16 Ekim 2013 Çarşamba

Istanbul'un en iyi otelleri

Tripadvisor pek çok insanın seyahat etmeden ve özellikle bir otelde konaklamadan önce mutlaka girip baktığı bir site. Buradaki yorumlar ve değerlendirmeler sayesinde bir ülke ve şehirdeki atraksiyonlar ve konaklama imkanları ile ilgili yorumlar okuyabiliyor ve kötü deneyimlerden mümkün olduğunca uzak kalabiliyorsunuz. Bu site tabii ki ülkemize gelen yabancı turistlerin de değerlendirmelerinden sıklıkla faydalandığı bir yer.

Tripadvisor her sene Travelers' Choice diye listeler hazırlayarak en iyileri sıralıyor. 2013 senesindeki listeye göre TripAdvisor Türkiye'deki en iyi 25 oteli de sıralamış. Listenin içinde 9 adet İstanbul oteli var. Bu oteller, çoğunluğu yabancı TripAdvisor okurlarına göre İstanbul'un en iyi otelleri.

Listedeki otellerin ilk beşi Sultanahmet meydanına yürüme mesafesindeki otellerden. İşte TripAdvisor Travelers' Choice 2013 listesine göre en iyi İstanbul otelleri:

1 - Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet
5-Yıldızlı lüks  Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet oteli zamanında Mihri Belli, Deniz Gezmiş, Nazım Hikmet ve Rıfat Ilgaz gibi isimlerin ömür çürüttüğü eski Sultanahmet Hapishanesi binasında Sultanahmet'in göbeğinde oldukça popüler bir İstanbul oteli. Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Camii gibi önemli turist yerlerine yakın bu otel Travel & Leisure tarafından da Avrupa'nın en iyi küçük otelleri listesine dahil edilmiş.


2 - Neorion Hotel
Sirkeci'deki Neorion Hotel'in lokasyonu ve oldukça övgü alan personeli bu pek bilinmeyen oteli İstanbul'un en iyi ikinci oteli yapmışa benziyor. 4 Yıldızlı Oteli tranvaya yakın olduğundan oldukça rahat ulaşım imkanı sunuyor. Bunun yanında temiz odaları, yönetimi, konukseverliği ile turistlerden tam not almış.

3 - Sirkeci Konak Hotel
Büyük ve bilinen otelleri geride bırakarak TripAdvisor listesine giren üçüncü otel de Sirkeci'den. Taya Hatun Sokaktaki Sirkeci Konak Hotel Sultanahmet'ten yürüme mesafesinde ve tramvay hattına oldukça yakın bir konumda. Otelin özellikle oldukça konuksever ve yardımsever elemanları tam not almış.

4 - Hotel Sultania
Bir misafirin "Türk Lokumu" diye tanımladığı Hotel Sultania temiz, rahat bir konaklamayı tüm belli başlı Sultanahmet mekanlarına yürüme mesafesinde harika bir konumda sunuyor.

Hotel Sultania
5 - Hotel Amira
Kucuk Ayasofya Mahallesindeki Hotel Amira ilk beşteki diğer oteller gibi Sultanahmet meydanına yakın bir otel. Bu butik otelin de mükemmel yorumlar alan servisi oteli en tepelere taşımış.

6 - Four Seasons Istanbul at the Bosphorus
Kanadalı Four Seasons'ın İstanbul Boğazındaki şubesi Four Seasons Istanbul at the Bosphorus da en iyiler listesine girmiş. Kanımca İstanbul'da kalmak için en güzel mekan olan boğaz kıyılarının en güzel otellerinden biri olan bu otel romantik ve büyülü bir İstanbul tatili için ideal.

7 - Cırağan Palace Kempinski Istanbul
"Bu şekilde bir yapı ve konum itibari ile tek kelimeyle mükemmel..İçeride gezinti sırasında yaşanmış tarihe gidip o anları yaşıyorsunuz...Kesinlikle tavsiye ediyorum gidin ve yaşayın" demiş bir yorumcu. Daha fazla birşey söylemeye gerek yok. Çırağan Palace Kempinski İstanbul sadece İstanbul'un değil dünyanın en iyi konumlanmış otellerinden biri.

8 - The Istanbul EDITION
2003 yılındaki korkunç bombalamadan önce HSBC Binası olarak hizmet veren Levent'teki bina şimdi 5-Yıldızlı lüks bir otel olarak hizmet veriyor. Özellikle iş gezisi ve alışveriş için İstanbul'da bulunanlar için ideal olan The Istanbul Edition metronun dibinde ve aynı zamanda İstanbul Alışveriş Merkezleri Kuşağı üzerinde.

9 - The Ritz-Carlton Istanbul 
Süzer Plaza'daki The Ritz-Carlton Istanbul eşsiz bir boğaz manzarası ve lüks konaklamayı bir arada sunuyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder