26 Eylül 2017 Salı

Bangkok'tan Ko Samui'ye nasıl gidilir?

Tayland'ın en güzel tropik adalarından biri olan Ko Samui'ye Bangkok'tan gitmek için birkaç seçeneğiniz var. Bunlardan en zahmetsizi adaya uçmak. Ko Samui Havaalanı aslen Bangkok Airways tarafından inşaa edilmiş özel bir havaalanı ve hala da buraya uçuşların büyük kısmı bu havayolu tarafından yapılıyor.

Bangkok Airways neredeyse saat başı Bangkok - Ko Samui arasında uçuyor ve Bangkok - Ko Samui uçak bileti Tayland standartlarına göre pahalı. Eğer önceden rezervasyon yaparsanız fiyat tek yönde 3,000-4,500 baht ama fiyat gidip gişeden almanız durumunda 2 katına kadar çıkıyor!

Not : Ko Samui'ye Phuket'ten ve Chiang Mai'den de uçabilirsiniz. Chiang Mai - Ko Samui uçuşu günde 2 kere ama Ko Samui - Chiang Mai uçuşu ise sadece 1 kere. Günde bir kere de iki yönde Phuket - Ko Samui uçuşu var. Phuket - Ko Samui uçuşlarının fiyatı tek yönde 2,000-3,000 Baht.

Bangkok Air haricinde Ko Samui'ye Bangkok'tan Thai Airways, Berjaya Air ile uçabilirsiniz (günde ikişer uçuş var). Firefly havayolları ise Kuala Lumpur'dan Ko Samui'ye uçuyor.

Ko Samui Havaalanından Chaweng Plajına  minibüs ile 120 baht'a gidebilirsiniz. Daha hızlı bir özel van ise koltuk başına 400 Baht tutar. Havaalanında neredeyse hiç taksi yok ve havaalanı dışından çevireceğiniz taksiler de taksimetre açmayı reddedip aynı veya daha fazla fiyat çekecektir.

Uyarı : Eğer çift ya da aile iseniz, Koh Samui Havaalanında yanınıza bazı lüks otellerin kartını tutan genç kadınlar yanaşabilir. Bunlar otelinizi soracak ve cevabınıza göre size kaldığınız sürede otelin bir prezantasyonuna katılmanız şartıyla bedava ulaşım teklif edeceklerdir. Uzak durun.

Ko Samui'ye uçmak için alternatif havaalanları 

Surat Thani Airport and Chumphon Airport, Tayland anakarada bulunan ve Ko Samui'ye yakın havaalanları. Bunlara uçup buradan feribot ile Ko Samui'ye geçmek de bir alternatif. Buralara uçmak genelde Ko Samui Havaalanına direk uçmaktan daha ucuz ve daha fazla seçenek var. Nok Air, Thai Airways ve Air Asia bu havaalanlarına Bangkok'tan uçuyor.

Bangkok'tan Ko Samui'ye nasıl gidilir?


Ko Samui'ye tekne ile nasıl gidilir?

Lomprayah adlı firma Bangkok'tan Ko Samui'ye otobüs artı hızlı feribot servisi sunuyor. 5.5 saati denizde toplam 11 saat süren yolculuk  Bangkok'tan Ko Samui'ye 1,250 baht. Geri dönüş ise 1,000 Baht. Otobüs diğer meşhur turizm mekanı Hua Hin ve Chumphon'da duruyor. Feribot ise Ko Samui rotasında Ko Nang Yuan, Ko Tao ve Ko Pha Ngan adalarında duruyor. Otobüs yerine Nok Air ile Bangkok - Chumphon Airport uçabilirsiniz ve burdan feribota binebilir ve hızlı feribota Ko Tao'dan geçebilirsiniz.

Diğer bir alternatifiniz ise Surat Thani - Ko Samui. Surat Thani Airport (URT) veya tren istasyonundan tek yönde 200 - 300 baht otobüs artı feribot ücreti ile Ko Samui'ye ulaşabilirsiniz. Bazı firmalar Donsak Rıhtımına 60 dakika otobüs artı 90 dakika feribot yolculuğu sağlarken bazıları ise 30 dakikada rıhtıma gitmeyi ama daha uzun süreli feribot yolculuğunu vaadediyor.

Donsak Pier'den her 30 - 60 dakikaya bir feribot var ve Ko Samui'de Nathon Pier'e gidiyorlar. Bunları işleten 2 firma var : Songserm Travel  ve Seatran.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder