13 Mayıs 2017 Cumartesi

Korfu'da nerede kalınır?

Yunanistan'ın Adriyatik Denizindeki Korfu Adası, ülkenin en köklü ve popüler turizm merkezlerinden biri. Beyaz kumlu muhteşem plajları, renkli gece hayatı, muhteşem doğası ve dağlarının yanında, aile ve çocuk dostu ortamı ile de her yıl onbinlerce turisti kendine çeken Korfu, popüler olmasına rağmen eğer bir miktar ararsanız hala sessiz sakin köşelere de sahip. Korfu, Venedik etkisi, yeşilliği ve genel atmosferi ile Ege Denizindeki Yunan Adalarından da oldukça farklı bir ortama sahip.

Korfu'da nerede kalınır sorusuna gelmeden, Korfu otelleri ile ilgili biraz bilgi verelim. Korfu'da 2 yıldızlı bir otelde gecelik konaklama ücreti yaklaşık 45 Euro civarında olacaktır. Eğer daha bütçe dostu bir yere ihtiyacınız var ise, Korfu hostellerinde dorm yatağı fiyatları ise gecelik 19 Euro civarında. Adanın içinde ulaşımınızı sağlamak üzere iyi bir otobüs ağı mevcut, o nedenle illa çok merkezi bir yerde kalmanıza gerek yok. Korfu'nun yoğun sezonu yaz ayları ve Ağustos adanın en pahalı ve dolu olduğu zaman. Eğer Korfu'ya Ağustos'ta gidecekseniz, Korfu otelinizi önceden mutlaka ayırtın.

Korfu'da kalacaksanız, denizin ve plajların daha güzel olduğu kuzey bölgesi çok daha iyi. Aşağıda spesifik Korfu konaklama tavsiyeleri bulabilirsiniz. Korfu'daki konaklama imkanlarının, otellerin ve karşılaştırmalı fiyat ayrıntılarının daha geniş bir listesi için Korfu otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Acharavi

Korfu merkezden 35 kilometre uzaklıktaki Acharavi, 3 kmlik bir plajın boyunca kurulmuş popüler bir turizm mekanı. Acharavi güvenli ortamı, derin olmayan denizi ile özellikle çocuklu aileler için oldukça popüler. Korfu merkezine yakın konumu ile de oldukça kullanışlı bir yerleşke. Plaj boyunca uzanan restoranlar ve barlarda oldukça iyi.

Korfu Acharavi'deki konaklama imkanları ve gecelik otel oda fiyatları gibi ayrıntılar için Korfu Acharavi otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Paleokastritsa

Korfu merkez kabasından sadece 25 km uzaklıktaki Paleokastritsa, adanın ana turizm merkezlerinden biri. Paleokastritsa plajı küçük ama oldukça güzel (Yunanistan'ın en güzel plajlarından biri aslında). Plajın çevresinde bol taverna ve bar da mevcut. Zaten plaj, manastır ve köy, ziyaretçilerine Korfu'nun en güzel manzaralı bölgelerinden birini sunuyor. Burası, Korfu'nun en güzel köyü ve bizce Achavari ile birlikte Korfu'da konaklamak için tavsiye edilebilecek en güzel yerlerden biri.

Paleokastritsa'da konaklama olanakları ve gecelik otel fiyatları gibi ayrıntılar için Korfu Paleokastritsa otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Korfu Paleokastritsa Plajı
Paleokastritsa plajı, Korfu'nun ve Yunanistan'ın en güzel plajlarından biri.
Sidari

Korfu'nun kuzeyindeki Sidari resortu denizi, plajı ve gece hayatı ile en popüler yerleşkelerden biri. Sidari özellikle İngiliz turistlerin oldukça büyük sayılarda ziyaret ettiği bir yer.

Sidari'de konaklama olanakları ve gecelik otel fiyatları gibi ayrıntılar için Korfu Sidari otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Moraitika

Korfu Kasabasından 20 km uzaklıktaki Moraitika Köyü, 600 kişilik nüfusu ve modern ortamı ile bir diğer Korfu konaklama alternatifi. Köyde hemen herkes turizmle uğaştığı için otel, oda ya da kiralık ev bulmak çok zor değil. Burada güzel tavernalar ve harika Yunan yemeği bulabilrsiniz. Özellikle deniz mahsülleri harika.

Moraitika Köyü'nün hemen önünde güzel bir plaj var. Burası yüzmek için ideal. Eğer skuba dalışına meraklı iseniz burada iyi bir Diving Center'da mevcut.

Moraitika'da konaklama olanakları ve gecelik otel fiyatları gibi ayrıntılar için Korfu Moraitika otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

The Pink Palace

Korfu'daki The Pink Palace Hostel'i dünyanın en iyi 10 hosteli arasında yer alan dünyace meşhur bir yer.

Otel dışı konaklama

Korfu'da konaklamak için tek alternatifiniz otel veya hostel değil. Adada oda ve daire kiralama olanakları da oldukça çeşitli. Airbnb gibi sitelerde bir daireyi 30 Euro'ya kiralamanız ya da 10 Euro'ya bir oda paylaşmanız mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder