11 Ocak 2014 Cumartesi

Budapeşte'de nerede kalınır?

Macaristan'ın başkenti Budapeşte kendine has büyülü atmosferi, dünyaca ünlü klasik müzik konserleri, renkli mi renkli gece hayatı ve mutlaka uğranması gereken hamamları ile Avrupa'nın en güzel başkentlerinden biri. Romantik ve tarih kokan manzarası ile "Doğu Avrupa'nın Paris" olarak anılan Budapeşte 1987 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine eklenmiş. Danuba Nehri'nin ikiye ayırdığı (aslında iki şehre ayırdığı şehir) ülkemizden de direkt uçulabilen (hem de WizzAir sayesinde ucuz uçak bileti bulmak da mümkün) mutlaka gezilip görülesi bir şehir.

Budapeşte Roman rakamları ile numaralandırılan toplam 23 bölgeye ayrılmış. Şehir Buda ve Peşte isminde iki şehirden oluşuyor aslında (Danube Nehri'nin batısında kalan kısım Buda ve doğusunda kalan kısım Peşte). Buda ve Peşte 1873 yılında birleşip tek şehir olmuş.  Buda ismini şehrin kurucusu Hun Hükümdarı Atilla'nın kardeşi Bleda (Buda)'dan almış.

Buda Kalesi ve şehrin en iyi bilinen Fishermen's Bastion, the Labyrinth ve Mathias Kilisesi gibi Budapeşte'nin en bilinen tarihi mekanlarını barındıran Buda şehrin en eski kısmı. Buda aynı zamanda Districts I-III, XI-XII, XXII olarak numaralanmış bölgelerini içine alıyor. Danube Nehrinin doğusuna düşen ve District IV - IX mahallelerine yayılan Peşte ise şehrin kalbinin attığı bölge.

Budapeşte otelleri gecesi 7 Avro olan ucuz pansiyonlardan 5-Yıldızlı süper lüks yelpazede. Eğer Budapeşte'ye tren ile varırsanız garda ucuz hostellerin elemanlar ile evinde oda kiralamak isteyen "teyzelere" tarafından markaja alınacaksınız. Buradan kalacak yer seçeceğinize önceden kalacak yerinizi online bulmanız daha uygun.

Budapeşte'de nerede kalınır sorusuna kısa verilecek cevap şu: Eğer pahalı otellere verecek paranız varsa Budavar (Kale Tepesi ya da Castle Hill) civarında kalabilirsiniz. Buda'nın bu merkezi mekanı dışında ise lüks ve orta seviye oteller bulabilirsiniz. Hostel ya da pansiyonları ise genelde Peşte tarafında bulabilirsiniz.

Budapeşte'de nerede kalınır?
Budapeşte

Budapeşte'de otelleri üç gruba ayırabiliriz: 3 yıldıza kadar olan Budapeşte otellerinin fiyatları 22 - 127 Dolar arasında değişir. 4 Yıldızlı otellerin gecelik oda fiyatları 32 - 252 Dolar arasındadır. 5 Yıldızlı lüks Budapeşte otellerinin gecesi ise 90 - 328 Dolar arasında olacaktır.

Budapeşte otelleri, oda fiyatları, indirimler ve karşılaştırmalı güncel fiyat listeleri için Budapeşte otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Budapeşte'nin en eski yeri olan Kale Tepesi Budapeşte Kalesi, Balıkçı Tabyası (Fishermen's Bastion), The Labyrinth ve Mathias Kilisesi gibi Budapeşte'nin mutlaka görülmesi gereken yerlerini içine alıyor. Burası aynı zamanda Budapeşte'nin kalmak için en pahalı yeri (daha ucuza kalmak için Buda'da ya da Peşte'de kalmalısınız).

Budapeşte'nin bu en eski ve merkezi yerindeki otellerle ilgili şu sayfalara göz atabilirsiniz: Matthias Kilisesi & Balıkçı Tabyası.

Şimdi de birkaç Budapeşte otel tavsiyesi verelim.

Eğer lüks Budapeşte oteki arıyorsanız en iyi yerler şunlar:

Four Seasons Gresham Palace – Art nouveau tarzında yapılmış bu önemli bina, şehrin en iyi manzaralarından birine sahip. Ayrıca güzel bir şekilde dekore edilmiş odaları ve Four Seasons markasından bekleyebileceğiniz her şeye sahip.

Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel – Bir diğer lüks zincir otel ismi ve yine aynı şekilde mükemmel bir noktada. Zarif, modern iç mekânları ve muhteşem tesisleriyle, eğlenceden ziyade iş seyahatleriniz için uygun.

Eğer şehirdeki en popüler noktaları arıyorsanız, Budapeşte’de kalmanız için seçtiğimiz yerlerden şunlara bakmanızı öneriyoruz:

Palazzo Zichy – 19. Yüzyıla ait bir malikânenin etrafına kurulmuş bu modern bina, ferah ve temiz mekânlar barındırıyor. Üniversite bölgesinin yakınındaki konumu nedeniyle, yakınında birçok ilgi çekici bar ve gece kulübü de bulunuyor.

Boutique Hotel Zara – Şehrin yayalaştırılmış merkezinin tam ortasında, zarif ve modern bir otel. Şık, siyah dekoru ve minimalist tarzıyla Danube’dan sadece bir taş atımı uzaklığında.

Brody House – Şehirdeki en havalı otel olarak bilindiği için, yaratıcı tiplerle takılmak istiyorsanız buraya gelin. Bu otel, Budapeşte’nin Soho House karşılığı.

Ucuz Budapeşte oteli arıyor iseniz Budapeşte’de ciddi manada ucuza kalabileceğiniz yerler bulabilirsiniz. Bizim favorimiz, Buda’nın banliyölerinde bulunan Molnar. Bu aile oteli rakipsiz imkânları ve birinci sınıf hizmetiyle ünlü. Çiftler için fiyatlar, gecelik, kahvaltı da dahil 50 poundun altından başlıyor!


Budapeşte'ye nasıl gidilir?
Macar Ucuz Havayolu şirketi Wizzair 2013 yılından beridir İstanbul - Budapeşte arasında uçuyor.

2 yorum:

  1. "Resimler süper canlı. Budapesteye tekrar gitmiş kadar oldum. Budapeşteye gidenlere faydası olur diye bizimde kaldığımız sahipleri cok cici turkler olan apartı tavsiye etmek ısterım.http://www.budapestetur.com . Unlu kertlerınde hemen yanında yerı:) Birde oralara kadar gitmişken Estergon ve Vısegrad Kalelesıne ugrayın derım.
    Sevgıler"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, misafir yazı yayınlamak isterseniz burada bir mesaj yazabilirsiniz bana.

      Sil