2 Ocak 2017 Pazartesi

Minsk'te nerede kalınır?

Beyaz Rusya'nın (Belarus) başkenti Minsk, pek kendini turizm konusunda geliştirmiş bir yer değil. İngilizce çok az konuşuluyor ve burayı ziyaret edecekseniz bazı temel Rusça terimleri öğrenmenizde fayda var. Bunun yanında şehir, komşuları Moskova ve Kiev'e göre daha güvenli ve temiz. Şehir maalesef 2. Dünya Savaşında 80% yıkılmış ve daha sonra Stalin'in keyfine göre yeniden inşaa edilmiş. O nedenle tarihi ve romantik Doğu Avrupa başkenti havasını burada bulamayacaksınız. Şehir yine de hem bazı gezilip görülecek yerler sunuyor, hem de oldukça renkli bir gece hayatına sahip.

Minsk'te nerede kalınır sorusuna cevap olarak en popüler Minsk otellerini listeleyeceğiz. Ama önce kısa ve önemli bir hatırlatma yapalım. Minsk'i ziyaret eden bir yabancının gelişinden itibaren 5 gün içinde yerel polis karakollarından birine gidip Department for Citizenship and Migration'a kaydolması gerekli. Eğer siz Belarus'a 5 günden az gidiyorsanız, bu registration puluna ihtiyacınız yok. Birçok otel bu kayıt işlemini check-in esnasında otomatik yapıyor ama siz yine de otelinize bunu bir sorun. Eğer apartman kiralayacaksanız, bu işlemi kendiniz yapmanız gerekecek büyük ihtimalle.

Hampton By Hilton Minsk City, Ploshchad Lenina Metro İstasyonuna yalnızca 5 dakikalık bir yürüme mesafesinde, Minsk şehrini ziyaret etmek için çok güzel bir konaklama imkanı sunuyor. Minsk şehir  merkezine yaklaşık 1 km uzaklıktaki otel, merkez tren istasyonuna yürüyerek 5 dakika, otogara 8 dakika mesafede. İngilizce konuşabilen personel çok ilgili ve yardımsever. Çok zengin ve lezzetli bir açık büfe kahvaltısı var. Yatak ve yastıklar çok rahat.

Eğer Minsk'te gece hayatına ilginiz varsa, şehrin en bilinen klüplerinden olan Next Club'ı içinde barındıran Crowne Plaza Hotel Minsk'e bir bakmanızı tavsiye ederiz. Özellikle iş seyahati için burada bulunanlarca da tercih edilen otelin konumu da oldukça iyi.

Prime Apartments 1'ın daireleri Minsk'in merkezinde, Ploschad Lenina Metro İstasyonu'na sadece 300 metre mesafede. Tesisin lüks dairelerinin her biri, kablo TV, oturma alanı ve ütü olanaklarına sahip.

Minsk'in Moskovsky Semtindeki Renaissance Minsk Hotel A Marriott Luxury & Lifestyle Hotel, Minsk şehir merkezinde, kapalı yüzme havuzuna sahip, genellikle iş seyahati için Belarus'ta bulunanların tercih ettiği iyi bir otel. Yataklar, havuz, geniş odalar, servis ve restoran konuklardan oldukça iyi puanlar alıyor.

Minsk
Kastrychnitski semtindeki Viva Hostel, şehir merkezine kısa yürüme mesafesinde, Belarusian Nature and Environment Museum yakınında bir hostel. Eğer Minsk'te ucuz konaklama imkanı arıyorsanız, ilk bakabileceğiniz yerlerden biri.

Minsk'in en popüler otellerinden biri olan Victoria Olimp Hotel Minsk, geniş ve büyük odaları ve lokasyonu ile öne çıkıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder