15 Ekim 2013 Salı

İstanbul Alışveriş Merkezleri kuşağı

İstanbul alışveriş merkezleri açısından oldukça zengin bir şehir. Tarihi Kapalı Pazar ve devasa açık hava alışveriş merkezleri olan İstiklal Caddesi ve Bağdat Caddesi bir yana, bir sürü de alışveriş merkezi açılmış durumda. Modern alışveriş, eğlence ve yemek imkanı sunan bu yapıların ardarda sıralandığı bir hat var. Biz bu hatta İstanbul Alışveriş Merkezleri kuşağı diyoruz. Şişli Metro'dan ITU Ayazağa Metro İstasyonuna kadarki metro hattı üzerindeki bu alışveriş merkezleri Türkiye'nin ve İstanbul'un en iyilerinden.

City's Nisantasi, Istanbul
Nişantaşı kendi başına devasa bir İstanbul alışveriş merkezi. Onlarca markalı ve lüks ürünün satıldığı mağazalar, cafeler, barlar, restoranlar ve kültür merkezleri ile Avrupa Yakasının en Avrupai semti. Bu semtte Osmanbey Metro İstasyonundan yürüme mesafesindeki City's Nisantasi Versace Jeans, Jean’s Paul Gauitier, Class Roberto Cavalli, Trussardi, Baldinini, Cerutti, Pal Zileri, Pura Lopez, Point Zero ve Cache Cache gibi markaların toplandığı bir alışveriş merkezi.

City's Nisantasi, Istanbul - Kaynak : www.visit2istanbul.com
Istanbul Cevahir Alışveriş Merkezi

İşte sadece İstanbul alışveriş merkezlerinin değil Avrupa'nın en büyüğü! 2005 yılında tamamlanan ve Avrupa'nın en büyük dünyanın da 6. büyük alışveriş merkezi olan Cevahir Alışveriş Merkezi, özellikle yerli ve ortadoğulu turistler arasında meşhur. Alışveriş, sinema ve yemek olanaklarının yanında tiyatro ve kapalı lunapark gibi atraksiyonlara da sahip bu devasa yapı ailecek bir gün geçirmek için ideal.

İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi'ne ulaşım da oldukça kolay. İstanbul Metrosu Şişli İstasyonundan direkt bağlantısı olan merkezde bulabileceğiniz belli başlı mağazalar şunlar: Adidas, Bata, Benetton, BSB, Converse, Debenhams, Divarese, Dockers, Dorothy Perkins, Esprit, Evans, Fornarina, Gloria Jean's, Guess World, Jack&Jones, Kappa, La Senza, Levi's, Lotto, Massimo Dutti, Miss Selfridge, Mothercare, Nine West, Peacocks, Reebok, River Island, Topshop, Top Man, Vero Moda, ve Zara. Burger King, Mc Donalds, KFC, Pizza Hut ve birçok yerel restoranın yanında Cevahir'de 12 sinema, bir özel tiyatro, bir çocuk sineması, bowling salonu; bir küçük roller coaster ve küçük bir de lunapark mevcut.

Cevahir Shopping Mall, Istanbul, Turkey
İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi
Astoria Alışveriş Merkezi
Gayrettepe Metro İstasyonuna yürüme mesafesindeki bu alışveriş merkezi Astoria Kulelerinde ve çok trafiği olmayan sönük bir alışveriş merkezi. Kapatılıp ofis yapılacak diye uzun zamandır söylentiler var.

Kanyon Alışveriş Merkezi
Kanyon İstanbul'un Levent semtinde kanyon şeklinde inşaa edilmiş ilginç bir alışveriş merkezi. Bu alışveriş merkezinde satılan ürünler ve yemekler diğer birçok alışveriş merkezine göre daha kaliteli. Yaz aylarında Kanyon'un üstü açılıyor ve bir açıkhava alışveriş merkezine dönüşüyor.

Kanyon Alışveriş Merkezine Levent Metro İstasyonundan ulaşılıyor. Alışveriş merkezinde Mothercare, Natalys, TeknoSa, Sony, Apple, Mandarina Duck, Accesorize, Paşabahçe, Harvey Nichols, Vakko, Bally, Network, Tiffany&Co, Georg Jensen, Machka, Max Mara gibi 160 mağaza, bir sinema ve çeşitli yemek opsiyonları mevcut. Kanyon aslında alışveriş merkezi yanında 30 katlı bir ofis binası ve 22 katlı residans sunan bir kompleks.
Kanyon Shopping Mall, Istanbul Turkey
İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi
Metrocity Alışveriş Merkezi
MetroCity AVM 2003 yılından beri 1.Levent'te hizmet veren bir alışveriş merkezi. Levent Metro İstasyonundan direk bağlantılı merkez aynı zamanda 27 katlı ofis binasına ve 31 katlı 2 adet residans binasına sahip.

Alışveriş merkezinde 140 adet yerli ve uluslararası mağaza, geniş bir restoran ve cafe katı ile MMM Migros supermarket mevcut.

Istinye Park
İstinye Park tam olarak metro hattı üstünde değil ama oldukça popüler ve ITU Ayazağa Metro İstasyonundan taksi veya dolmuşla kolay ulaşılabilecek bir alışveriş merkezi. İstinye Park hem kapalı hem de cadde gibi düzenlenmiş açıkhava bölümü olan bir alışveriş merkezi. İstinye Park'ta IMAX 3D sinema, Hillside Sports and Leisure Club ve Funtime çocuk eğlence merkezi yanında Türk ve Uluslararası markalar bulunuyor. Bunlardan bazıları Armani, Benetton, Beymen, Boyner, Calvin Klein, DKNY, Dolce & Gabbana, Enzo Angiolini, Ermenegildo Zegna, GAP, Louis Vuitton, Levi's, Lee Cooper, LC Waikiki, Marks & Spencer, Nike, Pierre Cardin ve Ralph Lauren.

İstinye Park muhtemelen İstanbul alışveriş merkezlerinin en üst düzey olanı.

Istinye Park Alışveriş Merkezi- Source : wittistanbul.com

1 yorum: