16 Ocak 2014 Perşembe

Venedik'te nerede kalınır?

Dünyanın en güzel ve büyülü şehirlerinin başında gelen Venedik 600 yüzyıl önceki halini çok az değişerek koruyan, yılların verdiği yorgunluğu binaların çehrelerinde görseniz bile hala romantik ve büyülü bir tatil sunan bir dünya mirası.

Tarihsel Venedik şehri adacıklarını birbirinden ayıran 170 kanal ve bunları birbirine bağlayan 400 köprü ile bu kanallarda kuğu gibi süzülen gondolları ile meşhur. Venedik şehri oldukça zengin bir tarihe sahip ve İtalyan Rönesansının en nadide eserlerini görebileceğiniz sayılı merkezlerden. Tarihte seçimle gelen bir Venedik Dükü tarafından idare edilen ve Venedik Cumhuriyeti'nin başkenti olan bugünkü Venedik özellikle ortaçağ sonrasında Avrupa´nın en önemli ticaret başkentlerinden biri idi. Eski cafcaflı günlerinde 300,000 kişiye ev sahipliği yapan Venedik bugün sadece 70,000 nüfusa sahip ve yüksek sezonda Venedik'teki turist sayısı yerel halkından fazladır (birgünde 150,000 turist görmüşlüğü var bu ufacık şehrin!).

Peki Venedik'te nerede kalınır? Bu sorunun genel cevabı basit: Venedik'in en meşhur bölgesi olan sestieri olarak anılan 118 adadan oluşan merkezindeki ana adalarda. Bu adalar (Cannaregio, Castello, Dorsoduro, San Polo, Santa Croce ve San Marco) Venedik'in ana turist attraksiyonlarına ev sahipliği yapan yerler.

Bu sorunun cevabına ayrıntılı girmeden uyaralım: Venedik'te nerede kalırsanız kalın ve Venedik'e ne ile gelirseniz gelin otele olan yolculuğunuzun son kısmı bir iskeleden tabanvay ile dar sokaklar arasından bavul sürükleyerek olacak. Venedik Avrupa'nın motorlu araçlara tamamen kapalı tek şehri ve karada taksi falan yok. O nedenle oteli seçerken bu yürüyüşü de göz önüne alarak lokasyon detaylarına dikkat edin.

Peki hangi sestieri'de kalınır? Bu sorunun cevabını vermek için her sestieri'nin genel karakteri ile ilgili biraz bilgi verelim.

Venedik merkezi bölgeleri ve ana adaları
Cannaregio
Cannaregio Venedik'in en güzel ve otantik bölgelerinden biri. Venedik'in Yahudi Gettosu, Santa Lucia Tren İstasyonu ve Venedik'in yerleşik ahalisinin büyük kısmı burada.
One of the loveliest and most authentic neighborhoods in Venice, Cannaregio is home to Venice’s Jewish Ghetto, the train station of Santa Lucia… and to the majority of Venice’s actual residents.

Venedik Yahudi Gettosu Avrupa'daki en eskilerden. Başka gezilip görülmesi gereken yerler muhteşem Ca d’Oro sarayı, Venedik Rönesans mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan the Church of Santa Maria dei Miracoli ve ünlü ressam Tintoretto'nun eserleri ve mezarı bulunan Church of Madonna dell’Orto.

Eğer Venedik'in kalabalık ve gürültülü turist ordusundan uzakta, Venedik'in Venedikli gibi yaşamak isterseniz ve de pahalı Venedik otellerinin görece ucuzlarını arıyorsanız ya da Burano ve Murano'ya kolayca ulaşmak istiyorsanız burada kalın. Bu adalara kalkan ekspres feribot, #12, Cannaregio'daki the Fondamente Nuova'da duruyor.

Eğer Venedik tatili rüyanız sabah uyandığınızda pencerenizden Rialto Köprüsü ya da St. Mark’s Basilica gibi Venedik'in sembolü yapıları görmek ise ve de yürümek artı toplu taşıma size göre değilde burada kalmayın.

Bu adadaki Venedik otelleri, karşılaştırmalı otel odası fiyatları ve indirimler için Cannaregio otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

San Marco
Venedik'e yolu düşen her fani er ya da geç San Marco'ya uğrayacaktır. Bu küçük sestiere Venedik'in çoğu turist atraksiyonunun bulunduğu yer. Bu nedenle hem çok güzel bir yer hem de oldukça turistik, pahalı ve kalabalık. Burada St. Mark’s Meydanını, Basilica'yı, the Doge’s Sarayını, Rialto Köprüsünü görebilirsiniz.

Venedik'te merkezi, önemli binaları gören, ana turist atraksiyonlarına yürüme mesafesinde ve çokça toplu taşıma gerektirmeyen bir bölgede kalmak istiyorsanız ve bolca da lüks alışveriş yapacaksanız San Marco sizin adresiniz. Ama Mart ve Ekim ayları arasında bu bölge oldukça kalabalık. Burada yeme-içme'de haliyle pahalı.

Venedik İtalyanın en pahalı ve vasat İtalyan yemeklerini yiyebileceğiniz şehri ki (Venedik'te yiyeceğiniz pizza İtalya'nın en kötü pizası) San Marco bu açıdan rekoru elinde tutuyor. Eğer otantik ve hesaplı yemek yemek istiyorsanız, turistten çok Venedik'li görmek istiyorsanız ya da hesaplı konaklama arıyorsanız burada kalmayın.

Bu adadaki Venedik otelleri, karşılaştırmalı otel odası fiyatları ve indirimler için San Marco otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Venedik'in sembollerinden bir gondol ve meşhur Rialto Köprüsü
San Polo
Venedik'in en eski yerleşkelerinden olan San Polo Rialto Köprüsü gibi eserler ve merkezi konumu sayesinde Venedik'in en turistik ve canlı bölgelerinden biri. Venedik'in en eski kilisesi San Giacomo di Rialto, Titian'ın en önemli eserlerine ve mezarına ev sahipliği yapan Santa Maria Gloriosa dei Frari ve Venedik'in Piazza San Marco'dan sonraki en büyük meydanı Campo San Polo burada. Venedik'in bazı en güzel restoranları ve gece hayatı da burada.

Bu adadaki Venedik otelleri, karşılaştırmalı otel odası fiyatları ve indirimler için San Polo otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Castello
Tarihi 13. Yüzyıla uzanan Castello Venedik sestieri'lerinin en büyüğü. Meydanlarında veletlerin top koşturduğu, pencereden yaşlı İtalyan teyzelerin dedikodu yaptığı bu oldukça lokal ve otantik bölgenin en bilinen atraksiyonu Venedik Bianeline ev sahipliği yapan the Arsenale.

the Arsenale'den başka bu bölgede Venedik'in en büyük ve en önemli kiliselerinden biri olan the Basilica of Santi Giovanni e Paolo, Giovanni Bellini'nin en meşhur eserlerine sahip the Church of San Zaccaria, cafcaflı Scuola Grande di San Marco ve Santa Maria Formosa.

Castello'da Venedik'te turistlerden ve kalabalıktan uzak kalabileceğiniz bir yer (ama adanın San Marco'ya komşu batı kısmı en az San Marco kadar turistik ve pahalı). Bianel için Venedik'te iseniz burası tam size göre. Oteller'de daha merkezi olan San Marco'ya göre ucuz.

Bu adadaki Venedik otelleri, karşılaştırmalı otel odası fiyatları ve indirimler için Castello otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Dorsoduro
Gündüzleri sakin olan bu bölge geceleri renkli bir Venedik gece hayatı sunuyor. Bu bölgenin en kalınası yeri Campo Santa Margherita'nın güneyi. Dorsoduro'nun en önemli turist atraksiyonu Dorsoduro is the Accademia adlı Venedik'in en ünlü sanat galerisi. Bundan başka Dali, Duchamp, Picasso, Mondrian, ve Kandinsky gibi modern sanatçıların eserlerini bir arada görebileceğiniz Peggy Guggenheim Collection ve Paolo Veronese, Tintoretto ve Titian'ın eserlerini görebileceğiniz Church of San Sebastiano görülesi. Öğrencilerin ve gençlerin takıldığı popüler barlar ise Campo Margherita'da. Venedik'in güneyindeki Giudecca Adası'da Dorsoduro mahallesine bağlı.

Bu adadaki Venedik otelleri, karşılaştırmalı otel odası fiyatları ve indirimler için Dorsoduro otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Santa Croce
Piazzale Roma ve ana liman gibi Venedik'in büyük ulaşım merkezlerine ev sahipliği yapan Santa Croce aynı zamanda Venedik'in en az turistik bölgesi. Eğer ucuz bir Venedik oteli arıyorsanız ilk bakmanız gereken bölge burası. Fakat otelden tasarruf ederken toplu taşıma ya da kanal taksisinde para kaybetmeyin.

Bu adadaki Venedik otelleri, karşılaştırmalı otel odası fiyatları ve indirimler için Santa Croce otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder