18 Ocak 2014 Cumartesi

Bali'de nerede kalınır?

Tanrılar Adası (Island of Gods) olarak bilinen Endonezya'nın Bali Adası muhteşem manzaralı tropik ormanlarla kaplı iç kesiminden güzel plajlara sahip kıyı kesimine uzanan geniş ve değişik yerlerde turistlere hizmet veren, hemen her bütçeye hitap eden bir tatil bölgesi ve muhtemelen dünyanın en güzel tropik adalarından biri. Bali'de dünya standartlarında sörf ve dalış noktaları, birbirinden güzel tarihi kalıntı, muhteşem bir doğa ve her zevke ve bütçeye uygun konaklama bulabilirsiniz.

Bali Endonezya'nın 1700 adasından biri. Bali'nin Endonezya turizmindeki konumu tartışılmaz: Endonezya'yı ziyaret eden turistlerin yüzde sekseni sadece Bali'ye gelip gidiyor! Adanın bu kadar popüler olması da tabii ki bazı sorunları beraberinde getiriyor. Kuta gibi popüler mekanlar oldukça kalabalık, dolandırıcılarla dolu ve yavaş yavaş beton yığını olmuş bölgeler.

Bali'de nerede kalınır sorusuna en bölge bölge cevap verelim.

Güney Bali (Kuta, Seminyak, Jimbalan, Legian, Nusa Dua)
Bali Adası'nın güneyi aynı zamanda en popüler turist bölgesi. Adanın yönetim merkezi Denpasar (turistik bir şehir değil), eğlence ve parti merkezi ve aynı zamanda en gelişmiş şehri olan Kuta, daha sakin ve kalburüstü turist mekanı Seminyak, bu ikisi arasında kalan Legian, daha yaşlıca insanlara hitap eden sahil kasabası Legian ve güzel plajı ve restoranları ile ünlü Jimbalan hep güneyde. Bali Havaalanı güneyde Denpasar'da.

Kuta, Bali'nin en popüler ve en bilinen kasabası. Şehrin deniz kenarındaki uzun Kuta sahili 1980lerde sadece maceracı sırt çantalı turistlerin uğradığı 3 K'dan biri imiş: Katmandu, Khao San Road ve Kuta. Burası günümüzde her çeşit turist çekiyor ama daha çok Avustralya'lı gençler tarafından kalıcı olarak işgal edilmiş gibi duruyor. Hemen herşeyin karmakarışık olduğu bu şehir bir şekilde tıkır tıkır işliyor ve hala akın akın gelen turistler için cazibe merkezi. Bunun en büyük sebebi muhtemelen 5 kilometrelik Kuta Beach'in Bali'nin en güzel plajlarından biri olması.

Kuta daha çok düşük ile orta bütçeye hitap eden otellerle dolu. Bali'de lüksün simgesi özel villalar Kuta'da pek yok. Kuta bölgesindeki oteller, karşılaştırmalı fiyatlar ve için Kuta otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Daha sessiz sakin ve lüks bir mekan arayanlar için Güney Bali'de adres Seminyak ve Nusa Dua. Özellikle Seminyak lüks otelleri, lüks restoranları ve lüks SPA'ları ile ünlü Kuta'ya göre daha huzurlu bir yer. Sadece 10 yıl önce kendi halinde bir sahil köyü olan Seminyak bugün Bali'nin en kalınası yerlerinden biri. Eğer Bali'de villa veya lüks otel arıyorsanız Seminyak ve en güneyde kendi halinde Nusa Dua bakmanız gereken yerler.

Bali Haritası - Bali'de nerede kalınır?
Bali Adası haritası ve Bali'nin belli başlı bölgeleri

Orta Bali (Ubud, Tabanan ve Bedugul)
Kuta'nın sarhoş ve bikinili plajlarından uzakta yer alan Ubud, Bali'nin kültürel ve sanatsal merkezi ve aynı zamanda dağlık bir bölge. Özellikle Ubud tam anlamıyla Zen Tatili arayanlara hitap eden büyülü, huzurlu ve oldukça dinlendirici bir mekan. Burayı Eat, Pray, Love kitabında orta yaş krizine çare arayan hanımefendinin Bali'de geldiği mekan olarak da hatırlayabilirsiniz.

Ubud gibi Orta Bali bölgelerinde kalacaksanız şehir dışında pirinç tarlaları ile kaplı teraslı tepelere ya da muhteşem yağmur ormanlarına bakan otellerde kalmaya bakın.

Ubud Otellerinden biri - Ubud'un Asma Bahçeleri Oteli
Bedugul ise bir göl kenarı tatil mekanı ve tek kelime ile muhteşem bir doğaya sahip. Tropik Bali Adasında 700 metre - 2000 metre arası değişen bir rakıma sahip bu bölge özellikle geceleri oldukça serin olabiliyor. Bu bölge kalınası bir yer ama eğer burada kalmıyorsanız bile eğer vaktiniz varsa şoförü ile bir araba kiralayıp buraları gezin.

Bali Adasının simgelerinden biri Bedugul'daki Beratan Gölü kıyısındaki Ulun Danu Beratan Tapınağı
Bali Güneydoğu Adaları (Nusa Lembongan, Nusa Penida ve Nusa Ceningan)
Bali'nin güney doğusundaki Nusa Lembongan, Nusa Penida ve Nusa Ceningan adaları dalışçılar arasında popüler (gerçi en küçük olanı, Nusa Ceningan, dalıştan ziyade sörf ve şnorkel için uygun). Adalar Bali'nin 15 kilometre açıklarında ve muhteşem bir denize ve plajlara sahipler.

Güney adaları maceracı turistlere hitap ediyor. Bu adalardaki bütün konaklama Nusa Lembongan üzerinde. Ve burada da her bütçeye hitap eden konaklama mümkün. Dalış dolu bir Bali tatili için bu adalar ideal lokasyon.


Bali'ye nasıl gidilir?
Qatar Airways İstanbul ve Ankara'dan kalkıp Doha aktarmalı olarak Bali'ye uçuyor. Hem de Ekim 2014 ayından itibaren Qatar Airways Bali'ye Boeing 777 Dreamliner ile uçacak. Bu en son model Boeing ile seyahat etmek ve de en son Bali uçak bileti fiyatları için Qatar Airways Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder