26 Ocak 2014 Pazar

Tokyo'da nerede kalınır?

Japonya'nın başkenti ve dünya üzerindeki en kalabalık şehir olan Tokyo, fütüristik teknoloji ile oldukça geleneksel tarihi bir arada barındıran devasa bir şehir. Metropolitan alanında 12 milyon, tamamında yaklaşık 35 milyon insan barındıran 2,000 kilometrekarelik dev Tokyo'da herkese göre birşey var.

500 yıl önce sadece ufacık bir balıkçı kasabası olan Edo (江戸), 1603 yılından itibaren o dönem Japonya'nın fiili yöneticisi konumuna yükselen Tokugawa Şhogununun yerleşkesi olarak hızla büyümüş. 1868 yılında imparator ve ailesi Kyoto'dan buraya göçmüş ve şehrin adını da Tokyo olarak değiştirmiş (Tokyo "doğudaki başkent" demek).

Tokyo daha önce de bahsettiğimiz gibi devasa bir şehir. Aslında Tokyo'yu tek bir şehir olarak değil de zaman içinde birleşmiş birden fazla şehrin bir toplamı olarak görürseniz anlamanız daha kolay olur. Tokyo'nun bu "çok şehir" karakteri bölgeleri arasındaki büyük farklarda görülebilir: Akibaba'nın futuristik elektronik ışıltısı, Chiyoda'nın tarihi imparatorluk sarayı ile tam bir tezat içinde. Gençleri kitleler halinde kendine çeken Shiyuba ile çanak çömlek dükkanları ile dolu tapınak saraylarının mekanı Asakura birbirinden yüzyıl ile ayrılmış gibi.

Tokyo kendi başına bir deneyim. Şehrin büyük bir kısmı neon ışıkları ve sayısız kablo ile dolu betonarme yığını. İş çıkış saatlerindeki meşhur Tokyo kalabalığı ve tıkış tıkış trenler insanı başta boğabilir. Ama gezegenin en kalabalık ve ilginç köşelerinden biri olan Tokyo'yu turist atraksiyonları arasında tur otobüsü ile değilde metro hattı ile içinde dolaşarak deneyimlemenizi tavsiye ederiz.

Tokyo'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Tokyo otelleri en ucuzundan inanılmaz pahalısına geniş bir yelpazede. On yıllardır süren kötü Japon ekonomik performansı nedeniyle şehir bir on yıl önce bilindiği gibi çok pahalı da değil.

Pahalı ama lüks Tokyo otelleri genelde Shinjuku bölgesinin batısında Tokyo İstasyonu çevresinde (buradaki en iyiler arasında Shangri-La Hotel Tokyo, Mandarin Oriental Tokyo, Seiyo Ginza ve Four Seasons Marunouchi). Bir diğer lüks otel grubu da Akasaka bölgesinde.

Kendilerini "Tokyo Bay"de diye pazarlayan oteller konusunda dikkatli olun. Bu otellerin bir kısmı dedikleri gibi merkezi bir yerde değil Odaiba bölgesinde ve şehre yarım saat mesafede ve bazıları da çok daha uzakta.

Hesaplı ve ucuz Tokyo otellerinin çoğunu Taito bölgesinde, özellikle de Asakusa ve Ueno'da bulabilirsiniz. Ama bir miktar merkezden uzağa gitmeyi göze alırsanız bu bölge çevresindeki Yokohama gibi alanlarda daha da ucuz oteller bulabilirsiniz.

Tokyo'daki otellerin büyük bir kısmı 3 ve 4 yıldızlı ve Tokyo otelleri genelde çok iyiler. Eğer otelden tasarruf yapmak istiyorsanız odaları çok küçük olan ama genelde tren istasyonlarına yakın business hotellerde kalabilirsiniz. Buralarda personel pek İngilizce bilmiyor ama bir şekilde anlaşmak mümkün. Bu oteller yanlız seyahat edenlere göre.

Tokyo'da en ucuz oteller meşhur kapsül oteller. Çoğu kapsül oteller sadece erkek müşteri kabul ediyor ve pek çoğu da sadece Japonların anlayabileceği bazı kurallar nedeniyle yabancı müşterilere pek sıcak değiller.

Tokyo'da nerede kalınır konusunda önemli bir ayrıntı da Tokyo'da güvenlik. Tokyo dünyanın en güvenli metropollerinden biri. Bu konuda Hong Kong ve Singapur ile yarışır. Geceleri, yanlız gezen kadınlar için bile oldukça güvenli bir yer Tokyo. O nedenle otel konusunda şehrin hemen her yeri kalmak için uygun. Ama şehir devasa o nedenle Tokyo'da kalıyorum diye şehir merkezine 2 saat mesafede bir köşede de kalabilirsiniz. Fakat Tokyo çok güvenli derken 100% güvenli diye de iddia etmiyoruz. Japonya'da başına birşey gelmiş çoğu turist, Japonya çok güvenli diye kendi memleketlerinde yapmayacakları şeyler yapan insanlar. Mesela Tokyo'da cüzdan çaldıranlar genelde Tokyo'da neredeyse hiç yankesici yok diye cüzdanını orada burada ortada bırakan yabancılar.

Tokyo'da merkezi otel ne demek? Tokyo merkezi aşağıdaki Tokyo haritasında görülen Chiyoda, Chuo, Minato, Shinjuku, Shibuya, Shinagawa, Toshima ve Meguro bölgelerinden oluşuyor.

Tokyo merkezi.
Kaynak : Wikitravel Tokyo Rehberi

Chiyoda, Chuo (Ginza) and Minato (Akasaka, Shinbashi, Roppongi, Odaiba, Shiodome)
Chiyoda Tokyo'nun ve aslına bakarsanız tüm Japonya'nın merkezi. 12 kilometrekarelik bu bölge Japon İmparatorluk Sarayını, Japon Bakanlıklarını (Kasumigaseki), büyük şirket merkezlerinin bulunduğu Marunouchi'i ve bunlar yetmezmiş gibi alışveriş mabeleri Akihabara, Jimbocho ve Kanda'da burada. Akihabara Tokyo'nun dünyaca ünlü elektronik mahallesi. Burası dünya üzerindeki tüm elektronik ürünlere makul fiyatlarla ulaşabileceğiniz sayısız elektronik dükkanla dolu. Akihabara aynı zamana otakularla dolu ve adı anime ve manga ile özdeşleşmiş bir yer. Ginza ise Tokyo'nun moda ve markalı alışveriş merkezi olarak bilinen lüks restoran ve mağazalarla dolu bölgesi. Tokyo'nun en köklü ve meşhur mağazaları burada. Bunların en iyisi muhtemelen Wako. Tabii ki  Louis Vuitton, Dior, Chanel ve Prada gibi markaların da bu bölgede mağazaları var.

Akasaka ve Shinbashi gibi iş merkezlerinin ve Roppongi gibi gece klüplerinin yoğunlaştığı bölgelerin bulunuğu Minato aynı zamanda Tokyo gökdelenlerinin mekanı Shiodome'un da bulunduğu bölge. Eğer bu bölgede kalacaksanız küçük bir tüyo: Shinbashi'ye kısa bir taksi ya da biraz yürüme mesafesi uzaklığında olan Tsukiji, Tokyo'da suşi yiyebileceğiniz en güzel yerlerden biri.

Tokyo'nun merkezi Chiyoda ya da lüks alışveriş bölgesi Ginza ve çervresindeki oteller, karşılaştırmalı oda fiyatları ve konuk değerlendirmeleri için Tokyo - Chiyoda otelleri ve Tokyo - Ginza otelleri sayfalarına bir göz atabilirsiniz. Minato için bakınız Minato otelleri.

Shinjuku, Shibuya (Harajuku, Ebisu)
300,00 kişilik Japon ve yabancı nüfusa sahip Shinjuku Tokyo'nun lüks otellerinin ve devasa fotoğraf makinesi mağazalarının yoğunlaştığı, gökdelenlerle ve sayısız restoranla dolu bir yer. Bu bölgedeki Kabukicho, Tokyo'nun en çılgın gece hayatı mekanlarına ve red light districtine ev sahipliği yapan bir mahalle. Japonya'nın meşhur rengarenk giyinen ve hep şirin gözükmeye çalışan genç kızlarının mabedi Harajuku ve gece hayatı mekanlarından biri olan Ebisu'nun yer alıdığı Shibuya 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder