19 Ocak 2014 Pazar

Nejat İşler septik şok nedeniyle yogun bakımda

Uzun süredir siroz hastalığı ile mücadele ettiği iddia edilen ve sedef hastalığının ilerlemesi nedeniyle bu sezon Beren Saat ile başrolü paylaştığı İntikam dizisinden ayrılmak zorunda kaldığı açıklanan Nejat İşler, Acıbadem Bodrum Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı:
“Muayene ve tıbbi tetkikler sonrasında hastamızda, şiddetli akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve enfeksiyonun çok ilerlemiş olmasına bağlı olarak septik şok tablosu saptandı. Septik şok, çoklu organ yetmezliği ile seyreden ve yüksek hayati riskin oluşabildiği klinik bir tablodur. Bu tanı sonucunda tedavisi, yoğun bakım ünitesinde devam ettirilmektedir. Hastamızda gelişen septik şok sonucunda akciğerleri çok ciddi şekilde etkilenmiştir. Aynı zamanda böbrekler, kalp ve kan hücrelerinin ve karaciğerin de bu durumdan etkilendiği tespit edilmiştir. Solunum cihazına bağlı olduğu için uyutulan hastamızın tedavisi halen yoğun bakım ünitesinde devam etmektedir. Hastamız, göğüs hastalıkları, yoğun bakım, enfeksiyon hastalıkları, gastroenteroloji ve kardiyoloji uzmanları tarafından takip edilmektedir.”
Kaynak : Oyuncu Nejat İşler yoğun bakımda
Nejat İşler sağlık durumunun bozulması nedeniyle bir süre önce Bodrum Turgutreis yakınlarındaki Gümüşlük'e yerleşmişti.

Nejat İşler'in sağlık durumu nedir?
Nejat İşler ile ilgili bugün Tarık Toros'un bir Facebook güncellemesi gördüm (saat 20 Ocak 2014 01:00 civarı):

tansiyonu, kan değerleri normale dönmeye başlamış, kortizona başlanmış.. (fotoğraf 28 aralık'ta yani hastaneye yatmadan 20 gün önce çekilmiş. gümüşlük kahvesinde. rauf erol, instagram'a "burada kışlar çok ağır geçer, nejat abi, biz bize kaldık" notuyla koymuş.. sanırım bilinen son kare..)

Nejat İşler Gümüşlük'te Rauf Erol ile ...
Nejat İşler'in bu fotoğrafı 28 Aralık Gümüşlük'ten. Yanında görülen
Rauf Erol'un paylaşımı ...
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da İşler'in hastanede bulunan ailesini ziyaret ettikten sonra şunları söylemiş:
Şu anda tabi ki Nejat Bey'in rahatsızlığı devam ediyor. Şu anda yoğun bakımda. Doktor arkadaşların yapmış olacağı bir ortak karar ile belki sevk edilebilir veya tedavisine burada devam edilebilir. Şu anda tedavisi devam ediyor. Durumu hepimizin duyduğu gibi yoğun bakımda devam ediyor. Fakat doktor arkadaşlar bu durumu atlatacağına inanıyor. Ben de inanıyorum. Ailesi ile de görüştüm. Ailesi de inanıyor. Birlik beraberlik içinde, manevi desteklerimiz ile Nejat kardeşimizin bu hastalığı yeneceğine inanıyorum. Tabi bu gibi durumlarda hepimiz üzgünüz. Sonuçta bir evlat biliyorsunuz. Anne, baba üzgün, biraz da şaşırmış durumdalar. Birden bire böyle bir haber alınca. Ama sakinliğini koruyor aile. Zaten ailede de doktor bir üye var. Doktor olması da çok güzel bir durum bir ailede. Artık hep beraber, doktor arkadaşlar ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Kaynak : Nejat İşler'in son durumu
Nejat İşler karaciğer sirozu değil
“Hastanemizin yoğun bakımında tedavisi devam etmekte olan sanatçı Nejat İşler’in sağlık durumunda, bir önceki bilgilendirmemizden sonra geçen 12 saat içerisinde gerek laboratuvar gerekse klinik belirtilerinde olumlu gelişmeler devam etmektedir. Dolaşım sistemine, solunum sistemine ve böbreklerine uygulanan yoğun bakıma özgü destek tedavileri sürdürülmektedir. Dün sabah ve bugün sabah görülen bu olumlu gelişmeler, tam iyileşmenin gerçekleşmesi konusundaki ümitlerimizi arttırmaktadır ancak hâlâ kritik süreçte olduğunu ve hayati riskinin ortadan kalkmadığını önemle belirtmek istiyoruz. Bazı haberlerde iddia edilen, hastamız Nejat İşler’in karaciğer sirozu olduğuna dair bilgilerin gerçek dışı olduğunu belirtme ihtiyacı duyuyoruz. Hastamızda karaciğer sirozu yoktur.”  Kaynak : Nejat İşler karaciğer sirozu değil

Septik Şok nedir?
Bakteriyel bir enfeksiyonun kan dolaşımına girip vücutta sistemik hale gelmesi ile oluşan septik şok  hiperventilasyon, yüksek ateş veya hipotermi, hipertansiyon veya hipotansiyon, titreme vs. gibi belirtiler gösteren ve organ yetmezliği ile birlikte gelişirse oldukça tehlikeli bir hastalık.

Siroz nedir?
Karaciğerin çoğunlukla aşırı alkol kullanımı ya da bazen hepatit türü virüsler nedeniyle harap olması ile ortaya çıkan tehlikeli bir hastalık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder