12 Ocak 2014 Pazar

Maldivler'de nerede kalınır?

1192 mercan adasının 26 adet atolde toplandığı Maldivler Takım Adaları dünyanın en güzel ve romantik tropik tatil adresi muhtemelen. Hindistan'ın kuzey batısı açıklarında Hint Okyanusunda bulunan Maldivler geçen yıl Google'da Türkiye'den en çok aranan yurt dışı tatil ülkelerinden biri oldu.

Maldivler'e giden birçok vatandaşımız bunu bir Maldivler Turuna katılarak yapıyor ve bu nedenle Maldivler'de nerede kalınır sorusunun cevabını tur operatörlerine bırakıyor. Fakat Maldivler'e gitmeden buradaki konaklama alternatifleri ve bölgelerle ilgili bilgi sahibi olursanız hem turu iyi seçebilirsiniz hem de aslında tura falan kalmadan kendi başınıza Maldivlere gidebilirsiniz.

Maldivler'de nerede kalınır sorusunun cevabı birkaç faktöre bağlı. Pek çok Maldivler tatil köyü sadece bir çeşit turist tipine göre inşaa edilmiş. O nedenle aileler, romantik balayı çiftleri ve dalış meraklıları kendilerine uygun oteli seçmeli. Maldivlerde ulaşım kolay olmadığından otelin bulunduğu atol de önemli.

Başkent Male'den başka Maldivlerin hiçbir yerinde otel bulamazsınız. Male dışında konaklama alternatifiniz sadece resortlar. Birçok Maldiv resort'u kendilerine ait tropik ada ve adacıklarda kurulu ve kocaman kumsalları kullanana az sayıda insan olduğundan oldukça sakin ve rahat plaj keyfi sunan yerler.

Maldivler'de çeşit çeşit resort var ama tüm Maldiv resortlarını kabaca 3 grup altında toplayabiliriz:

Dalış Resortları - Dalış meraklıları için tasarlanmış bu resortların su üstü tesis ve olanakları sınırlı iken su altı olanakları muazzam. Muhteşem resiflerin dibine kurulmuş olan bu tesisler daha çok Maldivler'in en ücra adalarında kurulu.

Tatil Resortları - Daha çok aileler için tasarlanmış bu büyük tatil yerleri restoranlar, kreşler, ailecek faydalanabileceğiniz su sporları ile dolu. Bu tatil yerleri genelde çok lüks değiller ve genç ve çocuksuz kumrulara fazlaca kalabalık gelebilirler. Bu tür ailelere hitap eden Maldiv resortları genelde başkent Male'nin de bulunduğu Kaafu atolünde.

Lüks Resortlar - Romantik bir kaçamak, muhteşem bir balayı ve kendilerine özel ıssız bir ortam arayanlar için ideal olan lüks Maldiv resortları oldukça pahalılar ama unutulmaz ve hayatta bir kere yapılacaklar listesinde bulunan çok güzel tatil yerleri.
Maldivler'in en meşhur konaklama stili ve kartpostalların olmazsa olmazı su üzerinde kurulu bungalowlar. Bir lagün üzerinde yükselen direklere kurulu bu konaklama şekli her ne kadar en ideal Maldiv otel odası gibi görünse de pratikte bilmeniz gereken bazı dezavantajları var:

- Bir çok su üstü Maldiv bungalovu sık aralıklarla inşaa edildiğinden kalabalık olabiliyorlar.
- Suların gelgit nedeniyle çekili olduğu zamanlarda yüzmek ve şnorkel dalışı mümkün olmayabilir.
- Tatil yerinin ortak kullanım alanlarına uzak olabilirler.
- Denizin sakin olduğu zamanlarda oldukça romantik olan dalgalar denizin kabardığı zamanlarda korkutucu olabilirler.

Tüm su üstü bungalovlarının böyle dez avantajları yok o nedenle kalacağınız tatil yerini seçerken iyi araştırma yapın. Yukardaki dezavantajlarına rağmen suüstü bungalovlar, özellikle kendilerine ait plajları olanlar, en popüler Maldiv konaklama şekliler.

Tipik bir Maldivler Resortu. Kendine ait bir ada, özel plaj ve su üstü bungalowları.
Adaaran Club Rannalhi
Maldivler'de kalacağınız yeri seçerken bir de ulaşımı göz önünde bulundurun. Ücra köşelerdeki resortlar oldukça pahalı deniz uçağı ile ulaşımı gerekli kılabilir örneğin. Deniz uçakları her saat çalışmadığından Maldivler tatilinizin değerli bir gününü havaalanı civarında konaklayarak geçirebilirsiniz. O nedenle resorta ulaşım planını, uçak iniş-kalkış saatlerini de göz önüne alarak iyi planlayın.

Birçok Maldivler resortu, özellikle küçük ve dalış temalı olanlar, çoğunlukla tek bir millete hizmet veren ve "İtalyan" Tatil Köyü, "Alman" Tatil Köyü gibi takma isimler kazanmış yerler. Buralarda kalmanın dezavantajı dil zira bu tür yerler her ne kadar her milletten adama hoşgeldin deseler de dalış gibi aktivitelerde dil sorunu yaşamanız mümkün.

Maldivler her ne kadar lüks tatilin adresi olsa da burada düşük bütçeye hitap eden konaklama imkanları var. Büyük ve yerel nüfusun yoğun yaşadığı atollerde bulunan ve Bed And Breakfast ya da Inn şeklindeki Addu Atolündeki 78 odalı eski RAF Askeri Üssünden bozma Equator Village (Gecesi 100 - 150 Dolar) ya da Keyodhoo Guest House (gecesi 20 Dolar) bu yerler dalışa ya da macera aramaya gelen turistlere hitap ediyor. Bu otellerin büyük kısmında havuz yok ve Müslüman yerel halkın yoğun yaşadığı yerlerde plaja bikini ile girmek mümkün olmayabilir.

Aşağıda Maldivler otellerini atollere göre ayırdık. Maldivler'de 26 adet atol var (kilometrelerce çapa saip çember şeklinde sayısız adadan oluşan ada grupları). Bunların hepsi turizme açık değil.

Maldivler 26 adet atolden oluşuyor. Yukarıda bu atollerden en popüleri Kuzey Male Atolü'nün
haritası var. 
Kaafu (Kuzey Male Atolü ve Güney Male Atolü)
Mali'nin başkenti Male ile Male Havaalanının bulunduğu Hulhule Adasını da kapsayan bu iki atol Maldivler'in en popüler turizm bölgesi. Birçok Maldivler Tatil Yeri (resort) bu atollerde. Kaafu'da kalmanın avantajı ulaşım: Bu bölgedeki tüm resortlar botla 1 saat, deniz uçağı taksisi ile 15 dakika uzaklıkta. Bölgedeki birçok resort başkent Male'ye alışveriş ve gezi turları da düzenlemekte.

Güney Male Atolündeki Anantara Dhigu Resort & Spa Havaalanından bot ile sadece 35 dakika mesafede muhteşem SPA tesisleri ve restoranları ile meşhur. Gecesi 480 Dolar ve üzeri. Kuzey Male Atolündeki Kurumba Maldives Resort Havaalanına botla sadece 10 dakika mesafede ve oldukça popüler bir lüks Maldivler Resortu.

Fiyat olarak daha uygun Kaafu resortlarına örnek olarak Thulhagiri Island Resort örnek verilebilir.

Tüm Kuzey Male Atolü otelleri ve Güney Male Atolü Otelleri ve resortları, deyatlı fiyat karşılaştırma listeleri ve indirimler için Kaafu Maldivler resort ve otelleri sayfalarına bakabilirsiniz.

Conrad Maldives 
Ari (Kuzey Ari (Alif Alif) ve Güney Ari (Alif Dhaal))
Kaafu'nun batısındaki bu iki atollük bölge Maldivler'in en popüler ikinci tatil bölgesi. Ari'deki resortlara ulaşım genelde deniz uçağı taksisi ile (25-30 dakika uçuş süresi) oluyor. Burada bazı tatil köyleri hızlı bot servisi de sunuyor ama bu şekilde ulaşım tek yönde saatler sürebilir.

Muhteşem Maldivler resortu Conrad Maldives ve oldukça yüksek konuk değerlendirmeleri alan Mirihi Ari'de kalınacak güzel resortlar. Daire şeklinde bir adada kurulu Vakarufalhi Island Resort ise dalışçıların gözdesi bir resot. Burada dalış turları ProDivers şirketince sunuluyor.

Bu bölgedeki resortlar için Kuzey Ari Atolü ve Güney Ari Atolü sayfalarına bakabilirsiniz.

Maldivler Yat Yolculuğu
Maldivler deyince insanın aklına hep yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz lüks tropik ada resortları geliyor ama Maldivler'i yaşamanın en güzel yollarından biri bizdeki Mavi Yolculuk benzeri bir yat turu. Kendi grubunuzla yat kiralamak zorunda da değilsiniz. Birçok firma tarifeli yat turları ve bu yatlarda kamara kiralama seçeneği sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder