31 Ekim 2013 Perşembe

Boğaz Turu - Şehir Hatları Boğaz Turları

İstanbul'un her yerinde özellikle de Boğaz kıyısında birçok özel firma tarafından işletilen Boğaz Turları göreceksiniz. Küçük teknelerde, genellikle pek tad alamadan bitecek kadar kısa ve görece pahalı bu boğaz turları yerine daha iyi, ucuz, güvenilir ve güvenli bir boğaz turu önerelim: Şehir Hatlarının Uzun Boğaz Turu ve Kısa Boğaz Turu.

Şehir Hatlarının Uzun Boğaz Turu Eminönü'nden kalkıyor ve arada Beşiktaş, Kanlıca, Sarıyer, Rumeli Kavağına uğradıktan sonra Anadolu Kavağı'nda birkaç saatlik bir mola veriyor. Tur her yönde 90 dakika gidiş ve 90 dakika geliş. Yabancı turistlerce de oldukça ilgi gören bu boğaz turları yüksek sezonda günde üç kere hareket ediyor. Bu nedenle eğer Şehir Hatları Boğaz Turu yapmak istiyorsanız erkenden iskeleye gidin ve kuyruğa girin. Bu turun fiyatı 25 TL.

Şehir Hatları Uzun Boğaz Turu zaman çizelgesi için buraya tıklayın. Bu uzun boğaz turu toplam 6 saat sürüyor.

Anadolu Kavağında indiğinizde birçok restoran çığırtkanı ile karşılaşacaksınız ama eğer gücünüz müsait ise Yoros Kalesi'ne giden dik yokuşu tırmanın ve buradan muhteşem manzarayı izleyin. Burada da restoranlar mevcut ve en kötüsü dönüşte köyde öğle yemeği yiyebilirsiniz.

Şehir Hatlarının 2 saatlik Kısa Boğaz Turu ise Ortaköy'e uğradıktan sonra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü hizasından geri dönüyor. Ücret 10 TL. Bu turun zaman çizelgesi için buraya tıklayın.

Aşağıdaki resimde Şehir Hatları Uzun ve Kısa Boğaz Turunun uğradığı mekanları ve rotasını görebilirsiniz.

Eğer bu boğaz turlarına yetişemiyor iseniz TurYol'un 1.5 saatlik 12 Liraya maal olan turlarına katılabilirsiniz. Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne kadar gidip dönen turda rehber servisi falan yok ama boğazın Güney kısmını görebiliyorsunuz.


Bunlar gündüz yapabileceğiniz en güzel Boğaz turu alternatifleri. Ama bitmedi. Şehir Hatlarının bir de yaz aylarına özgü Mehtap Turu var. Her Cumartesi akşamı Bostancı iskelesinden kalkan bu tur adından da anlaşılacağı üzere gece turu. Vapur eski Kadıköy-Eminönü-Üsküdar-Beşiktaş-Rumeli Kavağı iskelelerine uğrayarak Anadolu Kavağı’ndaki 2 saatlik molanın ardından gece 00.35’e kadar Boğaz’ın keyfi sürdürüyor. İstanbul Boğazı gece bambaşka bu turu imkanınız varsa kaçırmayın.

1 yorum: