’de bulunuyor. Sırt çantasıyla seyahat edenlere uygun seçenekler ve birkaç klasik lüks otel de Georgetown’da bulunuyor. Chulia Street, Muntri Street ve Love Lane Area’da uygun fiyatlı oteller bulabilirsiniz.

Penang Haritası
Penang Haritası
Georgetown

Daha sonraları kral olacak Galler Prensi IV.George’tan ismini alan Georgetown’ın, uzun ve meşhur bir tarihi var. Adanın kuzeydoğu kısmındaki eyalet başkenti Georgetown (2008’den beri Dünya Mirası Alanı) dört ana caddeyle belirlenmiş: Lebuh Pantai, Lebuh Light, Jalan Masjid Kapitan Keling ve Lebuh Chulia. Çinli zanaatkârlar tarafından inşa edilmiş, savaş öncesinden kalma 12,000 eve ve Kompleks Tun Abdul Razak (KOMTAR) gökdelenine ev sahipliği yapan şehir, adanın en popüler görülmesi gereken noktalarıyla birlikte eyalet içindeki en iyi işporta yemek satıcıları pazarına da sahip.

Georgetown’daki oteller için, oda fiyatları ve müşteri değerlendirmeleriyle birlikte Penang Georgetown otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Georgetown Penang
Georgetown Şehri, Penang
Batu Feringghi

Penang’ın ana plajı Batu Ferringghi, geçmişte en çok hippilerin takıldığı mekân olarak biliniyordu. Bugünlerde ise üç kilometre boyunca uzanan beyaz kumlu plajıyla üst sınıf otellere ev sahipliği yapıyor. Foreigner’s Rock(Yabancılar Kayası) olarak da bilinen bu bölge, çoğunlukla paket turlarla adaya gelenler ve Orta Doğulu ziyaretçiler tarafından rağbet görüyor. Casuarina ve palmiye ağaçlarının sıralandığı plajın suları kristal berraklığında olmasa da (tatilciler genellikle konforlu tatil yerlerinin havuz kenarlarında takılmayı tercih ediyor) yine de fazlasıyla popüler. Batu Ferringghi’nin efsanevi gece pazarı ve iyi yemekleri bu şerit boyunca her yerde bulunabiliyor.

Batu Ferringghi’deki oteller, oda fiyatları ve müşteri değerlendirmeleri için, Penang Batu Ferringghi Beach otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Batu Feringghi Plajı
Tanjung Bungah

Georgetown’ın dış bölgelerinden otobüs yolculuğuyla 20 dakika uzaklıkta bulunan Tanjung Bungah, eskilerin durgun balıkçı köyü, şimdi ise deniz kenarı bir banliyö. Hem Gurney Drive hem de Batu Ferringghi’ye olan yakınlığından dolayı yakın zamanlarda Penang’ın en popüler bir turist noktalarından biri haline geldi. Buradaki plajlar daha batıda olanlara göre o kadar da saf olmasa da, yine de hoş ve buradaki oteller tertipli işletmelerden oluşuyor. Fiyatları da genellikle çok daha ucuz. Penang Water Sports Centre da burada bulunuyor.

Tanjung Bungah’daki oteller, oda fiyatları ve müşteri değerlendirmeleri için, Penang Tanjung Bungah otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Tanjung Bungah
Gurney Drive

Çoğu kişi burayı kendi başına ayrı bir bölge olarak kabul etmese de, Gurney Drive o kadar ki popüler ki burayı keşfetmek için biraz zaman ayırmalısınız. Persiaran Gurney olarak da bilinen bu yerden çoğunlukla “yeni Esplanade” (Georgetown’daki esas Esplanade’den ayırmak için) diye bahsediliyor. Burası “güneş burada batar” havasını veren iyi bir gece hayatı, deniz ürünleri restoranları ve işporta merkezleriyle dolup taşıyor. Su kenarındaki şerit aynı zamanda Gurney Plaza’ya –adanın en çok bilinen alışveriş merkezlerinden birine ev sahipliği yapıyor.

Gurney Drive’daki oteller, oda fiyatları ve müşteri yorumları için, Penang Gurney Drive otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Gurney Drive


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder