14 Ekim 2013 Pazartesi

Bangkok'tan Phuket'e nasıl gidilir?

Tayland'a gidenlerin en çok ziyaret ettikleri 2 yer başkent Bangkok ve tropik turizm cenneti Phuket. Pek çok kişi bu birbirinden bayağı uzak 2 yere aynı gezide gidiyor ve artan sayıda insan da tur falan ayarlamadan kendi başına yola çıkıyor. Burada Bangkok'tan Phuket'e gitme alternatifleriniz neler onlara bakacağız.

Bangkok'tan Phuket'e gitmenin en iyi yolu uçmak. Mesafe uzak ve 2 yer arası yolda görülecek pek birşey yok. Tayland'ın Nok Air, Air Asia ve Orient Thai gibi havayolları Phuket'e uçuyor. Bangkok'un 2 tane havaalanı var ve bunlardan Phuket'e uçuşun maliyeti tek yönde yaklaşık 60 - 80 USD kadar. Bu bileti çok daha önceden alırsanız fiyat 40 Dolara kadar düşebilir.

Bangkok'tan Phuket'e uçarken dikkat etmeniz gereken uçağın hangi havaalanından kalktığı. Suvarnabhumi Airport mı yoksa Don Mueang Airport. Yanlış havaalanına gitmeyin. Thai Airways ve Bangkok Airways Suvarnabhumi Airport'tan uçar. Nok Air, Orient Thai ve Air Asia ise Don Mueang Airport'tan.

Bangkok'tan Phuket'e gidişin 2. en iyi alternatifi ise tren. Ama Phuket'e direk tren yok. Phun Phin Tren İstasyonunda inip kalan yolu otobüs ile 5 saatte almanız gerekiyor. Tercihiniz 1. ve en düşük 2. sınıf gece seyahat eden yataklı trenler olsun. Bangkok'un merkez garında ise gişelerden sadece bu trenlere bilet alın.
tren garinda, otobus terminallerinde temiz uniformalar giymis, boyunlarinda resmi belgeler tasiyan guleryuzlu insanlar size yardim teklif edecektir. bu oldukca seker insanlarin hepsi dolandiricidir. bangkokta turizm ofisi gorevlileri oyle kapi onunde dolasa dolasa yardim edecek turist aramaz. hepsi bir ofis, kabin en azindan bir standda beklerler.
Kaynak : Yeni başlayanlar için Tayland
Nok Air şirketine ait bir Boeing 737 Phuket Havaalanında
Bangkok'tan Phuket'e gitmenin 3. yolu ise otobüs. Bangkok'tan Phuket'e gidişte güvenebileceğiniz tek otobüs işletmecisi devlete ait BKS otobüsleridir. Bunlar Bangkok'un Güney Otobüs Terminalinden kalkar. Bunlardan başka bineceğiniz her otobüs firmasında yolu uzatıp araç üstüne araç değiştirmekten düpedüz soyulmaya uzanan yelpazede yolunma ihtimaliniz çok yüksek. Özellikle VIP otobüs işletmecilerinden uzak durun. Bu tavsiyeyi dikkate almayan by satırların yazarının Bangkok'tan bindiği VIP otobüsün Phuket yolunda dönüştüğü bal kabağı için bakınız Yeni başlayanlar için Tayland.

Ben şahsen sadece uçmayı tavsiye ederim. Bileti mümkün mertebe erken alın. Bangkok'a ayak basmadan bu bileti almış olun. Yalnız planınızı da iyi yapın zira Air Asia gibi ekonomik havayollarında uçuş değiştirmek masraflı ve bazen imkansız olabilir. Phuket ve Bangkok arasında tren ve otobüs ile vakit kaybedeceğinizi  o zamanı Phukette plajda geçirin.

NOT : Phuket'te kalacak yer / bölgeler hakkında kapsamlı bilgi için Phukette nerede kalınır yazımıza bakabilirsiniz.

1 yorum: