25 Eylül 2017 Pazartesi

Jakarta'da nerede kalınır?

Endonezya'nın başkenti Jakarta korkunç trafiği ve kirliliği ile bilinse de oldukça renkli gece hayatı ve hareketli alışveriş merkezleri ile ziyaretçilerine dışardan tahmin etmesi zor ama iyi bir deneyim sunuyor. Şehir aynı zamanda Endonezya'nın kültürel, finansal ve iş merkezi ve bu devasa ülkenin çeşit çeşit kültürel mirasının eridiği bir pota. Özellikle sıcakkanlı ve misafirperver sakinleri ile sizi sevindirecek olan bu kentte, Türkiye'yi takip eden ve size Türk dizilerinden tutun takımlarına kadar birçok şeyi sayabilen insanlarla karşılaşacaksınız.

Jakarta'da nerede kalınır sorusuna, Jakarta'nın belli başlı bölgeleri ile ilgili bilgi vererek cevap vereceğiz.

Merkezi Jakarta (Central Jakarta - Jakarta Pusat)

Jakarta'nın hükümet ve finans bölgesi olan Jakarta Merkez, aynı zamanda büyük alışveriş merkezlerine ve 5 yıldızlı otellere de sahip. Burada kalmak sizi gideceğiniz hemen her yer için ortada bir bölgede tutacak olsa da tahmin edebileceğiniz gibi bölge pahalı otellerin bulunduğu bir yer. Fakat Jakarta'da gezilip görülecek belli başlı yerlerin bazıları (National Museum of Indonesia, Güneydoğu Asya'nın en büyük camii olan Istiqal Mosque ve Jakarta'nın en bilinen anıtı Selamat Datang Monument) burada. Selamat Datang Monument göbeği Hotel Indonesia trafik çemberi olarak da biliniyor ki Jakarta'nın en üst seviye alışveriş merkezleri burada. Bu bölgedeki Jalan Jaksa adlı küçük cadde ise şehrin bilinen backpacker mekanlarından.

Jakarta şehir merkezinde, en merkezi bölgede kalmak isterseniz, buradaki otellerin tam bir listesi ve karşılaştırmalı otel odası fiyatları gibi ayrıntılar için Jakarta Central Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Selamat Datang Anıtı
Güney Jakarta (South Jakarta - Jakarta Selatan)

Hem Jakarta'nın orta ve üst sınıfının yerleşkesi hem de önemli bir iş merkezi olan Güney Jakarta, üst sınıf alışveriş merkezleri, restoranları, barları, gece klüpleri ve eğlence merkezleri ile bize göre Jakarta'da kalmak için en iyi yer. Bu bölgenin en hareketli yerlerinden biri Kemang. Kemang restoran, bar ve dükkanlarla dolu bir cadde ve Jakarta ahalisi ile Jakarta'da yaşayan yabancıların çok sevdiği bir mekan. Yine buradaki Senopati bölgesi oldukça popüler bir yeme - içme mekanı. Jakarta'nın iş merkezi SCBD'de güneyde ve yine çok güzel yeme - içme ve gece mekanı opsiyonları sunuyor.

Bize göre Jakarta'da nerede kalınır'ın cevabı Güney Jakarta bölgesi. Buradaki otellerin tam bir listesi ve karşılaştırmalı otel odası fiyatları gibi ayrıntılar için Jakarta Güney Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Batı Jakarta (West Jakarta - Jakarta Barat)

Jakarta'nın bugün ayakta kalan tek tarihi yerleşkesi olan Jakarta kota tua, Jakarta'da seyyar satıcı yemeği yemek için ideal. Yine buradaki Çin Mahallesi olan Glodok her ne kadar elektronik alışveriş merkezi olsa da ciddi miktarda seyyar satıcı ve restoran ile bir yeme - içme cenneti. Fakat Batı bölgesi Jakarta'da pek tekin olmayan bir yer olarak biliniyor ve burada her ne kadar ucuz otel bulabilseniz ve kalabilir olsanız da (bu satırların yazarı Glodok'ta kaldı ve gecenin 2sinde dışarda dolaştığında başına bir iş gelmedi) pek kalacak yer olarak tavsiye etmeyeceğiz.

Buradaki oteller için bakınız Batı Jakarta Otelleri.

Kuzey Jakarta (North Jakarta -Jakarta Utara)

Her ne kadar Kuzey bölgesi Asya'nın en büyük entegre turizm tesisi olan The Ancol Bayfront City'ye ev sahipliği yapsa da (Dufan theme park, Sea World, sanat pazarları, eco parklar, alışveriş merkezi ve sahil şeridi eğlence alternatifleri ile), şehir merkezinden uzak bu bölgede kalmak, trafikle cebelleşmek anlamına gelebilir.

Uyarı : Şehirde yeni bulunan turistlerin neredeyse mecburi ulaşım aracı olan taksiler konusunda dikkatli olun. Endonezya'nın en güvenilir taksi firması olan Blue Bird'den şaşmamanızı tavsiye ederiz. Bu firmanın app'ini indirebilir ya da yoldan çevirebilirsiniz. Taksimetre açmaya en meyilli şoförler bu firmada. Fakat buna rağmen, Blue Bird bile olsa, taksimetre açmayı ihmal edecek ve sizden astronomik (Jakarta standartlarında) para istemeye kalkacak taksiciler olacaktır. Her taksiye bindiğinizde taksimetrenin açıldığına emin olun. Eğer şoför taksi metre açmaz ve pazarlığa kalkarsa ısrarla açtırın taksimetreyi.

Eğer taksi metreyi unutursanız, dediği fiyatın yarısını hedefleyin. Örneğin Kuzey Jakarta'dan Güney Jakarta'ya inen bir taksi sizden 200,000 Rupiah isterse (200,000 Rupiah'a şehrin 35 km güneyine inilir), yarısına anlaşmaya bakın.

Ne yaptığınızı biliyorsanız Über de kullanabilirsiniz ama bazı Über sürücüleri şehir dışından geliyor ve ne nerede bilgileri çok kısıtlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder