4 Kasım 2013 Pazartesi

Paris'te nerede kalınır? Paris Otel Tavsiye

Fransa'nın kozmopolit başkenti Paris metropolitan alanında yaşayan 12 milyon nüfusu ile Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biri. Fransa'nın kuzeyinde Sen Nehri kıyısında yerleşik olan Paris aynı zamanda dünyanın en güzel ve romantik şehri olarak bilinmekte. Paris bunun yanında Işıklar Şehri (La Ville Lumière) ve Modanın Başkenti olarak da biliniyor. Dünyanın en ünlü lüks moda tasarımcıları ve kozmetik şirketleri Paris'li: Chanel, Dior, Yves Saint-Laurent, Guerlain, Lancôme, L'Oréal, Clarins, vs.

Paris'in Sen Nehrini de kapsayan önemli bir kısmı UNESCO Dünya Mirası Kategorisinde. Dünyanın bazı en bilinen ikonik turizm mekanları da Paris'te: Eyfel Kulesi, Notre Dame Katedrali, Louvre Müzesi, Moulin Rouge, Lido vs. Bu kadar "en iyi" ve "en çok" bir arada olunca tabii şehir dünyanın en popüler turistik şehri oluyor. Paris'i yılda tam 45 milyon turist ziyaret ediyor.

Paris'te nerede kalınır sorusunun cevabı iki kritere bağlı: Öncelikle, Paris ziyaretinizde nereleri görmek istediğinize ve neden Paris'te olduğunuza ve ikincisi de bütçenize ve zevkinize.

Paris'in tarihi merkezi 20 adet bölgeye ayrılmış (arrondissement). Aşağıdaki haritada da görebileceğiniz bu bölgeler Sen Nehrinin sağ kıyısından başlayarak saat yönünde spiral çizecek şekilde dizilmişler. 01 : Louvre hem ilk bölge hem de Paris şehrinin coğrafik merkezi. Paris'in bu bölgelerinin her biri kendi içinde değişik bir kültürü ve yaşam stili olan ayrı dünyalar. Biraz klişe olacak ama Sen Nehrinin soluna düşen kıyıları ve Latin Quarter sanatçı ve entellektüel takımını barındırırken, sağında kalan bölge ise daha çok iş ve kaymak tabakanın yaşam alanı diye bilinir.

Paris Haritası ve şehrin tarihi merkezi
Paris'te nerde kalınır - Paris Haritası, tarihi şehir merkezi ve 20 bölgesi
Paris'te nerede kalırsanız kalın fazlaca yürüyeceksiniz. Yürüdüğünüz ortam şahane olduğu için bunun önce pek farkına varmayacaksınız ama örneğin Louvre Müzesini tabanvaylamak bile kendi başına fiziksel effor gerektiren bir faaliyet (tabii müzenin tamamını gezeceğim diyorsanız). O nedenle rahat ayakkabılar giymeye bakın yoksa canınız yanar.

Her neyse, Paris'te yatak artı kahvaltı (bed and breakfast) modunda özel oda kiralayabilirsiniz (ve bu arada da Parislilerden Paris tüyoları alabilirsiniz), 2 yıldızlı ve hesaplı otellerden apart otellere ve lüks Paris otellerine uzanan yelpazede bir otelde kalabilirsiniz. Sonuçta Paris'te her keseye ve zevke göre konaklama imkanı var.

Bu yazımızda Paris'in 20 bölgesini biz 5 adet bölgede grupladık. Her bölgenin kendine özel bir havası var. Eğer hepsini görmeyi planlıyorsanız Louvre Müzesi civarı gibi merkezi bir bölgede kalın.Bölgelerle ilgili bölümden sonra Paris'in sizin için seçtiğimiz en beğenilen otelleri listesine de bir göz atın deriz (yazının sonunda).

Paris Latin quarter – Saint Germain des Prés (Arrondissements 5,6,7,13 )
Fransız Kültürüne damardan dalmak isteyenlerin ilk tercih edebilecekleri bölge Latin Quarter ve Sen Nehrinin sol kıyılarında kalan ve Latin  Quarter'ı çevreleyen alanlar. Latin Quarter Milattan sonra 52 yılında Sen Nehrinin sol kıyısında Lutetia adını verdikleri ve Paris'in başlangıcı olan şehri kurdukları yer.

Sorbourne Üniversitesine ev sahipliği yapan bölge daha çok entellektüel, sanatçı ve öğrencileri barındırıyor. Dar sokakları, kafeleri, restoranları ve genelde genç kesime hitap eden alışveriş imkanları ile oldukça turist dostu olan bu bölge Paris'in pek çok görülesi yerine yürüme mesafesinde ve o da olmadı bir sürü metro istasyonu ve otobüs durağı barındırıyor.

Paris'in Latin Quarter'ı ve çevresindeki otellerin karşılaştırmalı fiyatlarıyla bir listesi için bakınız Paris Latin Quarter Otelleri.

Sorbourne Üniversitesi Paris
Sorbourne Üniversitesi
Paris Montmartre - Sacre Coeur (Arrondissements 18,19,20)
Paris'te romantik bir yer mi arıyorsunuz? O zaman Montmartre sizin için doğru Paris adresi olabilir. Adını 130 metre yüksekliğindeki Montmartre tepesinden alan bölgenin en dikkat çeken yapısı  Basilica of the Sacré Cœur (aşağıdaki fotoğrafta). Romantik dedik ama Montmartre aynı zamanda Paris'in gece klübü bölgesi olarak da biliniyor.

Paris'in muhteşem bir manzarasına sahip olan bölge özellikle 14 Temmuz Fransız Milli Bayramındaki havaii fişek gösterilerini izlemek için ideal. Bu bölge tarihi merkezde olsa da hala içinde üzüm bağları ve şarap yapım evleri barındırıyor.

Montmartre ve çevresi Renoir Toulouse, Lautrec ve Picasso gibi ünlü ressamların tercih ettiği bir bölge idi. Bugün hala meşhur Tertre Meydanında ressamları görebilirsiniz ama bunların çoğu turist tuzağı.

Montmartre diğer bölgelere göre Paris'in belli başlı gezilecek-görülecek yerlerine uzak. Ama Paris'in gelişmiş toplu taşıma sistemi varken bu büyük bir problem değil. Dahası bölge Paris'te kalabileceğiniz görece ucuz bir bölge. Paris'in en yoğun otel bölgesi olan Montmartre'de her keseye ve zevke kalacak yer var.

Paris Montmartre ve çevresindeki otellerin karşılaştırmalı fiyatlarıyla bir listesi için bakınız Paris Montmartre Otelleri.

Montmartre Paris
Montmartre
Le Marais - Le louvre (Arrondissements 1,2,3,4)
Eğer Paris'e geliş amacınız alışveriş ve en yeni Paris trendlerini koklamak ise Le Marais ve çevresi tam size göre. 16th yüzyıldan kalma tarihi binaların  ışıltılı cam ve çelikten yapılmış Pompidou Müzesi ile oluşturduğu kontras Le Marais'in size sunabileceklerini özetliyor.

Paris'in aristokrat bölgesi olarak bilinen bu bölgede kalmıyorsanız bile bu bölgeyi dolaşın. Le Marais renkli ve hip bir gece hayatı da sunuyor. Le Marais oldukça merkezi bir yer ve birçok turist bölgesine yürüme mesafesinde.

Aristokrat bölgesi deyince gözünüz korkmasın yine hesaplıdan ultra lükse her keseye uygun konaklama var Le Marais'te.

Le Marais hem oldukça merkezi konumu, hem muhteşem mimarisi, hem zengin alışveriş olanakları, hem de sayısız ara sokak, kafe, restoran ve barları ile muhtemelen Paris'te nerede kalınır sorusuna en iyi cevap olacak bölge.

Bu bölgedeki konaklama seçenekleri ve fiyatlara şu sayfadan bakabilirsiniz : Le Marais Paris Otelleri.

Champs Elysees (Şanzelize)- Trocadero (Arrondissements 8,9,16,17)
Paris'in belli başlı tüm anıt, bina ve tarihi eserlerini ve super pahalı Champs Elysees Bulvarını (Şanzelize) barındıran bölge Paris'in en meşhur yerlerinden biri. Bulvarda modanın dev isimlerinin ana mağazaları var. Cartier, Lancel, Hugo Boss ve Louis Vuitton (1800 metrekarelik devasa bir mağazada hizmet veriyor) ile yanlarında karısı veya sevgilisi olan erkeklerin korkulu rüyası olan bulvar gezilip görülesi.

Tabii ki Şanzelizede herşey alışveriş değil. Buradan birçok tarihi anıta yürüyebilirsiniz. Arc de Triumph bu bölgede örneğin.

Şanzelize otelleri Paris'te konaklamanın en pahalı olduğu yerler. Fiyatlar ne kadar uçuk (ya da değil) Champs Elysees Otelleri sayfasından bakabilirsiniz. Bölge hem kalmak için pahalı hem de diğer belli başlı yerlere göre pek enteresan olmadığı için burada neden kalasiniz ki diyoruz ama tabii seçim size kalmış.

Arc de Triumph'tan Champs Elysees Bulvarı
Arc de Triumph'tan Champs Elysees Bulvarı (Şanzelize)
Bastille – Oberkampf (Arrondissements 10,11,12)
Fransa'nın parti ve moda bölgesi Bastille sokak satıcılarından giyecek alışverişi yapmak ve parti ortamına aklamk için ideal bir mekan. Kafeler, restoranlar, barlar, gece klüpleri ile dolu Bastille.

Disneyland Paris
Romantik çiftler, tarih aşıkları, sanat tutkunları, yemek çılgınları vs. gibi büyüklere mükemmel tatlar sunan Paris'in çocuklar ve hep çocuk kalanlar için en büyülü yerlerinden biri kuşkusuz merkezin 32 kilometre uzağındaki Disneyland Paris. Burası şöylesine uğranacak biryer değil en az bir tam gününüzü gerektiriyor ve eğer Paris'e ana geliş amacınız Disneyland Paris ise bu eğlence parkı çevresinde ve içinde kalın.

Disneyland Paris'te nerede kalınır sorusuna Disneyland Paris Rehberi yazımızın sonunda değindik.

Paris'te nerede kalmamalı?

Paris'in merkezi 20 Arrondissementi dışındaki bölgelerinde (Disneyland hariç) kalmamaya bakın. Her ne kadar bu 20 bölge dışında da kalacak güzel yerler olsa da birçok semt turistler için oldukça tehlikeli ve bu semtlerden Paris'in gezilip görülesi yerlerine ulaşım görece zahmetli.

Bir de hani Paris'e geldik kesin Eyfel Kulesi civarında kalmamız gerek derseniz. Eyfel Kulesi civarı kalburüstü yerleşkeler ama burası hem oldukça pahalı hem de bir miktar sıkıcı. Aslında Paris'te muhteşem toplu taşıma sayesinde en çok gezip görmek istediğiniz yere yakın kalmanıza da gerek yok.

Bir de yukarıda bahsettik, Champs-Elysees ve civarında kalmanın bir anlamı yok, paranıza yazık.

Eğer özel bir sebebiniz yoksa Paris Havaalanlarına yakın otellerde de kalmanın bir anlamı yok. Bu iki havalimanı şehre oldukça uzakta çünkü.

Şimdi bir de Paris'te en beğenilen otelleri listeleyelim.

Hotel Luxembourg Parc
42 Rue De Vaugirard, 06. Saint-Germain-des-Pres, Paris

4 Yıldızlı Hotel Luxembourg Parc Paris, Paris'in merkezindeki Saint-Germain-des-Pres (6th Arrondissement ) konuşlanmış oldukça güzel bir otel. Louis XV, Louis XVI ve Napoléon III dönemlerinin iö mekan dekorasyonu ile döşenmiş odaları ile sıradışı aynı zamanda.

Hotel Le Bristol
112 Rue Du Faubourg Saint Honore, 08. Champs-Elysees, Paris

1925 yılından beri faaliyette olan ve Avrupa'nın en zengin ailelerinden Oetkers Ailesi tarafından kurulan Hotel Le Bristol mimarisi ve lüks iç mekanı kadar konumu ile de meşhur. Burası dünyanın dört bir tarafından gelen ünlülerin de tercihi o nedenle burada kalırsanız meşhur birine rastlama şansınız oldukça yüksek.

Hotel Le Bristol
Hotel Le Six
14 Rue Stanislas, 6th arr., 75006 Paris, France

Luxembourg Gardens ve Notre-Dame-des-Champs metro istasyonundan sadece 5 dakika yürüme mesafesi uzaklığındaki 4 yıldızlı Hotel Le Six, merkezi 6. Arrondissement'te yerleşik güzel ve lüks bir otel.

Mandarin Oriental Paris
251 Rue Saint-Honore Paris

Paris'in merkezindeki 5 Yıldızlı Mandarin Oriental Paris Tuileries Bahçeleri, The Louvre ve Opera Garnier gibi önemli turist merkezlerinden yürüme mesafesi uzaklıkta, meşhur rue Saint-Honoré'da konuşlu oldukça lüks bir Paris oteli.

Paris Otel Tavsiyesi - Mandarin Oriental Paris
Mandarin Oriental Paris
Le Citizen Hotel
96 Quai De Jemmapes, 10th arr., 75010 Paris, France

10. Bölgede Place de la Republique yakınlarındaki Le Citizen Hotel Jacques Bonsergent metro istasyonundan 5 dakika ve Republique metro istasyonundan 10 dakika yürüme mesafesinde.  

1 yorum:

  1. Pariste nerede Kalinir sorusuna en güzel cevaplardan biri de https://gezicenga.com/pariste-nerede-kalinir-otel-tavsiyeleri/ adlı sayfayı ek olarak verebiliriz

    YanıtlaSil