17 Haziran 2017 Cumartesi

Lhasa'da nerede kalınır?

Adı "Tanrılar Diyarı" anlamına gelen Lhasa, 1300 yıllık tarihi olan eski bir kent. Şehrin Potala Sarayı ve  Jokhang Tapınağı gibi en önemli iki tarihi binasını barındıran doğu tarafında Tibet kültürünün ağırlığı hissedilse de, batı tarafı tipik, modern bir Çin kenti.

Tibet, iklimi, alpin doğası ve Tibet Budizmi etkisinin yoğun olduğu kültürü ile sizi, üzerinde insan yaşayan başka bir gezegende hisettirebilecek bir yer. Özellikle Lhasa dışında turlara katılıyorsanız. Sert bir kışa sahip Tibet'i ziyaret etmek için en iyi zaman Mayıs - Ekim arasında kalan ve havanın görece ılık olduğu mevsim. Ağustos, Tibet'e en çok turist gelen zaman.

Tibet'e gitmenin en klasik yolu, Çin'deki bir şehirden aktarmalı olarak Lhasa'ya uçmak. Lhasa'ya Çin dışından gelen tek aktarmasız uçuş Nepal'in başkenti Kathmandu'dan. Fakat son zamanlardaki en popüler ulaşım iste Tibet treni. Tibet treni, dünyanın en yüksek irtifalı tren yolu olarak anılıyor ve Tibet Platosunun kuzey eteklerindeki Xining kentinden başlayıp tüm platoyu ve harika manzarasını geçerek Lhasa'ya varıyor. Fakat bu trene, Çin'in Beijing ve Şangay gibi belli başlı şehirlerinden binebiliyorsunuz. Tren aynı zamanda Lhasa'ya gitmenin en ucuz yolu.

Lhasa'ya vardığınızda, hedefiniz Tibet'i gerçekten deneyimleyebileceğiniz yürüyüş ya da bisiklet turları olsa da, aklimatizasyon için bu şehirde en az bir - iki gün geçirmeniz lazım. Fakat şehirdeki muhteşem Potala Sarayı, Tibet'in en önemli tapınağı olan Jokhang Tapınağı, Barkhor Street gibi sizi bu kadar meşgul edecek yerler zaten mevcut.

Lhasa'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Lhasa'da kendi başınıza hareket etmeniz mümkün değil, Çin yasalarına göre bir tur operatörü ile anlaşmanız lazım. Ama oteli siz seçecekseniz ilk bilmeniz gereken şeylerden biri bazı otellerin KTV (Çin Karaokesi) tesisleri var ve eğer odanız bunlardan birinin üstünde ise gürültü çok rahatsız edici.

Lhasa'da konaklayacaksanız, Potala Sarayı eteklerindeki tarihi merkezde konaklamanız en iyisi. Burada da, mimarisi ve iç dekorasyonu ile Tibet Kültürünü iyi şekilde yansıtan otelleri seçin. Size bu şekilde kalabileceğiniz 3 otel tavsiye edeceğiz.

Lhasa'nın en popüler otellerinden biri, Lhasa tarihi merkezinde yer alan Shambhala Palace butik oteli. Lokasyonu ve harika çatı manzarası ile öne çıkan otelin iç mimarisi otantik Tibet tarzında. Tibet'in merkezinde, Tibet havası içinde kalmak için ideal bir otel ve ilk tercihiniz olmalı.

Yabshi Phunkhang Heritage Hotel, şehrin tarihi merkezine 10 dakika yürüme mesafesinde bir konaklama mekanı. Lokasayonu, geniş odaları ve harika servisi ile dikkat çekiyor, sadece 2 yıldızlı olmasına rağmen.

Shambhala Palace butik oteli
Shambhala Palace butik oteli, Lhasa otel tavsiyesi olarak verebileceğimiz ilk yer.
Eğer maceracı bir kişiliğiniz varsa, diğer bir Lhasa otantik otel tavsiyemiz ise Trichang Labrang Hotel Lhasa. Fakat öncen uyaralım, eğer konfor ve temizlik konusunda aşırı titizseniz ve eğer fiziksel bir engeliniz varsa bu otel size göre değil. Otelde ısıtma sistemi de dandik ki bu nedenle kış aylarında geliyorsanız ve ısıtmaya ihtiyacınız varsa, buradan uzak durun. Fakat 1959 öncesi zamandan kalma bir havası olan otel, Lhasa Meydanına çok yakın bir konumda ve Lhasa'ya damardan dalmak isteyen maceracı turistlerin çok seveceği bir konaklama mekanı.

Lhasa'da kalabileceğiniz lüks otellerin başında ise St Regis Lhasa Resort gelyor. Potala Sarayından sadece 10 dakika (araç ile) uzaklıktaki bu 5 yıldızlı otelin tesisleri ve servisi harika.

St Regis Lhasa Resort
Lhasa'da lüks bir otel arayanlar için tavsiye edebileceğimiz ilk otel, bu kategorinin en popüleri olan St Regis Lhasa Resort
Eğer Lhasa'da uzuz konaklama arıyorsanız, Pingcuo Sangkang Youth Hostel bu kategorinin en iyisi. Bu hostel popüler ve kalabalık ama birçok insanla tanışabileceğiniz harika bir mekan. Potala Sarayından sadece 10 dakika yürüme mesafesinde.

Pingcuo Sangkang Youth Hostel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder