14 Eylül 2017 Perşembe

Phnom Penh'de nerede kalınır?

Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh, ülkenin Siem Riep ile beraber iki turizm merkezinden biri. Savaş ve ölüm tarlaları ile parçalanmış tarihi ve büyük bir yoksulluğua ragmen son 10 yılda hızla gelişen ülkede, başkent Phnom Penh çekici bir turizm bölgesi haline geldi. Bir zamanlar Hindiçi’nin en güzel Fransız yapımı şehirlerinden biri olsa da, bugün o dönemden kalan binaları bulmak zor ve gezilip görülecek yerler genelde tapınaklar ve savaş müzeleri. Bunun yanında Kamboçya mutfağı ve gittikçe hareketlenen gece hayatı da buraya turist çeken şeyler.

Phnom Penh’de nerede kalınır sorusuna gelelim. Kamboçya seyahatinizin en pahalı kısımlarından biri kuşkusuz otel konaklaması olacak. Hem iyi bir otelde kalmak hem de olabilecek en ucuz oteli bulmak eğer bir yere kendi insiyatifiniz ile gidiyorsanız çözmeniz gereken en önemli seyahat problemlerinden biri. Phnom Penh’de lüks otellerde kalmaya yetecek bir bütçeniz varsa bile olabilecek en ucuz fiyatı bulmak yine önemli zira özellikle pahalı ve lüks otellerde yapılacak tasarruf çok büyük rakamlara ulaşabiliyor.

Phnom Penh Lüks Otelleri kategorisinde tavsiyelerimiz Raffles Hotel Le Royal, Sofitel Phnom Penh Phokeethra ve InterContinental Phnom Penh.

Orta sınıf Phnom Penh otel tavsiyesi olarak da Iroha Garden Hotel & Resort, The Pavilion Phnom Penh ve White Mansion Boutique Hotel tavsiye edebileceğimiz oteller.

Phnom Penh'de nerede kalınır?
Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh, ülkenin Siem Riep ile beraber iki turizm merkezinden biri.
Eğer kısıtlı bütçeye sahipseniz tavsiye edebileceğimiz ucuz Phnom Penh otelleri ise The Kabiki, Fancy Guest House ve You Khin House.

Phnom Penh otellerinin daha detaylı bir listesi ve karşılaştırmalı gecelik Phnom Penh oda fiyatları gibi detaylar için Phnom Penh otelleri sayfasına bakabilirsiniz. Merkezi oteller için ise Phnom Penh şehir merkezi otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Uyarı : Eğer ucuz otel arıyorsanız ve guest houselarda kalmayı planlıyorsanız dikkatli olun. Kamboçya'da birçok guesthouse'da hırsızlık (otel odası kasalarından bile) yaygın ve polis de pek yardımcı olmuyor. Bizim tavsiyemiz paranıza kıyıp iyi bir otelde kalmanız yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder