17 Ocak 2014 Cuma

Las Vegas'ta nerede kalınır?

Las Vegas eksantrik bir şehir olduğundan Las Vegas otellerinin de diğer şehirlerde olmayan eksantrik özellikleri var. Las Vegas'ta nerede kalınır sorusuna cevap vermeden önce bu ilginç özelliklerden bahsetmekte fayda var.

Las Vegas'a gelenlerin büyük kısmı Batı Amerika'dan Cuma ve Cumartesi günleri geliyorlar ve haftasonunu burada geçirip geri dönüyorlar. Bu nedenle Pazar gecesinden Perşembe gecesine kadar Las Vegas otel oda fiyatları oldukça düşük iken haftasonu ise inanılmaz pahalı olabiliyorlar. Bu nedenle eğer takviminiz uygun ise Las Vegas'ta kalacağınız geceleri Pazar (daha iyisi Pazartesi) ve Perşembe arasına ayarlayabilirseniz otel masrafından büyük ölçüde tasarruf edersiniz. Eğer iyi araştırırsanız bu haftanın "ölü" günlerinde odaları doldurmaya çalışan otellerin sıkça başvurdukları promosyonlardan birini kapıp ucuz otel odası yanında şov biletleri, yemek ve kumar kuponları da alabilirsiniz.

Amerika'da oldukça yaygın hale gelmeye başlayan sinir bozucu "resort fee" denilen ekstra ücretler Las Vegas otelinizin resepsiyonunda da sizi karşılayacak. Las Vegas bu ekstralar konusunda Amerika'daki en kötü yer. Hemen hemen tüm lüks otellerin sizde kopardığı bu para otellerin pazarlama oyununun bir parçası : Otel odasını oldukça ucuz bir baz fiyatla ilan edip oda ve yatak hariç herşeyi müşteriye geçirme şeklinde. Resort Fees oda fiyatı üzerine gecesi 10 - 20 USD gibi bir ekstra. Eğer otelden memnun kalmazsanız bu ekstra ödemeyi yapmamaya çalışın ama kibarca pazarlık yapın ve fazla bir beklenti içine girmeyin. Özellikle dikkat etmeniz gereken şey bu resort fee parasının neleri kapsamadığı. Dünyanın her yerinde normal olarak ücretsiz olan tesis ve eşyalar Las Vegas'ta ekstra - hem de ne ekstra! - ücret gerektirebilirler. Mesela bazı Las Vegas otellerinde fitness center'ı her kullanışınız size 20 - 40 Dolara patlayabilir. Bazı otellerde Wireless internetin günlük ücreti 12 Doları bulabilir. Las Vegas'ta da diğer Amerikan otellerinde olduğu gibi otel odasındaki telefonu kullanmak oldukça pahalı uyaralım.

Birçok kumarhane otelinde müşteriler içip içip gürültü yapabilir hatta daha da kötüsü oda partileri verebilirler. Özellikle Las Vegas Strip üzerindeki otellerde içki ile alevlenen taşkın oda partileri oldukça sık yapılan birşey. Bu da sizi sabaha kadar uyutmayacak gürültü olarak karşınıza çıkacaktır. Otelin resepsiyonu eğer şikayet ederseniz gürültücü komşularınızı uyaracaktır ama bu ne kadar etkili olacaktır o tartışmalı.

Gürültü demişken Las Vegas otellerinin son moda icraatları da geceleri yapılan havuz başı partileri ki eğer odanız havuza bakıyor ise ve havuzda DJli parti varsa yandınız.

Kumarhane otellerinin çoğunda 21 yaş sınırı var o nedenle 21 yaşın altında iseniz otelinizi ayırtmadan bu yaş konusunu açıklığa kavuşturun.

Las Vegas Strip. Las Vegas'ta otelleri iki kategoriye ayırmak mümkün. Strip otelleri ve diğerleri
Las Vegas'ta otel ve kumarhane birçok müessesede aynı anlama geliyor. Kumarhane otelleri ile diğer oteller arasındaki fark muazzam. Kumarhane otelleri devasa büyüklükte restoranlar, barlar ve dükkanlar ile dolu.

Las Vegas Strip
Las Vegas Bulvarının 6.8 kilometrelik bu kısmı ilginçtir ki Las Vegas Şehri sınırlarının dışında (1950lerde kumarhaneler şehir dışına postalanmış). Dünyanın en büyük kumarhane, otel ve resortlarının çoğuna ev sahipliği yapan Las Vegas Strip dünyanın oda sayısı açısından en büyük 25 otelinin 15'ine de ev sahipliği yapıyor (dünyanın en büyük ikinci oteli olan MGM Grand Las Vegas gibi).

Eğer eğlencenin merkezinde kalmak istiyorsanız Las Vegas'ta otel tercihiniz Strip otellerinden yana olmalı. Bu otellerin fiyat karşılaştırmaları, indirimler ve de konuk yorumları için Las Vegas Strip otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Strip üzerinde The Bellagio ve Caesars Palace gibi devasa oteller bulunuyor.
Strip Dışındaki Oteller
Strip dışında da perçok alternatif var. Las Vegas şehir merkezi Downtown/Fremont Street ve daha çok yerel ahaliye hitap eden daha ucuz ama hem stripten hem de şehir merkezinden uzakta banliyöler gibi.

Las Vegas Hostelleri
Las Vegas'ta bütçesi dar olanlara hostel seçeneği de mevcut. Sin City Hostel örneğin Strip'in sonunda geceliği 15 Dolardan başlayan fiyatlarla konaklayabileceğiniz basit ve temiz bir hostel.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder