15 Haziran 2013 Cumartesi

KLM ile Pegasus Codeshare Anlaşması

KLM Hollanda Kraliyet Havayolları ile Pegasus Hava Yolları, codeshare anlaşması imzaladılar. Anlaşma, 3 Haziran 2013 tarihinden sonraki uçuşlar için geçerli  ve anlaşma kapsamındaki biletlerin satışına 27 Mayıs 2013'te başlandi. Böylece yolcular, KLM ve Pegasus’un Amsterdam'da Schiphol, İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı ve İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı üzerinden yapılan uçuşları arasında hızlı ve kolay transfer olanaklarından faydalanabilecekler.

Anlaşmayla birlikte KLM, Pegasus’un İstanbul Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı üzerinden gerçekleştirdiği Amsterdam seferleri ile KLM'in dünya çapındaki ağına bağlanabilecek ve uçak biletlerini KLM sefer sayıları ile satışa sunabilecek.

KLM ve Pegasus’un iş ortaklığı sayesinde yolcular, Pegasus'un Türkiye'deki uçuş noktalarından KLM'in dünya çapında 150 uçuş noktasına tek biletle uçabilecekler.

Anlaşma, Pegasus Havayolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk ile
Air France KLM Network, Gelir ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pieter Bootsma'nın İstanbul’da 22 Mayıs'ta düzenledikleri bir basın toplantısında açıklandı.

Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "29 ülkede toplam 71 noktaya tarifeli uçuşlar gerçekleştiren Türkiye’nin öncü düşük maliyetli havayolu olarak, dünyanın en köklü havayolu şirketlerinden KLM ile bir işbirliği başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliği ile dünya çapında KLM ile uçan ve Amsterdam bağlantılı olarak Türkiye’ye gelmek isteyen misafirlerimize, Pegasus uçuş deneyimini yaşatma imkanına kavuşmuş olacağız. Atlantik ötesi ile Türkiye’deki uçuş noktalarımızı Amsterdam, İstanbul ve İzmir üzerinden birleştiriyor olacağız. Aynı şekilde Türkiye’nin her noktasından misafirlerimizi de KLM satış noktalarından alacakları tek bir biletle Amsterdam üzerinden KLM’in dünya çapındaki 150 destinasyonundan birine uçuracağız. Yani artık Adana’dan bir misafir tek bir biletle ve entegre hizmet anlayışı ile Pegasus-KLM işbirliği çerçevesinde New York’a kadar uçma fırsatı buluyor. Misafirlerimiz bu iş ortaklığı ile yapacakları uçuşlarında bindikleri ilk noktadan alacakları biletle son noktaya kadar varabilecek ve biniş noktasında teslim ettiği bagajını indiği son noktadan teslim alabilecek. Uçuş ağı hızla genişleyen bir hava yolu şirketi olarak KLM ile gerçekleştirdiğimiz iş ortaklığının misafirlerimize daha da geniş bir uçuş ağı ve fırsat çeşitliliği sunacak olmasından dolayı memnunuz.”

KLM ile Pegasus Codeshare Anlaşması
Pegasus Havayolları'na ait bir Boeing 737-800 İngiltere'nin Bristol Uluslararası Havalimanına inerken.
Air France KLM Network, Gelir Yönetimi ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pieter Bootsma da konuşmasında şunları söyledi: "Bu anlaşma ile KLM, müşterilerinin Türkiye’den herhangi bir noktadan ve Türkiye içinde herhangi bir noktaya olmak üzere uçuş seçeneklerine KLM ve Pegasus'un birleşik ağlarıyla yenilerini de eklerken, dünyanın en iyi transfer havalimanlarından biri olan Schiphol’ün tüm özelliklerinden de yararlanma fırsatı sunuyor. Bu anlaşma KLM'in 1929 yılından beri faaliyet gösterdiği Türkiye’deki müşterilerine bağlılığının da bir göstergesidir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder