28 Ocak 2014 Salı

Malta'da nerede kalınır?

Malta aslında üç adadan oluşan bir ülke. En büyük ada olan Malta Adası aynı zamanda Malta'ya gelen turistlerin çok büyük bir kısmını ağırlıyor. İkinci büyük ada olan Gozo Adası ise daha çok Malta'nın şirin kırsalı, güzel doğa manzaraları ve kültürü ile iç içe olmaya gelen Avrupalı yaşlı turistlerin adresi. Bu iki ada arasındaki Comino ise oldukça küçük. Üzerinde sadece 4 adet sürekli yaşayanın bulunduğu adada aynı zamanda "herşey dahil" sistemi ile çalışan oteller var.

Valetta
Adını kurucusu Grandmaster Jean Parisot de la Valette'dan alan liman şehri Valetta, 16. yüzyıldan kalma mimarisini büyük ölçüde korumayı başarmış çok güzel bir şehir. Sayısız dükkan, restoran, otel, motel, gece hayatı mekanları ve gezilip ile Valetta turistlere güzel bir tatil vaadediyor. Valetta bir yarım ada üzerinde ve sadece birkaç kilometrelik bir şeritte olduğundan yaya olarak gezilebilir.

Malta'da Valetta şehrindeki otellerin bir listesi, fiyat karşılaştırmaları ve konuk yorumları için Malta Valetta otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.
Malta Valetta
Malta'nın başkenti olan Malta Adasındaki Valetta şehri.


St. Julian's., Sliema
Malta'nın en gelişmiş ve turizm odaklı iki şehri olan St. Julian's. ve Sliema aynı zamanda Malta'yı ziyarete gelen turistlerin en çok konakladıkları yerler. Haliyle Malta'da en çok otel, pansiyon, kiralık apartman, restoran, bar ve gece klübünü bu iki şehirde bulacaksınız. Bu iki şehir neredeyse birbirine bitişik. St. Julian's., Sliema ve başkent Valetta Malta Adasının kuzeyinde ortada Sliema olacak şekilde üç ayrı yarımada üzerindeler. Sliema St. Julian's şehrine yürüyerek 20 dakika, Valetta'ya arabayla 20 dakika uzaklıkta.

Sliema birkaç güzel plaja da sahip ama aslen Malta'da alışveriş yapmak isteyenlerin adresi olarak biliniyor. St. Julian's ise genel olarak Malta Gece Hayatının kalbi olarak biliniyor. Çoğu turist gibi bu şehirlerde kalacaksanız, bu şehirlerdeki otellerin bir listesini ve fiyat karşılaştırmaları ile en ucuz ve iyi alternatifleri aramak için Malta St. Julian's Otelleri ve Sliema Otelleri sayfalarına bir göz atabilirsiniz.

Malta Adasındaki Sliema şehri
Malta Adasındaki Sliema şehri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder