3 Ocak 2014 Cuma

San Francisco'da nerede kalınır?

Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde Körfezi Bölgesi'nin (Bay Area) en önemli kenti San Francisco liberal nüfusu, tepeleri, Viktorya dönemi mimarisi, muhteşem manzarası ve çokkültürlü yapısı ile ünlü bir Amerikan şehri. San Francisco bütün bıu özellikleri ile sadece Amerikanın değil dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden biri.

Şehir San Francisco Körfezi ile Pasifik Sahili arasında yer alan 11 x 11 km boyutlarında kare şeklinde bir kara parçasını işgal ediyor (bakınız aşağıdaki San Francisco haritası). San Franciso Körfez Bölgesindeki şehirlerden sadece biri ve bu bölgenin 7.1 milyon olan nüfusunun sadece 810,000 kadarı bu şehirde yaşıyor.

San Francisco birçok Amerikan şehrinin aksine oldukça gelişmiş bir toplu taşıma ağı sunuyor. Şehir merkezinde metro, otobüs ve tranvay sistemlerini işleten Muni, San Francisco Körfezi bölgesel metroyu işleten BART ve San Jose'ye doğru raylı sistemleri işleten Caltrain. Bunların biletleri birbirlerinde geçmiyor.

Şehirde taksi olayı ise tam bir felaket. Şehir merkezindeki belli başlı otellerde kalmıyorsanız taksi bulmanız zor. Aradığınızda ise taksi yarım saatte anca geliyor. Havaalanına gideceğiniz taksiyi önceden planlayıp tutmanızda fayda var.

San Francisco her ne kadar bolca turist çeken bir yer olsa da özellikle Tenderloin, Mid Market, 6th Street, Soma ve Civic Center bölgelerinde suç oranı yüksek ve turistlerin bu bölgelerden uzak durması gerekiyor.

San Francisco'da nerede kalınır sorusunun cevabı iki kritere bağlı: Öncelikle, San Francisco ziyaretinizde nereleri görmek istediğinize ve neden San Francisco'da olduğunuza ve ikincisi de bütçenize ve zevkinize. Öncelikle gitmek istediğiniz yerlere yürüyerek ya da toplu taşıma ile mi gideceksiniz yoksa araba mı kiralayacaksınız karar vermeniz lazım (arabayı park edecek yer bulmak özellikle San Francisco'nun yoğun merkezinde büyük dert).

San Francisco Haritası ve bölgeleri
San Francisco Haritası ve bölgeleri
Kaynak - Wikitravel Şehir Rehberi
San Francisco hostelden lüks otele uzanan geniş yelpazede birçok otele sahip. San Francisco otellerinin büyük kısmı bir turist olarak sizi en çok ilgilendiren bölge olan kuzey-doğu San Francisco'da Downtown, Chinatown ve Fisherman's Wraft çevresinde. Daha batıya doğru turist bölgelerinde uzaklaştığınızda ise konaklama opsiyonlarınız bed and breakfast ya da küçük otellerle sınırlı.

Eğer San Francisco Uluslararası Havaalanına yakın kalmak istiyorsanız ise burada standart havaalanı otelleri mevcut.

Fisherman's Wharf 
Fisherman's Wharf, San Francisco'nun en çok ziyaret edilen ve turistler için en popüler mahallesi. Yaklaşık yüzyıl boyunca şehrin balıkçı filosunun sığınağı olan bölge hala şehrin en iyi deniz mahsülleri restoranlarına sahip. Bugün ise daha çok müzeleri, hediyelik eşya dükkanları, tarihi yapıları, iskeleleri ve muhteşem körfez manzarası ile turist çeken bir bölge.

Bu bölgede birçok zincir otel şubesi var. Ama Fisherman's Wharf otelleri pahalılar ve hesaplı otel açısından bölgede çok fazla bir alternatif yok. Eğer gecesi 100 Dolardan aşağıda otellerden arıyorsanız ya güneyde North Beach'e ya da batıda Marina'ya doğru bir otel bulmanız gerekiyor. Ama buralarda kalmakta oldukça makul zira tam merkezde kalmanız gerekmiyor.

Fisherman's Wharf
Fisherman's Wharf 'ın havadan görünüşü
Golden Gate - Pacific Heights, Cow Hollow, The Marina District, Fort Mason and the Presidio

San Francisco şehrinin en kuzey kısmında olan Golden Gate tarihi Fort Mason ve the Presidio kaleleri ile kalburüstü Pacific Heights, Cow Hollow, The Marina District mahallelerini barındırıyor. Pacific Heights San Francisco Körfezinin ve the Presidio'nun panaromik ve kuş bakışı manzarasını görmek için mutlaka gitmeniz gereken Viktorya mimarisinin nadide örnekleri, restoranlar ve tarihi yapılarla dolu. Cow Hollow barları, zengin San Francisco'luların yaşadıkları muhteşem ev ve konakları, sanat galerileri,restoranları ile meşhur bir muhit. Marina ise alışveriş, marina manzaralı kahve keyfi, koşmak ve yürüyüş yapmak için ideal.

San Francisco Golden Gate otellerin karşılaştırmalı fiyatlarıyla listeleri için bakınız Pacific Heights otelleri ve Marina otelleri.

San Franciso'nun simgesi ve Amerika'nın en ünlü yapılarından biri olan Golden Gate Köprüsü
San Franciso'nun simgesi ve Amerika'nın en ünlü yapılarından biri olan Golden Gate Köprüsü
Nob Hill-Russian Hill
Ben filmlerde sürekli gördüğüm, tranvayların oldukça eğimli bir şekilde indiği tepeleri görmek istiyorum diyorsanız istikamet Nob Hill-Russian Hill. Nob Hill lüks otelleri, alışveriş imkanları, restoranları ve doyumsuz San Francisco manzarası ile ünlü oldukça kalburüstü bir semt. Russian Hill'de ise en turistik yer Hyde ve Leavenworth arasındaki Lombard Street. Burası peyzajı ve Alkatraz Adası manzarası ile görülmeye değer.

Bu bölgedeki oteller için San Francisco Nob Hill otelleri ve Russian Hill otelleri sayfalarına göz atabilirsiniz.

Nob Hill San Francisco
Nob Hill San Francisco
Union Square-Financial District
Amerika Birleşik Devletlerindeki en büyük alışveriş bölgelerinden biri olan Union Square lüks otellerle, alışveriş merkezleri ve büyük mağazalarla dolu. Bunun yanında harika restoranlara, şehrin sinema ve tiyatro gösterilerinin en iyilerine ve güzel sanat galerilerine ev sahipliği yapıyor.

Financial District ise ABD'nin en büyük finans merkezlerinden biri ve yüksek gökdelenlerle dolu. Visa, Wells Fargo Bank, Mckeeson Corporation ve Charles Schwab Corporation gibi devlerin merkezleri burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder