13 Şubat 2017 Pazartesi

Fiverr nedir?

Fiverr, 5 Dolardan başlayan fiyatlarla yapılacak çeşit çeşit işin listelendiği bir online pazar yeri. Burada hem çeşit çeşit servisler sunarak para kazanabiliyorsunuz hem de birçok iş sağlayıcısının servislerini satın alabiliyorsunuz.

Burada ucuza İngilizce - Türkçe çeviri de bulabilirsiniz, birbirinden ilginç doğum günü hediyeleri de. Şirket sunumunuz için tok sesli İngiliz bir amcadan giriş konuşması da satın alabilirsiniz, bir arkadaşınıza süpriz olsun diye seksi bir kızdan adına doğumgünü şarkısı videosu da. Yok yok.

Site 2009 yılında Shai Wininger ve Micha Kaufman tarafından Tel Aviv'de kurulmuş. www.fiverr.com sitesi 2010 yılında faliyete geçmiş ve 2012 yılında 1.3 milyon gig (burada sunulan mikro işlere gig deniyor) ulaşmış. Site bugün freelance iş bulmak ve freelance iş yapmak için dünyada en popüler olan yerlerin başında geliyor.

Ben genelde Fiverr'ı blog yazısı satın almak, misafir blog yazısı almak ve satmak (örneğin şehriarslan blogunda sizin istediğiniz siteye linkli bir misafir yazı bulundurmak için gig burada) ve çeviri yaptırmak için kullanıyordum ama son zamanlarda ciddi iş yaptırmak için de kullanabileceğiniz bir yer. Örneğin ingilizce olarak sunum hazırlatabilir, business logosu yaptırabilir, SEO servisi alabilir ya da data girişi bile yaptırabilirsiniz. Fiverr adresine gidip aradıkça bol bol servis ortaya çıkıyor.

Bu siteden faydalanmanın bir yolu da burada freelance iş satmak. Programlama, çeviri, tasarım, yazı yazma, veri girişi gibi birçok servis sağlayabilirsiniz. Hem herşey 5 Dolar da değil. Artık istediğiniz fiyata freelance yapabiliyorsunuz ki Fiverr'da bugün servis fiyatları 5 USD ile 500 USD arasında oynuyor.

Fiverr nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder