30 Mart 2017 Perşembe

Taipei Tavsiyeleri

Tayvan'ın başkenti Taipei 2.5 milyon nüfuslu, güvenli sokakları, güleryüzlü insanları ile her ne kadar seyahat edilecek yerler listelerinin en tepesinde olmasa da hem ziyaret etmek hem de yaşamak için oldukça güzel bir yer. Bu yazıda, JetStar Havayollarının dergisinde yer alan Taipei Tavsiyeleri yazısını Türkçeye çevireceğim. Tavsiyeler, editörce sorulan sorulara, Taipei'de yaşayan ve Aloft Taipei Beitou'nun Genel Müdürü Calvin Lou tarafından verilen cevaplardan oluşuyor.

Taipei'de turistlerin bilmediği ama gezmeye görmeye değer bir yer söyleyebilir misiniz? - Yangming Dağı'ndaki The Top adlı restoran, Taipei'nin en güzel panoramik manzarası ile gerçekten pek bilinmeyen ama gidilmesi gereken bir yer.

Taipei'de yerel hayatı görmek için nereye gidilmesini tavsiye edersiniz? - Beitou Kütüphanesi (Beitou Library). Tayvan'ın ilk çevre dostu kütüphanesi. Huzurlu ortamı ve lodge tarzı atmosferi ile takılmak için çok güzel bir yer.

Taipei'de sadece birgün geçirecek vakti olan birine ne tavsiye ederdiniz? Longnaitang ya da Millennium Kaplıcasına gitmesini tavsiye ederdim. Sonra da yakınlardaki W XYZ barda (Aloft Taipei Beitou Otel) bir kokteyl içmelerini tavsiye ederdim.

Taipei'de güzel bir manzara eşliğinde yemek yenilebilecek ya da içki içilebilecek bir mekan tavsiye edebilir misiniz? - Tamsui'deki La Villa Restoranını tavsiye ederim. Tamsui Nehri'nin Tayvan Boğazına döküldüğü yerde, önü açık mükemmel bir manzarası var.

800 metre uzunluğundaki Dihua Caddesi
Taipei Dihua Caddesi
Taipei'de bedava yapılabilecek en iyi şey nedir? - 800 metre uzunluğundaki Dihua Caddesi'ne gitmek. Şehrin tarihine açılan bu küçük kapıda aynı zamanda geleneksel yemekler, Çin şifalı otları ve kurutulmuş yiyeceklerini tadabilirsiniz.

Şehrin en güzel manzaralı yeri - Tamsui Fisherman's Whaft. Kordonboyu, günbatımını seyretmek için çok güzel.

Taipei'den hediyelik eşya olarak ne alalım? - Yerel Tayvan çayı. Lin Hua Tai Tea mesela, 1883 yılından beridir üretilen ve yerel kavurma yöntemi kullanılan iyi bir çay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder