31 Temmuz 2014 Perşembe

Türkiye Ebola salgın bölgesinden sadece bir uçuş mesafesi uzaktaki 35 ülkeden biri

2014 Batı Afrika Ebola virüsü salgını tarihteki en büyük Ebola salgını olarak devam etmekte. 1200 kişiye bulaşan virüs, Mart 2014'ten beridir 600'dan fazla kişinin canını aldı. Öldürücülük olanı yüzde 90'lara kadar çıkabilen bu hastalığın bu salgındaki öldürme oranı yüzde 60.

Bazı sivil toplum kuruluşlarına göre kontrolden çıkmış olan Batı Afrika Ebola salgınını daha da korkutucu yapan haber ise geçen hafta geldi : Liberya kökenli 40 yaşındaki bir erkek, uçak ile birkaç ülkeye uçtuktan sonra Nijerya'da virüse yenik düştü. Bu da kuluçka dönemi 2-3 hafta olan Ebola'nın uçaklarla dünyanın dört bir tarafına taşınması ihtimalini gündeme getirdi.

Ebola'nın Lagos gibi büyük bir şehire ulaşabilmiş olması korkutucu. Bundan önceki Ebola salgınları genelde kırsal alanda ve birkaç köy ile sınırlı kalıyordu. Görgü tanıklarına göre Liberya'lı Patrick Sawyer uçak sehir halinde iken birden kusmaya başlamış ve ağır ishal olmuş. Bu uçakta bulunan ve Patrick Sawyer'ın kusmuklarına bir şekilde temas eden herkese virüs bulaşmış olabilir ama Nijerya hükümeti uçaktaki yolcuları karantinaya almamış. Uçak Liberya'dan kalkıp Gana'da durmuş ve Togo'da aktarma yapmış. Ebola'nın kuluçka dönemi 13 günden 21 güne kadar değişiyor ve bu dönemde bir belirtisi olmuyor.

Bu hafta Hong Kong ve İngiltere'de iki şüpheli karantinaya alınsa da bu kişilerin testleri neyse ki negatif çıktı. Fakat yine de Hong Kong, İngiltere, Tayland ve Avustralya Ebola'ya karşı sınırda önlem almaya başladılar.

Şu an Ebola virüsü salgınının devam ettiği ülkelerin direk bağlantılı olduğu 39 havaalanı var. Bu havaalanları 35 ülkede ve bu ülkelerin arasında Türkiye'de var.

Kaynak : qz.com
Bu yukarıdaki haritaya bakıp da hemen paniğe kapılmak için erken. Zira her ne kadar 2-3 haftalık bir kuluçka dönemi olsa da Ebola en çok hastalığın belirtilerinin ortaya çıktığı zaman bulaşıcı. Ve bu belirtiler o kadar ağır ki hastanın seyahat şansı yok. Zaten şu ana kadar Dünya Sağlık Örgütü herhangi bir seyahat kısıtlaması koymuş değil.

Ebola Nedir?
Ebola virüsünün yol açtığı Ebola hastalığı nadir görülen ama oldukça öldürücü bir hastalık. Bulaştığı her 10 hastadan 6 ila 9'unu öldüren Ebola ormanlık alanda vahşi hayvanlardan insanlara bulaşıyor ve insandan insana da vücut sıvıları yoluyla geçebiliyor. Yüksek ateş, kusma, ağız ve gözde kanama gibi ağır belirtilerle ortaya çıkan hastalığın bir aşısı ya da ilacı yok. Hastalığa yaklananlar yoğun bakıma konuyor ve yaşam destek ünitelerine bağlanarak hastalıktan kurtarılmaya çalışılıyor.

İsmini 1976 yılında ilk ortaya çıktığı bölgedeki Ebola Nehrinden alan Ebola virüsünün öldürücülüğü ise dolaşımda olan virüs türüne ve hastaya verilen yaşam desteğin yoğunluğuna bağlı. Zahire Ebola virüsünün öldürme oranı yüzde 83 ve bazı salgınlarda bu oran yüzde 90'a çıkmış.

Ebola'nın Afrika'da sıklıkla görülme sebebi Afrika'da av hayvanlarının yenme oranının hala oldukça yüksek olması. Virüsün ise meyve yarasaları tarafından taşındığı düşünülüyor. Virüs insanlara ise bu hayvanların virüsü bulaştırdığı ve Afrika'da sıklıkla tüketilen av hayvanlarından geçiyor.



30 Temmuz 2014 Çarşamba

Bali'ye nasıl gidilir : Bali uçak bileti

"Tanrılar Adası" Bali, dünyanın en güzel tropik adalarından biri ve gerçekten de muhteşem bir tatil mekanı. Her yıl Endonezya'ya gelen turistlerin yüzde seksenini çeken Bali ülkemizden 15 saatten fazla süren bir yolculukla ulaşılacak şekilde uzak olsa da imkanı olana güzel bir tatil sunuyor.

Endonezya her ne kadar vizesiz ülkeler listesinde olmasa da ülkeye girişte kolayca vize alınabildiğinden, o kadar uzun yolculuğu göze alabilirseniz yolculuğa değecek bir yer Bali. Güzel kumsallar, daha güzel bir deniz, ilginç bir kültür, muhteşem bir doğa, tropik ormanlar ve bol bol aktivite imkanı sunan Bali aynı zamanda her zevke ve cebe hitap eden bir tatil mekanı.

Türkiye'den aktarmasız Bali uçak bileti yok. Türk Havayolları Singapur'dan aktarmalı (Singapore Airlines ya da Jetstar ile) Bali'ye uçuyor. Diğer bazı alternatifleriniz de Singapur Havayolları ile Singapur aktarmalı ya da Malezya Havayolları ile Kuala Lumpur aktarmalı olarak Bali'ye uçmak. Bu üç alternatif ile İstanbul - Bali uçuşu yaklaşık 15 - 15 saat 30 dakika sürüyor.

Bizce daha iyi ama 1 saat kadar daha uzun süren alternatifleriniz ise Emirates veya Qatar Airways ile Dubai ya da Doha aktarmalı uçmak. Tercihimiz ise Qatar Airways ile Doha aktarmalı Bali uçuşları. Neden derseniz:

1 - Aktarmayı Doha'da yolculuğun başında yapmak sona doğru Singapur ya da Kuala Lumpur'da yapmaktan daha az yorucu

2 - Qatar Airways sadece İstanbul Atatürk'ten değil aynı zamanda İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa'dan da kalkıyor.

3 - Doha - Bali arasındaki uçaklar Ekim 2014'den itibaren Boeing 787 Dreamliner adlı en son teknoloji makineler.

Not : Eğer Bali'de kalacak yer tavsiyesi istiyor iseniz Bali'de nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

Bali
Katar Havayolları ile uçmak isterseniz en son Bali uçak bileti fiyatları ve Türkiye - Bali uçuş tarihleri için Qatar Airways - Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.

Eğer Bali'ye Singapur ve Kuala Lumpur gibi çevre ülkelerden uçacak iseniz ise AirAsia ve Jetstar Asia gibi ucuz uçak bileti sağlayan ve güvenli firmalarla uçabilirsiniz. Biz her ne kadar kimsenin günahını almak istemesek de güvenip Endonezya merkezli havayolları ile uçmamaya bakıyoruz.

Yeri gelmiş iken Bali Denpasar Havaalanı'ndan otelinize ulaşım ile ilgili de bazı genel bilgiler verelim.

Her ne kadar Endonezya Türk vatandaşları için vizesiz ülkeler listesinde olmasa da vizenizi varınca kolayca alabiliyorsunuz (on arrival visa). Fakat hem bunu ödeyecek parayı yanınızda bulundurun (35 ABD Doları) hem de pasaportunuzun geçerliliği en az 6 ay olsun.

Havaalanında çantanıza yapışıp sizden para koparmaya çalışan "hamallar"ı kesin bir "no" ile atlattıktan sonra (bunlar eğer çantanızı bir yerinden kavramayı başarırlarsa hemen para talep ederler ki vermeyin) taksi bulmanız lazım. Havaalanında çıkışın sağındaki taksi bileti gişesine gidin, sabit fiyatlı biletinizi alın ve taksinize binin. Burada bile kazıklanma şansınız var. Taksi tutarken olay şu : Bali otelinizi arayıp taksi ne kadar tutar sorun, o parayı hazırlayın, o paraya taksi ile anlaşın ve taksiye ondan sonra binin. Biz sadece Blue Bird adlı taksi firmasını tavsiye edeceğiz. Bunlarla henüz kazıklanmadık.

Maldivler'e nasil gidilir : Maldivler ucak bileti

Hint Okyanusu'ndaki ada devleti Maldivler dünyanın en güzel tropik cennetlerinden biri. Suüstü bungalowları, mercan kayalıkları, beyaz kumlu plajları, denizi ve doğasının yanında dünyanın en iyileri arasında yer alan otel ve tatil köyleri ile muhteşem bir tatil vaadediyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vizesiz ülkeler listesinde olan Maldivler nerede, Maldivler'e nasıl gidilir sorularına cevap vermeye çalışacağız. Aslında iş Maldivler'e gitmekle bitmiyor. Başkent Male'deki havaalanına vardıktan sonra oradan da tekne ya da hava taksi ile otelinize gitmeniz gerekiyor ki otel seçiminizde önemli ayrıntılardan biri de havaalanı - otel arasındaki mesafe (bkz Maldivler'de nerede kalınır?).

Maldivler'e nasıl gidilir?

2012 yılından beridir Türk Havayolları İstanbul'dan Maldivler'e aktarmasız uçuyor. Türk Havayolları haricinde bazı körfez havayolları da Maldivler'e uçuyor ama aktarmalı olarak. Katar Havayolları (Qatar Airways) örneğin ülkemizden Doha aktarmalı olarak Maldivler'e uçuyor. Hem de sadece İstanbul Atatürk Havaalanından değil İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara'dan da uçuşları var. Aktarmalı uçuşlar ise genel olarak direk uçuşlara göre ucuz. En son Maldivler uçak bileti fiyatları için Katar Havayolları - Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.

İstanbul - Maldivler arasındaki aktarmasız uçuş yaklaşık 7  saat 35 dakika sürüyor. Eğer Ortadoğu'da 1 aktarma yaparsanız bu muhtemelen 10 ila 11 saat civarına çıkacaktır. Katar Havayolları örneğin 10 saat 30 dakika sürerken, Emirates (Dubai aktarmalı) 11 saat 30 dakikada sizi Maldivler'e ulaştıracaktır.

Maldivler uçak biletinizi alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri uçağınızın Male Uluslararası Havaalanına varış saati. Zira Male'den resortlara giden tekne ve deniz uçakları gece çalışmıyor. Böylece biraz tasarruf edeceğim derken bütün gece Male'de kalmak ya da 500 - 800 Dolar verip özel tekne - uçak kiralamak zorunda kalabilirsiniz.

Maldivler okyanus açıklarında olduğu için uçak hariç Maldivler'e gidiş yolu bulmak zor (yatla gidebilirsiniz ama bu hem çok pahalı hem de bürokrasisi uzun bir yol).

Male'ye varmakla otelinize varmış olmuyorsunuz tabii ki. Buradan da ya tekne ile ya da uçak ile tatil köyünüze geçmeniz lazım. Bu nedenle Maldivler'de kalacağınız yeri seçerken ulaşımı göz önünde bulundurun. Ücra köşelerdeki resortlar oldukça pahalı deniz uçağı ile ulaşımı gerekli kılabilir mesela. Deniz uçakları her saat çalışmadığından Maldivler tatilinizin değerli bir gününü havaalanı civarında konaklayarak geçirebilirsiniz. O nedenle resorta ulaşım planını, uçak iniş-kalkış saatlerini de göz önüne alarak iyi planlayın.

Maldivler'de nerede kalınır?

Maldivler'de kalınacak bölgelerle ilgili kapsamlı bilgi için Maldivler'de nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

Maldivler nerede?

Maldivler Hint Okyanusu - Arap Denizi bölgesinde, Hindistan'ın güney batısında bir adalar grubu. Haritada okyanusun ortasında küçük noktacıklar gibi görünen Maldivler aslında denizin altında uzanan devasa bir sıradağlar grubunun zirveleri.

Aşağıdaki haritada Maldivler'in yaklaşık konumunu görebilirsiniz.

Pattaya nasıl gidilir : Pattaya uçak bileti

Bangkok'un yaklaşık 150 kilometre güneyindeki sahil kenti Pattaya, daha çok Tayland seks turizminin başkenti olarak bilinen ama son zamanlarda yerel yönetimin çabaları ile biraz daha aile dostu olan ve özellikle de Bangkok'un karmaşasından kaçmak isteyen Bangkok ahalisinin mesken tuttuğu bir tatil kenti.

Eğer Bangkok'a gidiyor iseniz ve bir şekilde Phuket gibi daha eli yüzü düzgün (ve plajları güzel) mekanlara gitme fırsatınız yok ise Pattaya'ya gidip denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ama zaten Pattaya'ya kırmızı noktalı gece hayatı için gidiyorsanız, başka mazerete gerek yok.

Pattaya nerede, Pattaya nasıl gidilir gibi sorulara cevap vermeye çalışalım. Öncelikle, Pattaya'ya 30 kilometre uzaklıkta bir havaalanı var ama buraya sadece Phuket ve Koh Samui'den ulaşım var. Bu askeri havaalanına uluslararası uçuş yok. O nedenle Pattaya'ya uçak bileti arıyorsanız Bangkok'a uçak bileti aramaya başlamalısınız. Pattaya Bangkok'un 150 kilometre kadar uzağında ve 2 saatlik bir araba ya da otobüs yolculuğu ile varılabilecek bir yer.

Pattaya'ya nasıl gidilir?
Pattaya, Bangkok'un uluslararası havalimanı olan Bangkok Suvarnabhumi Havaalanı'nın 110 kilometre uzağında (Bangkok'un ikinci havaalanı olan ve daha çok bütçe uçakları ağırlayan Don Muang Havaalanı ise Pattaya'dan 170 kilometre uzakta).

Pattaya'ya gitmek için önce Bangkok'a uçmanız gerekli. Türkiye'den Bangkok'a en kısa uçuş Türk Havayolları ile aktarmasız İstanbul'dan uçmak. 9 saat 30 dakika süren İstanbul - Bangkok uçuşu aynı zamanda genelde aktarmalı uçuşlara göre pahalı. Diğer en iyi alternatifleriniz ise Ortadoğu'dan aktarmalı olarak uçmak. Emirates, Etihad, Gulf Air ve Qatar Airways Türkiye'den Bangkok'a uçuyor. Örneğin Katar Havayolları (Qatar Airways), Doha aktarmalı olarak uçuyor ki toplamda 12 saat 30 dakikalık bir yolculukla (aktarma dahil) Bangkok'a varabilirsiniz. Etihad ise Abu Dhabi aktarmalı olarak 12 saat 40 dakikalık yolculukla Bangkok'a uçarken, Emirates'in Dubai aktarmalı uçuşları ile yolculuk neredeyse 13 saat.

Qatar Airways'in Doha aktarmalı uçuşları sadece İstanbul Atatürk'ten değil, Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa'dan da kalkıyor belirtelim. En son Bangkok uçak bileti fiyatları için Katar Havayolları - Türkiye sayfasına ya da Etihad Havayolları sayfasına bakabilirsiniz.

Bangkok'tan ise Pattaya'ya kara yolculuğunda alternatiflerinize gelelim.

Pattaya

Taksi ile Bangkok - Pattaya yolculuğu size yaklaşık olarak 1,500 Bahta patlar. Ama taksiye binmeden taksici ile fiyatta mutlaka anlaşın! Yoksa kazıklanırsınız. Bu arada yol boyunca her birinde 30 baht ödenecek olan iki gişe var ki bunları da sizin ödemeniz lazım. Taksiyi ise mutlaka resmi taksi standından kiralayın. Havaalanında sizi taksilere yönlendirmek isteyen dolancırılardan uzak durun. Tayland'da bu tür dolandırıcıklarla ilgili bilgi için Yeni Başlayanlar için Tayland yazımıza bakabilirsiniz.

Taksi ile Pattaya'ya 1 saat 45 dakikada varabilirsiniz ama eğer trafik varsa daha uzun süreli bir yolculuğa hazır olun.

Bangkok'tan Pattaya'ya otobüsle de gidebilirsiniz ki genelde fiyatlar 110 - 120 baht arası (1. sınıf otobüsler için). Bu otobüsler havaalanından kalkmıyor. Bangkok'un Ekamai Otobüs Terminaline ya da Mo Chit Terminaline gitmeniz ve buradan sıklıkla kalkan otobüslere binmeniz lazım. Birinci sınıf otobüsler oldukça konforlu ve direk Pattaya'ya giderken 2. sınıf otobüsler her yerde duruyor.

Terminallerde de dolandırıcılardan uzak durun. Burada size genelde oldukça pahalı minibüs, minivan yolculuğu satmaya çalışacaklardır. Maalesef otobüs biletlerini önceden alma şansınız yok, terminalde gişeden almanız lazım.

Pattaya nerede?
Pattaya, Tayland'da, başkent Bangkok'un 150 kilometre güneydoğusunda bir sahil kenti.

Singapur'a nasıl gidilir : Singapur uçak bileti

Güneydoğu Asya'nın hemen hemen coğrafi merkezinde bulunan Singapur şehir devleti, aynı adlı küçük bir ada üzerinde kurulu, modern, temiz ve oldukça gelişmiş bir ülke. Her ne kadar çevre ülkelerin sunduğu doğa güzelliklerini sunmasa da bu yemyeşil tropik şehir yemekleri, gece hayatı, çeşitli eğlence parkları (Universal Studios gibi), kumarhanesi, muhteşem hayvanat bahçesi ve diğer birçok turistik atraksiyonu ile özellikle ailelere hitap eden güzel bir turizm kenti.

Singapur vizesiz ülkeler listesinde olduğundan buraya giderken konsolosluktur, dökümandır derdi ile uğraşmanız gerekmiyor. Üstelik Türk Havayolları, Singapur Havayolları, Katar Havayolları, Emirates gibi firmalarla Singapur'a haftada onlarca uçuş bulmak mümkün.

Singapur'a nasıl gidilir?
Singapur'a İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara'dan uçmak mümkün (Qatar Airways Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen'den Doha aktarmalı olarak uçuyor). Birçok firma Singapur'a uçuyor. Türk Havayolları ve Singapur Havayolları (Singapore Airlines), İstanbul'dan Singapur'a direk uçuyor (Türk Havayolları, Singapur'dan aktarmalı Jakarta'ya devam ediyor). Emirates ve Qatar Airways gibi firmalar ise Ortadoğu aktarmalı.

Direk uçmanın avantajı malum ama fiyatlar da ona göre. Aktarmalı uçmak daha ucuz genelde. Katar Havayolları mesela Doha aktarmalı İstanbul - Singapur uçuyor ve bu şirkette biletler genelde daha ucuz oluyor (en son Singapur uçak bileti fiyatları için Qatar Airways Türkiye sayfasına bakabilirsiniz).

Singapur'a uçmak için bir başka alternatifiniz de İstanbul'dan Türk Havayolları ya da Malezya Havayolları ile Kuala Lumpur'a uçmak ve oradan da Singapur'a uçmak (Kuala Lumpur - Singapur arası uçak ile 45 dakika).

Eğer Singapur'a bölgedeki bir ülkeden uçacak iseniz (örneğin Tayland'dan), büyük havayolu şirketlerine gerek yok. AirAsia, Jetstar Airways Asia ve Tigerair gibi güvenilir ve görece ucuz firmaları tercih edebilirsiniz.

Singapur'a Malezya'dan geçecekseniz ise otobüs firmaları iyi alternatifler sunuyor. Singapur'a Malezya'dan araba ile geçmek masraflı ve zahmetli. Bu nedenle Malezya'da araba kiraladı iseniz, arabayı orada bırakıp Singapur'a girdikten sonra araba kiralamanız daha pratik olabilir.

Singapur'a nasıl gidilir : Singapur uçak bileti


Singapur'a girerken dikkat edilecekler
Singapur'a uyuşturucu sokmaya çalışırken yakalanırsanız bunun cezası idam. Aslında transit geçerken bile uyuşturucu ile yakalanmanın cezası da idam. Paranoyanızı arttıralım: kanınızda uyuşturucu varsa (yani uyuşturucuyu Singapur'da kullanmadınız ama Singapur'a vardığınızda meret hala kanınızda) başınız çok büyük belaya girebilir.

Singapur'a bir paketten fazla sigara da sokmak yasak. Pornografik materyal, silah, paket paket sigara ve korsan CD falan sokmaya çalışmakta başınızı belaya sokacaktır.
26 Temmuz 2014 Cumartesi

Bahamalar'da nerede kalınır?

Florida'nın güney doğusu açıklarındaki ada devleti Bahamalar, 700 adadan oluşan tropik bir cennet. Amerika'ya olan yakınlığı, doğası ve tropik ikliminin yanında turistlere hizmet eden devasa tatil köyleri ve kumarhaneleri ile oldukça popüler bir tatil mekanı olan Bahamalar, dünyanın her yerinden kendine turist çeken bir cennet.

Bahamalar'da nerede kalınır sorusuna cevaben Bahamalar'da otel ve konaklama tavsiyelerine geçmeden önce bazı genel bilgiler verelim. Bahamalar'da oteller pahalı ve en ucuz fiyatlar gecesi 70 Dolar gibi bir fiyattan başlıyor. Backpacker hostel tipinde konaklama bulmanız neredeyse imkansız. Ortalama otel fiyatları 200 - 300 Dolar civarında. Bahamalar'a kadar gelmişken kalınması gereken iyi Bahamalar tatil köylerinde ise oda fiyatları gecelik 500 USD üzerinde. Fakat yazın Bahamalar'ın ölü sezonu olduğu için bu mevsimde daha ucuz konaklama imkanı mümkün.

Bunların yanında bir de pek kimsenin farkında olmadığı 10% konaklama vergisi var ki bunu da konuklar ödüyor. Ama daha bitmedi. Otellerin çoğunda ise sizin hesaba dahil zannetiğiniz şeyler parayla olabileceği gibi üstüne telefon gibi ekstralar da oldukça pahalı. Bahama otellerinde genellikle farklı konaklama planları var ve bunlarında standard harf kodları var:

AP (American Plan): Oda fiyatına günün üç öğünü de dahil.
EP (European Plan): Oda fiyatı sadece oda için - yemek yok. Kahvaltı bile dahil değil.
CP (Continental Plan): Kontinental kahvaltı denilen meyve suyu, kahve, ekmek ve reçel gibi basit bir kahvaltı oda fiyatına dahil.
MAP (Modified American Plan): Sadece iki öğün (kahvaltı ve akşam yemeği ya da öğle yemeği) fiyata dahil.

Bahamalar Haritası ve Bahama Adaları. Başkent Nassau, New Providence Adası üzerinde.
New Providence Adası (Nassau, Paradise Island)
Bahamalar'ın başkenti Nassau aynı zamanda ülke nüfusunun çoğunun bulunduğu şehir. New Providence Adası üzerindeki şehir yakınlarındaki Lynden Pindling Uluslararası Havalalanına Amerika Birleşik Devletlerinden, İngiltere'den, Karayipler'den ve Kanada'dan uçak ile ulaşmak mümkün. Nassau'nun koloni zamanından kalma binaları ile renkli limanı cruise gemilerinin popüler uğrak yerlerinden biri. Bahamalar'ın doğal güzellikleri ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yakınlığı sayesinde Nassau, dünyanın önemli turizm kentlerinden biri.

Nassau otellerinin çoğu şehir merkezinin dışında Paradise Island ve Cable Beach'de.

Nassau ile havalimanı arasındaki Cable Beach popüler bir Bahama resort ve Nassau'nun oteller bölgesi. Burada 5 devasa, herşey dahil tatil köyü, güzel bir plaj, Crystal Palace Casino adlı bir kumarhane ve çeşitli yeme-içme yerleri bulmanız mümkün. Burada gece hayatı ise sıfıra yakın.

Cable Beach'deki oteller, karşılaştırmalı oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Bahamalar Cable Beach otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Nassau açıklarındaki Paradise Island'ın en önemli oteli, Las Vegas stili bir mega resort olan Atlantis Paradise Island Resort and Casino. Ülke GSMH'sinin yüzde 11'ini üreten bu devasa kumarhane oteli akvaryumu, kumarhanesi, alışveriş merkezi, plajı ve su parkı ile kendi başına bir turist atraksiyonu.

Paradise Island'ın bir diğer cafcaflı oteli ise Hollywood starlarının tatil adreslerinden biri olan ve orjinal Casino Royale filminin çekildiği One & Only Ocean Club. Atlantis Casino'ya yakın Sunrise Beach Club and Villas ise Atlantis'ten daha ucuz bir konaklama imkanı sunuyor. Riu Paradise Island, Bahamas ise 5.5 km uzunluğundaki mavi kumlu plajı ile Bahamalar'ın en iyi "herşey dahil" otellerinden biri.

Paradise Island'daki oteller, karşılaştırmalı oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Bahamalar Paradise Island otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Bahamalar'ın başkenti Nassau açıklarındaki Paradise Island üzerinde bulunan Atlantis Resort. The Royal Towers
olarak anılan binaları birleştiren köprü içine Bridge Suite bulunuyor. Bridge Suite, gecesi 25,000 Amerikan Doları
fiyatı ile dünyanın en pahalı otel odalarından biri. 
Grand Bahama Adası (Freeport, Lucaya, West End)

Bahamalar'da "İkinci Şehir" olarak bilinen Freeport, Frances ve Jeanne Kasırgaları tarafından tarumar edilene kadar yılda bir milyon turist çeken popüler bir yermiş. Grand Bahama üzerindeki şehre uğrayan turist sayısı bu kasırgalardan sonra oldukça azalmış. Bugün turizm Lucaya semtindeki oteller ve cruise gemileri üzerinde dönüyor.

Lucaya'da büyük tatil köyleri, güzel bir plaj (Lucaya Beach) ve özellikle Spring Break zamanı buraya doluşan bol bol Amerika'lı turist bulmak mümkün. Burası önemli bir dalış mekanı ve köpekbalığı besleme turları gibi atraksiyonu bol dalış turları bulmanız mümkün.

Freeport'daki oteller, oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Bahamalar Freeport otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Grand Bahamas, Bahamalar'ın Florida'ya en yakın adası. Adadaki West End şehri ise Florida'dan sadece 55 mil uzakta. Burası geleneksel olarak Amerika'dan kalkan yolcu gemilerinin ilk uğradığı liman.

West End'deki oteller için Bahamalar West End otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Abaco Adaları
Abaco Adaları hem yatçılık hem de resort turizmi olarak popüler bir ada grubu. Nassau ve Paradise Island'ın kalabalığından uzak ailecek sessiz ve sakin bir tatil yapma mekanı olan Abaco Adalarının ana adalarını çevreleyen adacıkları çok güzel. Özellikle bu adacıkların Atlantik Okyanusuna bakanlarındaki mercan kayalıkları tek kelime ile muhteşem.

Abaco insanların genelde gidip kaldığı bir yerden çok yolcu gemilerinin uğradığı bir mekan. Eğer bu adalarda kalmak isteseniz konaklama ile ilgili Bahamalar Abaco Adaları sayfasına bakabilirsiniz.

Bahamalar nerede?


Bahamalar Atlantic Okyanusu'nda, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida Eyaleti'nin güney doğusunda, Küba'nın kuzey doğusunda ve Haiti'nin kuzey batısında. Adalar Karayipler içinde anılsa da aslında Karayip Denizi'nde değil okyanus içinde.

Bahamalar nerede?
Bahamalar nerede?


Seyşeller'de nerede kalınır?

Hint Okyanusunda, Afrika'nın doğu sahillerinin 1500 kilometre açıklarında ve Madagaskar Adası'nın kuzeyindeki Şeyseller ada grubu, beyaz kumları, palmiyelerı ve turkuaz rengi denizi ile tam bir yeryüzü cenneti. İdeal balayı adalarından biri olan Seyşeller, 2011 yılından beridir Türkiye vatandaşlarının vizesiz gidebilecekleri bir mekan.

Bu yeryüzü cenneti o kadar da uzak değil aslında. Örneğin Emirates ile Dubai aktarmalı uçtuğunuzda yaklaşık 8 saat içinde varabileceğiniz bir cennet. Ama her ne kadar vize sorunu olmasa da çat kapı gidebileceğiniz bir yer değil. Öncelikle Seyşel Adalarına vardığınızda havaalanında gümrük görevlisine vereceğiniz kartta otelinizle ilgili bilgileri belirtmeniz gerekiyor (otelin adı, adresi ve telefonu). Öyle ben çat kapı geldim, gümrüğü geçeyim otel işini hallederim yok. Otel yoksa geçiş de yok. Sizi alıp bir görevliye veriyorlar ve bu elemanla beraber önce otel ayarlıyorsunuz, sonra da gümrükten geçiyorsunuz.

Şeyseller'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Şeyseller'de oteller genelde pahalı. Seyşel Adalarının sadece 10 kadarında otel var zaten ve bunların bir kısmında da sadece bir adet otel var.

Şeyseller'in 2 adet yoğun sezonu var. Kışın Aralık ve Ocak ayları ve yazın da Temmuz ve Ağustos ayları. Bu yoğun dönemlerde oteller oldukça pahalı. Bunun yanında Avrupa'daki Paskalya Tatili gibi dönemler de kısa süreli yoğun sezonlar.

Seyşeller otellerinin ve tatil köylerinin çoğu Mahe ve Praslin Adalarında. Birkaç tane kendine ait adası olan süper pahalı otel ise North Island üzerinde. Büyük otel ve tatil köylerinin yanında bazı küçük oteller de bulmanız mümkün.

Seyşeller'in genel olarak imajı insanların balayına gittiği ve pahalı tatil köylerinde kaldığı bir mekan olsa da burada görece ucuz ve küçük çocuklu ailelere de hitap eden konaklama imkanları da bulmak mümkün.

Şimdi gelelim genel olarak Seyşeller'de nerede kalınır sorusuna. Burada tek tek Seyşeller otel tavsiyesi vermek yerine Seyşellerin adalarını tanıtarak nerede kalmalı sorusuna cevap arayacağız.

Mahe Adası
Mahe, Seyşel Adalarının en büyüğü ve nüfusun yüzde 90'ı bu ada da yaşıyor. Ülkenin başkenti Victoria'da bu ada üzerindeki zaten ada nüfusunun büyük kısmı da bu küçük ve temiz şehirde yaşıyor. Bu yazdıklarımızdan adanın kalabalık bir mekan olduğunu çıkarmayın. Bu kocaman ada oldukça rahat, sakin bir yer ve plajlar, deniz ve orman açısından diğer adalardan aşağı kalır bir yanı yok. Adanın içi yağmur ormanları ile kaplı. Kıyılarda ise harika küçük koylar ve bembeyaz kumlu plajların yanında harika otel ve tatil köyleri var.

Victoria küçük, sakin, temiz ve şirin bir yer. Burada kalacak yer bulmanız mümkün ama Seyşeller'e gelenlerin çoğu hemen Victoria dışında ve plajı olan otel ve tatil köylerinde kalmayı tercih ediyor. 2 kilometrelik cennet parçası Beau Vallon Beach muhtemelen Male'nin en popüler plajı. Burada plajın bitiminde ya da hemen kıyısında konaklayabileceğiniz çok güzel otel ve tatil köyleri var. Dünyanın en küçük Hilton oteli olan sadece 40 odalı Hilton Seychelles Northolme Resort and Spa da burada. Bu otelin kafanızdaki Hilton kavramı ile (iş oteli) hiçbir alakası yok. Beau Vallon Beach Seyşeller standartlarına göre kalabalık ama bu çok kalabalık anlamına gelmiyor. Burası Seyşeller'de nerede kalmalı sorusuna bizim yanıtlarımızdan biri.

Mahe Adasında kalmak isterseniz, Mahe'deki oteller, oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Seyşeller Mahe otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Seyşeller'de nerede kalınır?

Praslin Adası
Seyşeller'in ikinci büyük adası olmasına rağmen Praslin Adası yine de küçük bir ada. Sadece 38 kilometre karelik bir alana sahip adada sadece 6,500 kişi yaşıyor. Mahe Adası'ndan 45 dakikalık hızlı katamaran yolculuğu ile varılabilecek bu ada Mahe'ye göre daha izole ve sessiz sakin bir tatil imkanı sunuyor. Sakin ve huzurlu bir tatili muhteşem bir doğa içinde geçirmek isteyenler için ideal bir mekan Praslin.

Praslin aynı zamanda dünyanın en küçük UNESCO Dünya Mirası alanı olan Vallée de Mai adlı yağmur ormanına da ev sahipliği yapıyor. Bu ormanın özelliği, 200 milyon yıl önce yeryüzünde yer alan iki süper kıtadan biri olan Gondwanaland'ın tarih öncesi ormanlarından bu güne kalan küçük bir parça olması.

Praslin Adasında kalmak isterseniz, Praslin'deki oteller, oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Seyşeller Praslin otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Phuket’e nasıl gidilir: Phuket uçak bileti

Tayland'ın en popüler ve en güzel tropik tatil adalarından biri olan Phuket, Andaman Denizi'nde cennetten bir köşe. Muhteşem denizi, palmiye ağaçlarıyla çevrili beyaz kumlu plajları, güzel otelleri, çeşitli aktiviteleri ve aşırı renkli gece hayatı ile her yıl milyonlarca turisti kendine çeken Phuket, hem Türkiye'den Tayland'a olan uçuşların artması, hem de görece ucuzlaması ile ülkemizden de önemli sayıda ziyaretçi almaya başladı.

Tayland Türk vatandaşları için vizesiz ülkeler arasında yer aldığı için, Phuket'e gitmek için konsolosluktu, vize idi, döküman idi gibi dertleriniz olmuyor. En az 6 ay geçerli bir pasaport ile Phuket'e kolayca girebiliyorsunuz. Phuket aynı zamanda görece bize daha yakın balayı cennetleri olan Seyşeller, Kanarya Adaları ya da Maldivler'e göre daha uygun fiyatlarla konaklama, yeme içme ve eğlence imkanı sunduğundan, her gelir grubuna hitap ediyor. Phuket'te gerçekten de sırt çantası ile düşük bütçeli seyahat edenlere de, milyarderlere de birşeyler sunabilen bir mekan.

Phuket'e nasıl gidilir?
Phuket'e gitmek için önce bir başka büyük merkeze uçmanız gerekiyor. Zira ülkemizden Phuket'e şimdilik direk uçuş yok. Ama uçuş alternatifleriniz ise bol. Çoğu kişi Bangkok'a uçup oradan da Phuket'e aktarıyor. Eğer bu rotada uygun uçak bileti bulamazsanız tavsiyemiz Singapur ya da Kuala Lumpur'a uçup oradan Phuket'e uçmanız. Zira Phuket bu iki merkezden de oldukça yakın (hatta Kuala Lumpur'dan Phuket'e uçmak, Bangkok'tan Phuket'e uçmaktan daha kısa sürüyor).

Eğer Singapur ya da Kuala Lumpur'dan aktarma yapacaksanız Phuket uçak biletinizi AirAsia ya da JetStar Asia gibi ucuz havayollarından almanızı tavsiye ederiz.

Ama bizim size daha kolay, uygun ve bazen de daha ucuz olduğunu düşündüğümüz bir alternatif tavsiyemiz var. 12-13 saat kadar Bangkok, Singapur ya da Kuala Lumpur uçuşundan sonra uçak değiştirmek yorucu. Bunun yerine İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ya da Ankara Esenboğa'dan Katar Havayolları (Qatar Airways) ile 4 saatlik yolculuk ile Doha'ya uçun. Buradan da direk olarak Phuket'e uçun. Böylece aktarma işini yolculuğun başında yaparsınız. En son Phuket uçak bileti fiyatları için Qatar Airways - Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.

Not : Phuket'te nerede / hangi bölgede kalınır diye soruyorsanız bu konunun kapsamlıca ele alındığı  Phuket'te nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

Andaman'ın incisi Phuket'e Türkiye'den birden fazla havayolu ile ulaşmak mümkün.
Bangkok'tan Phuket'e nasıl gidilir?
Birçok turist Tayland'a gittiğinde sadece Phuket'e gitmiyor. Önce Bangkok'a gidiyor ve oradan da Phuket'e geçiyor. Phuket Bangkok'tan oldukça uzakta ve bu rotada uçmanızı tavsiye edeceğiz. Ama eğer Bangkok'tan Phuket'e uçacaksanız ve hele de Bangkok aktarma yapacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey Bangkok'ta iki havaalanı olması. Bunlar birbirlerine Sabiha Gökçen ile Atatürk Havalimanı kadar uzaklar. O nedenle iki uçağın da aynı havaalanından olmasına bakın. Ya da yanlış havaalanına gitmeyin.

Bangkok'tan Phuket'e giden karayolunda görülecek hiçbir şey yok. Birçok özel otobüs firması da turist dolandırmakla ünlü (özellikle Khao San Road'u mesken edinmiş olanlar). Eğer illa karayolu ile gidecekseniz ve seçiminiz otobüs ise biletinizi devlet otobüs firmalarından alın, özel firmalarla kesinlikle seyahat etmeyin. Bu konuda Yeni Başlayanlar İçin Tayland yazımıza bakabilirsiniz.

Bangkok'tan Phuket'e gitmenin bir başka yolu da tren. Gerçi Phuket'e direk tren yok. Tren ile Bangkok'tan Surat Thani'ye gidip oradan ise otobüs ya da minibüs yapmanız gerekecek. Bilet alırken birinci sınıf ve yataklı almaya bakın.

Bu konuda ayrıntılı bilgi için Bangkok'tan Phuket'e nasıl gidilir yazımıza bakabilirsiniz.

Singapur'dan Phuket'e nasıl gidilir?
Phuket'e Singapur üzerinden de gidebilirsiniz. Türk Havayolları ve Singapur Havayolları Singapur'a aktarmasız uçuyor. Buradan da 2 saatlik bir uçak yolculuğu ile Phuket'e gidebilirsiniz. Eğer Singapur'dan uçacaksanız Phuket uçak biletinizi Singapur Airlines gibi büyük havayollarından almanıza gerek yok. AirAsia, Tigerair ve Jetstar Asia gibi ucuz havayollarını seçebilirsiniz.

Roomorama nedir?

Roomorama kişilerin mülklerinin bir kısmını ya da tamanımı kısa süreliğine kiralamalarını (short term rentals) sağlayan ve aynı şekilde de gittikleri şehirde otellerden başka konaklama alternatifleri arayan gezginlerin ev ya da oda kiralayabileceği bir online site. Singapur merkezli şirket AirBnB gibi sitelere alternatif ve rakip.

Aslında mantık basit. Diyelim ki Paris'e gideceksiniz ama Paris'te bir nedenle otelde kalmak istemiyorsunuz. Mesela kalabalık bir ailesiniz ve bir Paris otelinde birkaç oda kiralamak ya da bir apartotel dairesi kiralamak pahalı geliyor. Bu durumda Roomorama gibi sitelerden arama yapıp evinin bir odasını ya da tamamını kiralayan şahıslardan ev kiralıyorsunuz. Bunun için bir sürü forum ve Craiglist gibi siteler var ama Roomorama gibi şirketlerin farkı sağladıkları ekstra güvenlik. Örneğin hem konaklama sunanlar hem de konaklama kiralayanlar ile ilgili şirket manuel ve otomatik güvenlik denetlemeleri yapıyor. Bunun yanında ev sahipleri müşterilerin tam adlarını görebiliyor. Site kullanıcılarının fotoğraflı bir kimlik göndermeleri de site şartlarından biri.

Roomorama'nın farklarından biri de short term rental piyasasında ödeme kodu uygulamasını getiren ilk firma olması. Roomorama misafir kalacak kişilere 6 haneli bir kod veriyor ve misafir bunu ev sahibine eve vardığında gönderiyor. Bu kod olmadan ödeme ev sahibinin eline geçmiyor. Bu sayede reklam edilenden çok farklı ya da kötü durumda olan bir yerle karşılaştığınızda paranızı geri almanız mümkün.

Roomorama'nın açıkladığı rakamlara göre siteden kısa dönem konaklama yeri kiralayanlar buralarda ortalama 8 - 14 gün kalıyorlar. Siteyi kullananların çoğu iş için seyahat edenler ya da kalabalık seyahat eden ve otel odası kiralamak istemeyen aile ve arkadaş grupları.

Bu tür siteleri kullanan biri olarak size yapacağım en önemli tavsiyelerden biri ev sahibini iyi değerlendirmeler alan kişilerden seçmeniz ve inanılmaz ucuz yerlerden sakınmanız. Roomorama gibi siteleri sadece yurt dışı seyahati için düşünmeyin. İStanbul gibi şehirlerde de bir sürü oda veya apartman bu şekilde kiralık ve eğer bu gibi şehirlerde kalacak iseniz de otellere iyi bir alternatif.

Roomorama sitesindeİstanbul gibi Türk şehirlerinden de konaklama imkanı var. Örneğin yukarıdaki
arama İstanbul'da 219 short term rental mekanı gösteriyor.
20 Temmuz 2014 Pazar

Hawaii'de nerede kalınır?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Pasifik Okyanusunun ortasındaki eyaleti Hawaii muhteşem doğal güzellikleri ile milyonlarca turisti kendine çeken harika bir yer. 19 adanın oluşturduğu takımadanın kaydadeğer büyüklükte 8 adası var. Bunlardan eyalete ismini veren Hawaii Adası karışıklık çıkmasın diye hemen herkesçe Big Island (Büyük Ada) olarak anılıyor. Bu ada takımadanın en büyüğü ama en gelişmişi değil. En gelişmiş ada eyalet başkenti Honolulu'yu da barındıran Oahu. Yerel nüfusun 80%ini barındıran Oahu aynı zamanda turistlerin en çok rağbet ettiği ada.

Genel olarak Hawaii, ana kara Amerika Birleşik Devletleri'nde havanın en kötü olduğu aylarda en kalabalık oluyor. Bu da kabaca Aralık'ın ortasından Mart'a kadar olan süre ki bu aylarda Hawaii hem pahalı hem de kalacak otel bulması zor. Aynı pahalıkta ve kalabalık diğer sezon ise Haziran - Eylül sezonu. Bunlar dışında kalan aylar ise düşük sezon.

Hawaii'de nerede kalınır sorusuna gelelim. Burada tek tek Hawaii otel tavsiyesi vermek yerine Hawaii'de kalabileceğiniz belli başlı yerleri tanıtacağız. Aslında Hawaii'de nerede kalmalı sorusunun en öncelikli şekli hangi Hawaii Adasında kalınır olmalı. Zira seçtiğiniz ada genel olarak tatilinizin çok büyük bir kısmını geçireceğiniz yer olacak. İkinci olarak da tabii ki iyi bir Hawaii resortu seçmelisiniz.

Oahu

Hawaii nüfusunun çoğunu ve başkent Honolulu'yu barındıran Oahu Adasında kalacak yer konusunda seçim alanınız sınırlı. Honolulu şehri ile Honolulu'nun Waikiki Plajı (Waikiki Beach) ki Hawaii'nin en popüler plajıdır içinde kalacak yer bol. Ada üzerinde bu iki alan dışında ise kalacak pek fazla bir yer yok.  Eğer Honolulu'da kalacaksanız şehrin kayda değer otelleeinin hemen hepsi Waikiki Plajında. Ama Honolulu büyük ve kalabalık bir şehir ve her ne kadar çoğu turist Hawaii'ye buradan girip çıksa da kalmak için en uygun yer burası değil.

Honolulu

Eğer herşeyden ve medeniyetten uzakta, doğa ile başbaşa ve sessiz sakin bir Hawaii tatili düşlüyorsanız bunun yeri Honolulu değil. Ama Honolulu'da da kalacak yer bol ve özellikle de Honolulu'nun Waikiki Semti Hawaii turizminin kalbi. Zaten Honolulu'daki otellerin çoğu Waikiki ve çevresinde. Eğer Honolulu'da kalacak iseniz Waikiki'de kalın.

Waikiki
Honolulu'nun Waikiki bölgesindeki Waikiki Plajı muhtemelen dünyanın en meşhur plajlarından biri. Bu 2.4 km uzunluğundaki plaj Hawaii turizminin kalbi. Plajın hemen berisinde plaj manzaralı ve sizi krallar gibi ağırlayacak (ama aynı şekilde pahalı) otellerle dolu. Her ne kadar bir beton yığını görüntüsü sergilese ve Hawaii'nin geri kalanına göre doğal güzellikleri pek kalmamış olsa da Waikiki bol bol aktivite vaadeden bir yer.

Waikiki'de her bütçe ve zevke uygun otel bulmak mümkün. Birçok otel için online rezervasyon sitelerinde güzel indirimler bulmak mümkün. Waikiki'deki oteller, karşılaştırmalı oda fiyatları, ucuzluklar ve müşteri yorumları gibi ayrıntılar için Hawaii Waikiki otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hawaii'nin Honolulu kentinin Waikiki plajı
Hawaii'nin Honolulu kentinin Waikiki plajı
Hawaii Adası (Big Island)
Hawaii Adasında (tüm eyaletle isim benzerliğinden dolayı genel olarak Big Island olarak anılan adada) iki resort bölgesi var: Kohala coast - Mauna Lani ve Waikoloa Beach resort. Bu iki resort birbirlerine komşular ve otel odasının yanında apartman dairesi gibi konaklama alternatifleri sunuyorlar. Bunun yanında B&B ve yazlık kiralama gibi alternatifler de var. Burada kalacaksanız yapacağınız aktivitelere karar verip ona göre konaklamanızı seçin. Ada büyük, ulaşımla zamanınızı heba etmeyin.

Big Island'ın en büyük atraksiyonu içinde dünyanın en büyük (Mauna Loa) ve en aktif (Kilauea) volkanlarını barındıran Hawaii Volcanoes National Park. Dünya gözüyle krater, lav akıntısı gibi doğa olaylarını görebileceğiniz az sayıda yerden biri olan bu milli parktan başka adada yunus ve balina gözlemleme turları, yürüyüş turları, dalıi turları gibi aktiviteler bulacaksınız. Big Island'ın plajları, özellikle de Kona tarafındakiler dünyanın en iyi plajları arasında. Adanın plajları şnorkel için mükemmel yerler ama turlarla açılıp şnorkelin yapmak en iyisi.

Big Island üzerinde en büyük, cafcaflı ve tesisatlı otel ve tatil köylerini Kohala'da bulacaksınız. Kohala'daki golf sahaları ve tatil köyleri gerçekten muhteşem.

Bu adadaki konaklama alternatifleri için Hawaii Big Island otelleri sayfasına bakabilirsiniz. Kohala'daki tatil köyleri ve oteller için ise Hawaii Kohala otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Big Island Beach
Maui Adası
Hawaii'nin ikinci büyük adası olan Maui doğası ile meşhur ve bol bol doğa sporları yapabileceğiniz bir yer. Burada kalacaksanız ne yapmak istediğinize karar verip o aktiviteye yakın bir mekanda kalmaya bakın. Maui'de farklı atraksiyonlara (doğa yürüyüşü, dalış, vs ...) bir sürü kasaba var. Hana, Haiku, Kahului, Ka'anapali ve Kihei bunlardan bazıları.

Bu adadaki otel ve resortlara genel bir bakış için Hawaii Maui Adası otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Porto'da nerede kalınır?

Portekiz'in Lizbon'dan sonraki ikinci büyük şehri olan Porto aynı zamanda Avrupa'nın en eski kentlerinden biri. Roma İmparatorluğu zamanında "Portus Cale" (Cale Limanı) adıyla anılan şehir aynı zamanda Portekiz'in (Portugal) ismini aldığı yer. Bugün İber Yarımadasının Madrid, Barselona, Lizbon ve Valensiya şehirleriyle beraber flobal kent statüsünde ve gezilip görülmeye değecek bir şehir.

Porto şehri Douro Nehrinin ağzında ve nehre bakan tepelerde kurulmuş, 300 bin nüfuslu (metropolitan bölgenin nüfusu 1.3 milyon) bir şehir. Geleneksel olarak tüccar şehri olan Porto'nun engebeli yapısı şehri yürüyerek gezmeyi zorlaştırsa da şehri daha bir göze hitap eder hale getiriyor. Diğer Portekiz şehirlerinde olduğu gibi sokaklar araba düşmanı ve şehri gezmenin en iyi yolu Porto Metrosu. Bunun yanında STCP'nin işlettiği beyaz ve mavi otobüslerde pahalı taksilere iyi bir alternatif.

Porto'nun tarihi merkezi Ribeira semtinde. Burası şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezmek için ideal bir başlangıç noktası aynı zamanda. Dar, arnavut kaldırımlı sokaklarla ve tarihi binalarla dolu bölge nehir kıyısındaki güzel bir meydana açılıyor (Praça da Ribeira).

Porto'da nerede kalınır sorusuna gelelim.

Ribeira
Porto'nun tarihi merkezi Douro Nehri boyunca uzanan ve tarihi binalarla, Ortaçağ'a özgü dar, arnavut kaldırımlı sokaklarla dolu bir Porto semti. Bölge hem gündüz hem de oldukça canlı olduğu gece uğranması gereken bir bölge. Özellikle semtin sokaklarının açıldığı, nehir kıyısındaki Ribeira Meydanı (Praça da Ribeira) gezilip görülmesi gereken bir yer. Ribeira'nın en iyi manzarası ise nehrin öteki tarafındaki Cais de Gaia'den izlenebilir bu nedenle Douro'nun güneyine geçmeyi ihmal etmeyin.

Ribeira Porto'nun en romantik semti ve şehre gezmeye gelen çifte kumrular Praça da Ribeira'daki otelleri mutlaka Porto'da kalacak yerler diye ararken listede tutmalı. Bu bölgedeki otellerin ayrıntılı bir listesi, otel oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılı bilgiler için Porto Ribeira Otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Porto Ribeira Douro Nehri
Porto Ribeira Douro Nehri boyunca uzanan, şehrin tarihi merkezi

Centro / Baixa (Porto Merkez)

"Baixa do Porto", ya da kısaca Baixa Porto şehrinin merkezinin adı. Genelde bir finans ve iş merkezi olan Porto'nun bankaları, finans, sigorta ve ticaret yapan şirketlerin merkezleri bu bölgede. Porto'nun Rua de Santa Catarina gibi ana alışveriş caddeleri,  Saint Benedict Tren İstasyonu, geleneksel Bolhão pazarı ve de Tower of the Clerics gibi bazı tarihi anıtlar bu bölgede. Özellikle son zamanlarda Hospital de Santo António, Streets of Paris Gallery ve Cândido dos Reis arasında kalan alan Porto gece hayatının önemli merkezlerinden biri. Baixa Line 22 ve Line 18 tranvay hattının hizmet alanında.

Bu bölgedeki otellerin ayrıntılı bir listesi, otel oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılı bilgiler için Porto Centro / Baixa Otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Avenida dos Aliados
Avenida dos Aliados

Lüksemburg'da nerede kalınır?

Belçika, Almanya ve Fransa arasında küçük bir alan işgal eden Lüksemburg Avrupa'nin en küçük ve en zengin ülkelerinden biri. Büyüklüğünden beklenmeyecek doğal güzellikleri ve tarihi ile ziyaretçilerine keyifli bir tatil vaadeden Lüksemburg, yüksek hayat standartları nedeniyle kalmak ve gezip görmek için tuzlu bi ülke.

Lüksemburg kelimesi üç farklı coğrafyaya tekabul ediyor aslında : Lüksemburg adlı Avrupa ülkesi, bu ülkenin yine aynı adlı şehri (Lüksemburg Stadt) ve de Belçika'nın Lüksemburg ülkesine komşu Lüksemburg İli. Biz bu yazımızda Avrupa'nın son Grand Düklüğü olan Lüksemburg Ülkesini ve onun başkentini kapsıyoruz.

Lüksemburg'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Finans sektörü nedeniyle özellikle ülke ile aynı adı taşıyan başkent Lüksemburg'un merkezindeki oteller oldukça pahalı. Bankalara ek olarak Avrupa Birliği kurumlarının yarattığı otel talebi büyük. O nedenle özellikle Avrupa Birliği toplantılarının olduğu haftalarda Lüksemburg'dan uzak durun ya da otelinizi çok önceden ayarlayın.

Aşağıda tek tek Lüksemburg otel tavsiyesi vermek yerine bütçenize ve geliş nedeninize göre kalabileceğiniz şehirleri tanıttık.

Lüksemburg şehri

Başkent Lüksemburg gezilip görülecek yerlerin bir çoğunu barındıran, kalmak için en uygun yer. Fakat finans sektörü ve Avrupa Birliği kurumları nedeniyle oteller hem pahalılar hem de genelde dolular. Eğer iş için Lüksemburg'da iseniz zaten merkezde bir otelde kalacaksınız. Ama eğer turist iseniz ve bütçeniz kısıtlı ise Lüksemburg şehrinde kalmak, bazı istisnalar hariç çok mantıklı değil. Kentin güneyindeki Ibis Luxembourg Sud ve merkez garın hemen karşısındaki Hotel Empire, 60 - 80 € oda fiyatları ile görece ucuz ve iyi alternatifleriniz (odalar oldukça küçük tabii ki).

Lüksemburg'un tarihi merkezindeki bir miktar aşınmış ama konforlu Grand Hotel Cravat ve TGV Tren İstasyonuna 200 metre mesafedeki Mercure Luxembourg Centre orta seviye ve 3-4 yıldızlı otel arayanların bakabileceği oteller. Lüks oteller arasında ise Sofitel Luxembourg Europe ve Hôtel Albert Premier öne çıkan oteller.

Lüksemburg şehrindeki oteller, karşılaştırmalı otel oda fiyatları ve konuk yorumları gibi ayrıntılar için Lüksemburg otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Lüksemburg Haritası
Lüksemburg Haritası
Lüksemburg İlindeki Komünler
Lüksemburg şehri pahalı ise ya da eğer şehirde otel bulamıyorsanız, Lüksemburg İli sınırlarında yer alan küçük şehirlerde kalıp buradan Lüksemburg'a seyahat edebilirsiniz. Bu şehirlerin ilk akla gelenleri Esch-sur-Alzette, DudelangeDifferdange ve Remich.

Diğer Lüksemburg Şehirleri
Ülkenin diğer şehirlerinde Lüksemburg kadar gezilip görülecek yer olmasa da eğer bütçe ya da yer bulamama nedeniyle Lüksemburg şehrinde kalamıyorsanız Mersch, Ettelbruck ya da Diekirch gibi şehirlerde kalabilirsiniz.

Trier
Biraz zahmetli ama oldukça fiyat avantajlı bir başka konaklama biçimi ise Lüksemburg'da değil çevre ülkelerin şehirlerinde kalmak. Bu konuda özellikle Almanya'nın kendi başına bir turist atraksiyonu olan güzel Trier şehrini tavsiye ederiz. Hatta eğer Lüksemburg kentinde kalmayacaksanız diğer küçük Lüksemburg şehirleri yerine 106 bin nüfuslu bu güzel Alman şehrinde kalın.

Trier kentindeki oteller ve oda fiyatları gibi ayrıntılar için Trier otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Diğer bir güzel seçenek ise Belçika'nın Lüksemburg ilinin başkenti olan ve Avrupa'nın en zengin tarih müzelerinden birini barındıran Arlon. Arlon kentindeki oteller ve oda fiyatları gibi ayrıntılar için Arlon otelleri sayfasına bakabilirsiniz.
14 Temmuz 2014 Pazartesi

En iyi 10 Luks Bodrum Oteli

Bodrum otelleri arasından aşağıdaki 10 lüks otel öne çıkan en iyilerden. Bodrum'da lüks oteller gemelde iki tip : Bodrum tepelerinden muhteşem bir manzaraya bakan  lüks Bodrum otelleri ve de deniz kıyısında kendine ait plajı olan lüks Bodrum otelleri. Aşağıdaki listede her iki tipte de otel var.

#1 - Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum
Kizilağaç Koyu Gerenkuyu Mevkii Yaliçiftlik, 48400 Yalıçiftlik
Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, otelciliğin Oscar’ları olarak kabul edilen ‘World Luxury Hotel Award’da ‘Dünyanın En İyi Lüks Sahil Oteli’ seçilen Bodrum’un en güzel koylarından birinde yer alan bir otel. Barbaros Körfezine bakan bir tepede konumlu bu lüks Bodrum oteli sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi sahil otellerinden biri.

#2 - El Vino Otel & Suites Bodrum
Omurça Mah. Pamili Sok. 48000
Bodrum'un kalbindeki muhteşem Bodrum Kalesi manzaralı El Vino Hotel & Suites Bodrum, Bodrum'un çarşısına, restoranlarına, eğlence merkezine ve meşhur gece hayatına sadece birkaç dakikalık yürüyüş mesafesinde. Fakat otelin tropik bir bahçeyi andıran tesisleri, havuzu ve güzel odaları nedeniyle dışarı çıkmayı pek istemeyeceksiniz. El Vino Hotel'in restoranında ise Akdeniz Mutfağının güzel örneklerinin yanında kendi yapımları olan H&G organik şarabını da tadmanız mümkün.

Bodrum merkezde, lüks ve güzel bir otel arayanlar için El Vino Hotel en iyi şeçimlerden biri.

#3 - Ramada Resort Bodrum
Kavaklı Sarnıç Caddesi 1531 Sokak 6, Gümbet
2012 yılında bütünüyle yenilenen Ramada Resort Bodrum, Bitez tepesinde Kos Adası, Bitez Köyü ve vadisi manzaralı harika bir otel. 20 bin metrekarelik alan içerisinde yer alan otel, 2 adet restorana, özel bir plaja, açık ve kapalı havuza ve fitness gibi aklınıza gelebilecek her türlü otel tesisine sahip. Otel Bodrum merkeze de araçla çok kısa bir sürede ulaşılabilecek bir konumda.

#4 - The Marmara Bodrum
Yokuşbaşı Mahallesi Suluhan Caddesi No:18 48400 Bodrum
The Marmara'nın 6 otelinden biri olan The Marmara Bodrum , Bodrum'a tepeden bakan lüks bir butik otel. Eğer bütçeniz kaldırıyorsa mutlaka deniz manzaralı bir odada kalmaya bakın. Kos Adası, Bodrum Kalesi ve deniz manzarası muhteşem. Otel sadece yetişkinlere hizmet verdiğinden çoluk çocuk gürültüsü de yok. Ama bu manzaranın aynı zamanda denize ve kumsala uzak olmak anlamına geldiğini, küçük butik otelin görece küçük bir havuz sunduğunu unutmayın.

#5 - Doria Hotel Bodrum
Gündönümü Mevkii Bitez Bodrum, 48400 Gümbet 
Deniz kenarında ama denize de tepeden bakan otel deneyimi gibisi yok (yokuş inip çıkmak ile bir probleminiz yoksa). Bodrum Bitez'deki bu beyaz renklerin hakim olduğu lüks otel Bodrum ve çevresinin en yeni otelletinden biri. Tesisler güzel, manzara müthiş, havuz ve deniz şahane. Doria Hotel Bodrum, Yeni bir otel olmasına rağmen aldığı yüzlerce iyi konuk değerlendirmesi de dikkate değer.


Lüks Bodrum Otelleri - Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum
Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum
#6 - Grand Yazıcı Bodrum
Yokuşbaşı Mahallesi 1836 Sokak. No:8 Bodrum
Bodrum'a ve Akdeniz'e tepeden bakan muhteşem manzaralı ve lüks bir başka otel ise, sonsuzluk havuzu, SPA tesisleri ve deniz kıyısında özel plajı olan kardeş oteline olan taşıma servisi ile Grand Yazıcı Otel Bodrum. Bu tür Bodrum tepelerindeki lüks oteller denizden ve plajlardan uzak olsalarda sağladıkları manzara ve tesisleri ile iyi bir tatil geçirmenizi garanti ediyorlar. Ayrıca otelin sunduğu servis aracı plaja sadece 10 dakikada varabiliyor. Bodrum şehir merkezi ise taksi ile 5-10 dakika uzaklıkta.

#7 - Manastır Otel Bodrum
Kumbahçe Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi No:37
18.yüzyıldan kalma bir manastırın bulunduğu alan üzerine inşa edilmiş olan Manastır Otel, Bodrum Körfezi manzaralı çarpıcı bir tepe üstü konuma sahip. 73 odalı otelin Myspa adlı kişiye özel SPA hizmeti de var.

#8 - Voyage Bodrum
Eskiçeşme Mh., 48400 Bodrum
Bodrum kent merkezine sadece 900 metre uzaklıktaki Voyage Bodrum her şey dahil sistemiyle çalışan  ve 8.000 m² alan üzerinde konumlanmış lüks Bodrum otellerinden biri. Voyage Bodrum, enfes Bodrum kalesi ve Akdeniz manzarası ve Bodrum merkeze olan yakınlığıyla da Bodrum gece hayatından vazgeçmek istemeyen kişiler için mükemmel bir seçim... Denize sıfır kale manzaralı odaları, mavi bayraklı denizi, plazma TV'li lüks odaları, sahilinde bulunan iskeleye yat taksilerin yanaşabilmesi ve merkeze deniz yoluyla gidebilme ayrıcalığıyla Voyage Bodrum en iyilerden.

#9 - Bodrium Boutique Resort & Spa
Büyük İskender Caddesi No:13 Bodrum
Geniş ve güzel bir havuzun etrafında konuşlanmış oda ve tesisleri ve SPA'sı ile ile Bodrum merkezine yakın Bodrium Boutique Resort & Spa, Marina'dan ve plajdan 20 dakika yürüme mesafesinde. Lokasyon olarak hem sakin bir yer arayan hem de Bodrum merkezinden ve Bodrum gece hayatından uzak olmak istemeyenler için.

#10 - Club Izer Beach
İsmet İnönü Cad., No:87, Bodrum
Aileler için ideal lüks Bodrum otellerinden biri olan Club İzer Beach, güzel Torba Koyu'nda deniz kenarında bir otel. Akdeniz mimarisi özelliklerine sahip tesiste özel kumsal, 3 adet açık yüzme havuzu, çocuk havuzu ve su kaydırakları. Havuzları, su kaydırakları, çocuklara yönelik etkinlikleri ile çocukların bayılacağı bu sahil kenarı oteli Bodrum merkezinden 8 kilometre uzaklıkta.

10 Temmuz 2014 Perşembe

Çeşme'de nerede kalınır?

Türkiye'nin en popüler ve güzel tatil kentlerinden biri olan Çeşme, muhteşem plajları, daha da muhteşem denizi, kaplıcaları, su altı ve suüstü sporları, renkli gece hayatı, yeme içme olanakları ve birbirinden güzel konaklama imkanları ile bugün hem yerli hem de yabancı turistlerin rağbet ettiği önemli bir yer. Her ne kadar son yıllarda plansız yapılaşma ile giderek çirkinleşse de Çeşme bugün hala bir miktar kasaba havasını koruyan güzel bir tatil bölgesi. Aynı zamanda rüzgar sörfü açısından dünyanın en iyi üçüncü yeri olan şehir, bu sporlar ilgilenenleri de kendine çekmekte.

Bugün Çeşme deyince akla ilk gelen Çeşme'nin merkezi ilçesi gelse de, buraya bağlı Alaçatı ve Ilıca gibi köyler de kendi başlarına birer tatil mekanı. Cenevizlerden kalma bir kalenin hakim olduğu şehir merkezi oldukça küçük. Burada kalenin yakınından başlayan ve kuzey batıya uzanan inkilap caddesi, çeşmenin ana alışveriş merkezi. Bu merkezlerden bağımsız olarak bölgenin kıyılarında da oldukça güzel tatil köyleri var. Nerede kalırsanız kalın mesafeler çok büyük olmadığı için diğer kent ve atraksiyonlara ulaşmanız da oldukça kolay. Son zamanlarda gittikçe popüler olan Yunan Adası Sakız Adasına da Çeşme'den feribot ile kolayca geçmeniz mümkün.

İzmir'e sadece 85 km uzaklıktaki Çeşme aslında 20 yıl öncesine kadar çoğunlukla bu büyük şehrimizin ahalisi tarafından ziyaret edilen ve kıyıda köşede kalmış bir tatil mekanı idi. Bugün ise Türkiye'nin her yerinden, özellikle İstanbul'dan turist çekmekte.

Çeşme'ye ne zaman gidilir derseniz, burada turizm sezonu olan Mayıs - Eylül ayları arası deriz. Kış aylarında sıcaklık ortalama 10 - 15 Derece iken yaz aylarında ortalama sıcaklık 30 derece civarında. Çeşme yaz aylarında, özellikle de okulların kapandığı aylarda oldukça kalabalık. Eğer denize girmek çok derdiniz değil ise ve daha sakin ve ucuz bir Çeşme tatili yapmak istiyor iseniz bahar ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Eğer yaz aylarında gidecek iseniz ve daha az kalabalık istiyor iseniz resmi tatiller ve haftasonu dışında Çeşme'ye gitmeye bakın. Haftasonları İzmir'den gelen ekstra bir kalabalık zaten yoğun olan nüfusa ekleniyor.

Çeşme'de nerede kalınır sorusuna gelelim. İlk akla gelen tabii ki Çeşme Kent Merkezi ve hemen yakın çevresi. Ama Çeşme'ye bağlı Alaçatı, Ilıca, Dalyan ve Çiftlik de diğer güzel alternatifler. Çeşme ve çevresinde her türlü konaklama imkanı var. Bölge aynı zamanda Türkiye'nin en güzel butik otellerine de ev sahipliği yapıyor (özellikle 100den fazla butik otele sahip Alaçatı bu konuda oldukça iyi). Standart tatil köylerinin yanında burada pansiyon konaklaması da oldukça yaygın.

Çeşme'de nerde kalacağınızı seçerken bakmanız gereken kriterlerin başlıcaları denize yakınlık, otelin merkezi bir yerde olup olmaması (eğer Çeşme ya da Alaçatı merkezinde kalırsanız otelin yemekleri dışında birbirinden güzel restoranlarda Ege yemeklerini tadabilir ve Çeşme gece hayatına kolayca akabilirsiniz), işletmenin tesisleri ve tabii ki gecelik oda fiyatları. Biz aşağıda Çeşme'de kalabileceğiniz belli başlı yerlerle ilgili bilgi verdik. Siz otellerin kendi siteleri de dahil birçok online kaynaktan derlenen karşılaştırmalı otel oda fiyatlarını (aynı otelin aynı odasının en ucuzunu bulabilesiniz diye) ve konuk yorumlarını (en çok beğeni alan otelleri seçesiniz diye) kolayca listeleyebileceğiniz Çeşme otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Çeşme'de nerede kalınır - Çeşme haritası
Çeşme Haritası
Çeşme Merkez

Çeşme'nin en renkli, en çok yeme içme olanağına sahip merkezi, bu bölgede kalmak için en popüler yerlerden biri. Cenevizlerden kalma kalesinin hakim olduğu bu oldukça küçük kentte kalmak size aynı zamanda renkli Çeşme gece hayatına kolayca angaje olma imkanı sağlayacak. Kent merkezi diğer bölgelere ulaşım açısından da oldukça fazla seçeneğe sahip.

Çeşme merkezde alışveriş imkanları da diğer yerlere göre çeşitli. Paza günleri burada açılan pazar da eğer denk geliyorsa gezilmesi gereken bir yer. Çeşme'deki konaklama imkanları ile ilgili ayrıntılı bir liste için Çeşme otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Alaçatı

Çeşme'nin hemen doğusundaki Alaçatı Köyü, eski taş Rum evleri, dar sokakları, kendine özgü mimarisi, rüzgarı, plajları ve birbirinden güzel butik otelleri ile Türkiye'nin en otantik turizm mekanlarından biri. Çeşme'ye oldukça yakın küçük bir köy olmasına rağmen kendi başına bir makaleyi hakeden Alaçatı için Alaçatı'da nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

Alaçatı - Kaynak : Beyazhan Hotel
Ilıca

Geleneksel olarak İzmir'in varlıklı ailelerinin yazlık mekanı olan Ilıca yarımadanın en güzel plajlarından birine sahip. Berrak ve sıcak denizi, beyaz kumları ile çok güzel olan bu sahilin hemen ardında ise kalabileceğiniz güzel oteller var. Burası çeşme gibi gelişmiş değil ama ihtiyacınız olacak şeyleri bulabileceğiniz kadar dükkan ve restoran var. Plaj bazen dalgalı olsa da genelde güzel.

Ilıca deyince ilk akla gelen tabii ki sığ denizden fokurdayan 58 derece sıcaklıktaki açık hava kaplıcası.

Ilıca'nın en güzel otellerinden biri Sheraton Spa & Resort Otel.

Sakız Adası

Yunanistan'ın Sakız Adası Çeşme'ye çok yakın. Her ne kadar sık sefer düzenleyen feribot ile günübirlik olarak Çeşme'den Sakız Adasına geçmeniz mümkün olsa da bu adada konaklamak da ilginç bir deneyim olacaktır. Sakız Adasında konaklama ile ilgili ayrıntılı bilgi için Sakız Adası'nda nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.
1 Temmuz 2014 Salı

Boracay'da nerede kalınır?

Filipinler'in muhteşem tropik adası Boracay, ülkenin başkenti Manila'dan 1 saat uçuş mesafesinde oldukça güzel bir tatil mekanı. Tayland'ın Phuket ve Koh Samui adaları ile yarışacak plajları ve güzel denizinin yanında renkli bir gece hayatı da adaya gelenlere iyi vakit geçirme imkanı sunuyor.

Boracay'a gitmek için en iyi zaman Kasım ve Nisan aylarını içine alan dönem. Bu aylarda hem White Beach yüzmek ve dalmak için sakin bir deniz sunuyor hem de adanın doğusundaki Bulabog Beach rüzgar sörfü için ideal rüzgar sunuyor.

Boracay'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Boracay'da her bütçeye ve zevke uygun konaklama imkanı mevcut. Biz tek tek Boracay otel tavsiyesi vermek yerine Boracay'da kalabileceğiniz belli başlı yerleri kısaca tanıtacağız bu yazımızda. Siz bu bölgelerden birini seçtikten sonra ilgili bölümdeki linki takip ederek otel ayrıntılarına ulaşabilirsiniz. Ama önce önemli bir iki genel bilgi ve uyarı ile başlayalım.

Yeni yıl, Holy Week ve Noel Tatili zamanlarında hem oteller pahalı hem de yer bulmak büyük problem. Bu nedenle Boracay'a bu dönemlerde gidecek iseniz Boracay otelinizi mümkün olduğunca erkenden ayarlayın.

Boracay, kendilerini bir Boracay otelinin ya da resortunun temsilcisi gibi gösteren ama aslında temsil ettiğini söylediği otellerle hiç alakası olmayan agentalarla meşhur. Büyük çoğunluğu Manila merkezli olan bu dolandırıcılar otelden ya da online rezervasyon sitelerinden bulabileceğiniz fiyatların 2 katını sizden alacaklardır. Otele varıp da asıl fiyatları gördüğünüzde ise yapacak çok bir şey yok zira otelin sizin otel temsilcisi sandığınız bu adamlarla alakası yok.

Boracay'a ilk kez gidiyor iseniz size otel tavsiyesi olarak 2 bölgedeki otelleri önereceğiz: White Beach ve Bulabog Beach. Eğer merkezi bir lokasyon, alışveriş, yeme-içme ve gece hayatına yakın bir yer arıyor iseniz afresiniz White Beach. Bulabog Plajı ise sizi rüzgar sörfü için ideal noktalara yakın tutacaktır.

Boracay Adası haritası
Boracay Adası haritası
White Beach

Boracay'ın en güzel ve en meşhur plajı, adanın batısındaki 4 kilometre uzunluğundaki White Beach. Adını aldığı beyaz kumları, muhteşem denizi ve de tatlı bir eğimle derinleşen suları ile White Beach sadece Boracay'ın değil, dünyanın en güzel plajlarından biri.

Eğer sessiz ve sakin bir tatil arıyor iseniz White Beach'in merkezi yerine kuzey ve güney uçlarında kalmaya çalışın. Boat station 3'nin güneyi örneğin merkezde sabah 4'e kadar devam eden disko müziğinden yeterince uzakta. Burası aynı zamands ucuz otel bulabileceğiniz bir yer. Boat station 1'in kuzeyi ise daha çok pahalı ve lüks Boracay otelleri bulabileceğiniz bir yer.

Boracay'ın bu en merkezi bölgesindeki oteller, oda fiyatları ve konuk yorumları gibi detaylar için Boracay White Beach otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Bulabog Beach

Boracay'ın doğu kıyısındaki Bulabog Beach Asya'nın rüzgar sörfü ve kite sörfü yapmak için en popüler adreslerinden biri. Kasım ayından Nisan ayına kadar olan dönem oldukça tatmin edici rüzgar ve hava şartları mümkün ama en iyi rüzgar Aralık - şubat ayları arasında.

Bulabog Beach ile White Beach arası yürüyetek 20 dakika. Bu plaj yakınındaki oteller için bakınız Boracay Bulabog Beach otelleri sayfası.

Diniwid Beach ve Balinghai Beach

Boracay'ın kuzeydoğusundaki 200 metrelik Diniwid Beach masmavi denizi ve muhteşem kumsalı ile ideal bir kafa dinleme, yüzme ve şnorkel mekanı. White Beach'e ulaşım tekne ya da üç teker ile. Burada konaklama küçük otel, hostel ve pansiyon şeklinde.

Balinghai Beach White Beach'in kalabalığından oldukça uzakta bir cennet köşesi. Burada Balinghai Beach Resort'a ait bir sahil barından başka pek birşey yok.

Boracay'a nasıl gidilir? / Boracay uçak bileti
Boracay'a direk uçuş yok zira ada üzerinde havaalanı yok. Yapmanız gereken önce Manila'ya uçmak ve buradan da Kalibo şehrine uçmak (eğer bir şekilde daha uygun ise Singapur'a uçup oradan da Kalibo'ya uçabilirsiniz). Manila'ya ise Türkiye'den uçabilirsiniz. Örneğin Qatar Havayolları (Qatar Airways) İstanbul ve Ankara'dan Doha aktarmalı olarak Manila'ya uçuyor. En son Manila uçak bileti fiyatları için Qatar Airways Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.

Kalibo'dan ise bir taksi ya da otobüs ile Caticlan'a gidip buradan Boracay'a kalkan bir feribota binmeniz gerekiyor. Kalibo - Caticlan arası 1 saat ve Caticlan'dan Boracay ise hızlı bir botla sadece  5 dakika kadar.