25 Ekim 2013 Cuma

Termal Oteller

Türkiye termal turizm konusunda oldukça önemli kaynaklara sahip. Yaklaşık 1500 adet termal kaynak bulunan ülkemizde neredeyse hergün yeni bir kaynak keşfediliyor. Türkiye'nin yedi bölgesi ve hemen her ili termal tesisler ve oteller sunuyor.

Ülkemizdeki termal tesisler her yıl 7 milyon kadar Türk turist çekiyor. Bunun yanında da her yıl yaklaşık 200,000 kadar da yabancı turist bu kaynaklardan yararlanıyor.

Biz bu yazımızda belli başlı termal otelleri ve tesisleri şehir şehir inceledik.

Bursa
Osmanlı zamanında en önemli kaplıca merkezi olan Bursa bugün hala oldukça önemli bir termal turizm bölgesi. Çekirge Kaplıcaları ve Oylat kaplıcaları ile meşhur Bursa, geleneksel türk hamamından sağlık turizmine yönelik termal tesisleri ile hizmet veriyor.

Bursa termal otel fırsatları için Bursa Termal Otel Fırsatları sayfasına bakabilirsiniz.

Denizli
Antik çağlardan beridir kaplıcalarından yararlanılan Denizli Roma İmparatorluğu zamanında eski dünyanın en iyi bilinen kaplıca şehri Hierapolis'i sınırları içinde barındırıyor. Bugün özellikle Pamukkale, Karahayıt ve Sarayköy bilinen kaplıca alanları. Bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı 6 termal otel mevcut.

Afyon
Afyon büyük kaplıca potensiyeli olan bir şehrimiz. Gazlıgöl, Sandıklı, Hüdai, Ömer-Gecek, Bolvadin-Heybeli termal bölgeleri potensiyel gelişim bölgeleri olarak belirlenmiş. Afyon'da toplam 3277 yatak kapasiteli Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı 5 otel var. Yerel yönetimin sertifikaladığı otellerin kapasitelerini de eklediğinizde Afyon termal otelleri toplam 6928 yatak kapasitesi sunuyor. Bölgede kaplıca potansiyeline paralel olarak 4000 yeni yatak kapasitesi inşaa halinde.

Afyonda medikal SPA, klinik SPA, SPA ve türk hamamı şeklinde kaplıcalar mevcut. Bazı klinik SPA tesisleri Afyon Kocatepe Üniversitesi ile ortaklaşa çalışıyor.

Afyon termal otelleri arasında 5-Yıldızlı Sandıklı Termal Park Otel, 5-Yıldızlı Korel Termal Resort, 5-Yıldızlı Gural Afyon Wellness & Convention ve 5-Yıldızlı İkbal Termal Otel sayılabilir.

Ankara Kızılcahamam
Orta Anadolu'nun önemli ve bilinen kaplıca merkezi Kızılcahamam toplam 1,862 yatak kapasiteli 2 adet termal otel sunuyor: Kızılcahamam Asya Thermal Holiday Village ve Patalya Termal Hotel. Ankara Esenboğa Havalimanına 70 kilometre uzaklıktaki şehir yeşil doğası ve doğa sporları aktiviteleri ile güzel bir termal cennet.

Antakya
SPA kaynakları konusunda yüzyıllardır bilinen bir şehir olan Antakya hem yerli hem de Arap turistlerce tercih edilen termal tesislere sahip. Örneğin Hatay Havaalanından 20 kilometre uzaktaki 5 yıldızlı Antakya Ottoman Palace Thermal And SPA Hotel Antakya'nın en iyi bir termal otellerinden biri. Otel Çapa Tıp Fakültesinin yapmış olduğu analizler sonucu termal sularının19 hastalığa iyi gelmekte olduğunu iddia ediyor.

Sivas
Dünya çapında bir moda olan "doktor balıklar"ın ana vatanı Sivas dünyada sedef hastalığına şifa arayanların bulabileceği en etkili termal kaynaklara sahip. Hem deri hastalıklarına hem de romatizmaya iyi gelen Sivas kaplıcaları çeşitli termal otellere sahip. Sivas Kangal Balıklı Hotel örneğin 300 yataklı günde 1500 kişi kapasiteli termal havuzları ile tercih edilen termal otellerden biri.

İzmir
İzmir'in belli başlı termal bölgeleri Balçova, Seferihisar, Çeşme ve Bergama.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder