20 Ocak 2014 Pazartesi

Frankfurt'ta nerede kalınır?

Almanya'nın ve Kıta Avrupa'nın iş ve finans merkezi Frankfurt dünyanın bazı en önemli fuarlarına ev sahipliği yapan global bir şehir. Avrupa'nın en yüksek ve fütüristik gökdelenlerinin tarihi binalarla yan yana bulunduğu şehrin merkezi, özellikle Römer Meydanı ve Main Nehrindeki müzeler her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor.

Frankfurt aynı zamanda Almanya'nın ve Avrupa'nın en önemli ulaşım merkezlerinden biri. Almanya'nın ana tren yollarının ve otobanlarının kesiştiği bu şehrin devasa havaalanı birçok insanın Avrupa'ya ilk varış noktası.

Frankfurt'u ziyaret etmek için en güzel zaman bahar sonu ile sonbahar başlangıcı arasındaki zaman dilimi. Yazları hava sıcak ve güneşli hatta ara ara 35 Dereceye varacak kadar çok sıcak. Kışları ise soğuk ve yağmurlu.

Frankfurt'ta nerede kalınır sorusuna cevap vermeden önce Frankfurt otelleri ile ilgili en temel bilgiyi verelim: Frankfurt'ta ne zaman kalınmaz? Avrupa'nın fuar merkezi olan bu şehirde ana fuarların olduğu dönemlerde otel fiyatları tek kelime ile tavana vuruyor. Frankfurt Motor Show (Internationale Automobil-Ausstellung) ve Frankfurt Book Fair (Frankfurt Buchmesse) özellikle en büyük fuarlar. Eğer Frankfurt'u ziyaret edecekseniz ve burada kalmayı planlıyorsanız bu fuar dönemlerinden uzak durun. Abartmıyoruz, yoğun fuar günlerinde en ucuz otellerin geceliği 300 Avroya fırlayabiliyor!

Eğer Frankfurt'a gideceğiniz günler fuar günlerine geliyorsa ve bütçenize uygun otel bulamıyorsanız Frankfurt yakınındaki Darmstadt, Neu-Isenburg, Bad Homburg, Mainz ve Wiesbaden gibi şehirlerde de kalabilirsiniz. S-Bahn ile buralardan Frankfurt'a bir saatten az bir sürede ulaşabilirsiniz. Eğer bunların hiç biri olmazsa en son çare olarak Mannheim'da kalıp ICE Hızlı treni ile (bu trenler pahalı) yarım saatte Frankfurt'a varabilirsiniz.

Eğer Frankfurt Havalimanı oteline ihtiyacınız varsa ana tren istasyonu çevresinde kalmak havaalanı civarında kalmaktan daha hesaplı olabilir. Buradan trenle Terminal 1 sadece 10 dakika uzaklıkta.

Altstadt (Eski Şehir - Old City)
Frankfurt'un merkezindeki Altstadt'ın meşhur Römer Meydanı şehrin merkezi. Römer'in ve Rathaus'un iyi korunmuş izlemini sizi yanıltmasın. Frankfurt tarihi merkezindeki birçok bina 2. Dünya Savaşı'nda yerle bir olmuş ve daha sonra aslına uygun yeniden inşaa edilmişler. Burası aynı zamanda Alman Anayasasının doğduğu yer ve Paulskirche (Paul Kilisesi) bugün Alman demokrasisinin ve bağımsızlığının bir sembolü.

Eğer Frankfurt'ta tarihle iç içe merkezi bir mekanda konaklamak istiyorsanız Frankfurt Alstadt otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Frankfurt Römer Meydanı (Frankfurt Römerberg)
Frankfurt Römer Meydanı (Frankfurt Römerberg)
Innenstadt
Konstablerwache'den Alte Oper'e kadar uzanan alanı kapsayan Innenstadt'ın batısında Frankfurt'un ana iş ve finans merkezi Bankenviertel bulunuyor. Innenstadt aynı zamanda Almanya'nın en uzun Fussgängerzone (trafiğe kapalı alışveriş caddesi) olan Zeil'in bulunduğu bölge. Zeil Almanya'nın en ünlü ve kalabalık alışveriş caddesi. Savaştan önce görkemli binaları ile de meşhurmuş ama bombardımanda tamamen tahrip olan bu binaları yeniden inşaa etmemişler maalesef.

Innenstadt'ta aynı zamanda restoranlarla dolu Freßgass, küçük kafe ve dükkanlarla dolu Goethestrasse ve Frankfurt'un orta çağ döneminden kalma iki saat kulesinden biri olan Friedberger Tor bulunuyor.

Almanya'nın en lüks ve pahalı alışveriş caddelerinin ev sahibi bu bölgede kalmak isterseniz Frankfurt Innenstadt otelleri sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Zeil (Main Tower Gökdeleninden)
Zeil (Main Tower Gökdeleninden)

Bahnhofsviertel
Frankfurt ana garı Hauptbahnhof ve Frankfurt red light district bu bölgede. Yanlız iş adamlarına ve turistlere her türlü muamelenin bulunduğu bu bölge aynı zamanda şehrin bazı en iyi etnik restoranlarına da ev sahibi. Frankfurt'ta birçok otel Frankfurt (Main) Hauptbahnhof çevresinde bulunuyor ama burası aynı zamanda Frankfurt'un red light district'i ve bol miktarda dilenci ve uyuşturucu bağımlısının da uğrak yeri. Her ne kadar bölge oldukça sıkı polis gözetiminde ve görece güvenli olsa da burada kalanların büyük kısmında negatif bir izlenim uyandırması kaçınılmaz. Eğer bu bölgenin manzarası size göre değilse şehirde birçok otel alternatifi var.

Frankfurt Bahnhofsviertel
Frankfurt Bahnhofsviertel
Sachsenhausen
Nehrin güneyindeki Sachsenhausen Frankfurt'un diğer bölgeleri gibi eski ile yeninin iç içe olduğu bir yer. Turistler ve gençler için popüler bir uğrak yeri olan bu mahalle üzerindeki Schweizer Straße caddesi Frankfurt'un en iyi alışveriş mekanlarından biri: kafeler, restoranlar, butik mağazalar, fırınlar ve deliler ile dolu. Burası aynı zamanda Frankurt'un en geleneksel cider evleri (elma şarabı içebileceğiniz yerler) olan Zum gemalten Haus ve Wagner'in de mekanı. Alt Sachsenhausen (E-3, U-Bahn Lokalbahnhof) üzerindeki cıvıl cıvıl barlar da oldukça popülerler.

Frankfurt'un birçok müzesi Sachsenhausen tarafında nehir kıyısında Schaumainkai üzerinde bulunuyor. Nehir kıyısındaki park güneşin Frankfurt gökdelenleri üzerinden batışını izlemek için popüler bir uğrak noktası.

Bu bölgenin sunduğu oteller, karşılaştırmalı fiyat listeleri (en ucuzunu bulasınız diye) ve konuk değerlendirmeleri için Sachsenhausen otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Sachsenhausen Schweizer Straße (fotodaki Untermainbrücke köprüsünün devamı)
Bornheim
Frankfurt merkezinin kuzey doğusunda yer alan Bornheim das Lustige Dorf (neşeli köy) olarak da biliniyor. Bu takma adı ise 120 yıl öncesine kadar Frankfurt'un red light district'i olmasına borçlu. U-Bahn istasyonu Bornheim Mitte ile ulaşabileceğiniz bu mahalle cafeler, dondurma dükkanları, barlar, sinemalar ve oldukça güzel terasları olan restoranlarla dolu. Sachsenhausen gibi gençlerin takıldığı bölgenin ana caddesi olan Bergerstrasse görülesi kozmopolit bir bulvar.

Bu bölgedeki oteller için Frankfurt Bornheim otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder