Alkollü içecekler dünyada hemen her toplum tarafından tarih öncesinden beridir tüketilmekte. Bira örneğin dünyanın su ve çaydan sonra en çok tüketilen içeceği. Uzun insanlık tarihi boyunca yüzlerce, hatta binlerce çeşidi ortaya çıkan bu etanol içerikli içeçeklerin bazıları gerçekten garip hatta oldukça tehlikeli. Bu yazıda dünyanın en garip alkollü içeceklerini derledik.
Yaban Arısı Votkası - Japonya
Efendim Japonların yaban arılarını canlı canlı küplere hapsederek elde ettikleri yaban arısı votkası özellikle Tayvan'da popüler. Deneyen bir zatın "yapış yapış, berbat bir tada sahip boktan bir içki" diye tanımladığı bu votkanın yapılışı da insanlık dışı. Alkol içeren küplere canlı canlı hapsedilen yaban arıları kaçmaya çalışırken zehir salgılıyorlar ve daha sonra da arılar ve zehirleri çamurumsu koyu bir renk alana kadar mayalanmaya bırakılıyor.
Yılan Şarabı - Çin, Vietnam, çeşitli Güneydoğu Asya ülkeleri
Aslında Geleneksel Çin Tıbbının garip ilaçlarından biri olan bu içki bir veya birden fazla zehirli yılanın büyük kavanozlarda, pirinç şarabı ve çeşitli şifalı bitkiler içerisinde fermente edilmesi ile yapılıyor. Tabii zaman içinde içecek değişik hayvan ve böcekler de eklenmiş menüye. Ben Vietnam'da bunun köstebeklisini gördüm. Yılanın yanında akrep de bolca kullanılan bir "malzeme". Alkol oranı oldukça yüksek olan bu içki küçük bardaklarla içiliyor genelde.
Tabii bu meredi denemeye kalkarsanız şunu da unutmayın ki o yılanlar bazen şişede durduğu gibi durmuyor. Örneğin Japonya'da bu içkinin Japon versiyonu olan Shejiu (zehirli yılanların alkolde turşulanması ile elde edilen bir Japon içkisi) içerken bir kadın 3 aydır şişede bu anı bekleyen yılan tarafından sokuldu ve hastanelik oldu. Bu tür olaylar da öyle ender falan değil. Yılanların kalp atışlarını oldukça yavaşlatıp hibernasyona girme yetenekleri var!
Yavru Fare Şarabı - Çin, Kore
Gördüğünüz gibi garip alkollü içecekler konusunda uzakdoğu diyarının üstüne yok. Eğer yaban arısı ve yılan mide kaldırmadı ise buyrun buradan yakın: Yavru fare şarabı. Adından da anlaşılacağı (ve aşağıdaki fotoğraftan da görüleceği şekilde) tüyü bitmemiş fare yavrularının canlı canlı kavanozlara tıkılıp katledilmesi ile elde edilen ve içenlerin benzin tadında (bunu içen benzini haliyle içer) dedikleri bu içki Kore ve Çinde iyileştirici özellikleri olduğuna inanılan bir tonik.
Rocky Mountain İstiridye Birası - Amerika Birleşik Devletleri
Koyu kahverengi/siyah renkte, yoğun çikolata, espresso ve ceviz aromalı bu sert bira maalesef istiridyeden yapılmıyor. İşin aslı daha kötü: Bu bira taze kızartılmış ve dilimlenmiş boğa testislerinden yapılıyor!
Sincap Birası
Yaban Arısı Votkası - Japonya
Efendim Japonların yaban arılarını canlı canlı küplere hapsederek elde ettikleri yaban arısı votkası özellikle Tayvan'da popüler. Deneyen bir zatın "yapış yapış, berbat bir tada sahip boktan bir içki" diye tanımladığı bu votkanın yapılışı da insanlık dışı. Alkol içeren küplere canlı canlı hapsedilen yaban arıları kaçmaya çalışırken zehir salgılıyorlar ve daha sonra da arılar ve zehirleri çamurumsu koyu bir renk alana kadar mayalanmaya bırakılıyor.
Yaban arısı votkası aslında Japonların shouchuu dedikleri votkaya benzer bir likörden yapılma. Fotoğraf - Rocket News 24 |
Aslında Geleneksel Çin Tıbbının garip ilaçlarından biri olan bu içki bir veya birden fazla zehirli yılanın büyük kavanozlarda, pirinç şarabı ve çeşitli şifalı bitkiler içerisinde fermente edilmesi ile yapılıyor. Tabii zaman içinde içecek değişik hayvan ve böcekler de eklenmiş menüye. Ben Vietnam'da bunun köstebeklisini gördüm. Yılanın yanında akrep de bolca kullanılan bir "malzeme". Alkol oranı oldukça yüksek olan bu içki küçük bardaklarla içiliyor genelde.
Tabii bu meredi denemeye kalkarsanız şunu da unutmayın ki o yılanlar bazen şişede durduğu gibi durmuyor. Örneğin Japonya'da bu içkinin Japon versiyonu olan Shejiu (zehirli yılanların alkolde turşulanması ile elde edilen bir Japon içkisi) içerken bir kadın 3 aydır şişede bu anı bekleyen yılan tarafından sokuldu ve hastanelik oldu. Bu tür olaylar da öyle ender falan değil. Yılanların kalp atışlarını oldukça yavaşlatıp hibernasyona girme yetenekleri var!
Kobra yılan şarabında bolca kullanılan bir yılan türü. Sağdaki şişede ise kertenkele kullanılmış. |
Gördüğünüz gibi garip alkollü içecekler konusunda uzakdoğu diyarının üstüne yok. Eğer yaban arısı ve yılan mide kaldırmadı ise buyrun buradan yakın: Yavru fare şarabı. Adından da anlaşılacağı (ve aşağıdaki fotoğraftan da görüleceği şekilde) tüyü bitmemiş fare yavrularının canlı canlı kavanozlara tıkılıp katledilmesi ile elde edilen ve içenlerin benzin tadında (bunu içen benzini haliyle içer) dedikleri bu içki Kore ve Çinde iyileştirici özellikleri olduğuna inanılan bir tonik.
Koyu kahverengi/siyah renkte, yoğun çikolata, espresso ve ceviz aromalı bu sert bira maalesef istiridyeden yapılmıyor. İşin aslı daha kötü: Bu bira taze kızartılmış ve dilimlenmiş boğa testislerinden yapılıyor!
Rocky Mountain İstiridye Birası |
Dünyanın en absürb içkileri aynı zamanda da oldukça insanlık dışı olmak zorunda sanki! Bu da sincap birası. Dünyanın en sert (%55 alkol) ve pahalı (tanesi 765 Amerikan Doları) bu biraları doldurulmuş sincaplar içinde geliyor.
Dünyanın en sert (%55 alkol) ve pahalı (tanesi 765 Amerikan Doları) Birası |
G-Spirits - Almanya
En güzelini en sona sakladık: O kadar mide kaldırdık şimdi de biraz mideleri şenlendirelim. G-Spirits firmasının içkileri birbirinden güzel modellerin dolgun memelerinden süzüldükten sonra şişeleniyor. Eğer sayfamızdaki sansür göz zevkinizi bozdu ise firmanın sayfasına gidip çalışanlarının sansürsüz fotoğraflarına bakabilirsiniz.
G-Spirits emekçisi Evelin Aubert G Votka No.1'i gögüslerinden süzerken. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder