15 Ekim 2013 Salı

Phuket Gece Hayatı

Phuket gece hayatı ya da genel olarak Tayland gece hayatı deyince akla hemen seks turizmi geliyor. Phuket gece hayatının o kısmına da değineceğiz ama bu yazıda daha genel olarak Phuket gece hayatına bakıp Phuket'te geceleri plaj kenarında yürümek veya otelde pineklemekten başka neler yapılır ona bakacağız.

Phuket'te gece hayatına akşamdan güzel bir Tayland yemeği yiyerek başlanır. Royal Paradise Hotel'in karşısındaki mükemmel deniz mahsulü restoranı 99 Seafood Restaurant, güzel bir tepeye konuşlanmış nefis Tayland yemekleri sunan Baan Rim Pa, Avrupa ve Tayland mutfağı sentezi Baan Yin Dee Restaurant merkez Patong'daki güzel restoranlar.

Phuket gece hayatının,özellikle de kırmızı noktalı olan versiyonunun, merkezi Patpong. Buradaki Bangla Road, Phuket Adası'nın Red Light District'i. Turist olarak boylu boyunca yürüyüp gezilesi görülesi bir yer olarak bakılabilir. Bu yerde kimisinin direk midesini bulandıracak iken kimisi kendisini cennete düşmüş hissedecektir. Bangla Road'un meşhur sokakları (soi) - Crocodile, Eric, Gonzo, ve Seadragon. Buralar sayısız pub, bar ve go-go bar sunuyor. Soi Crocodile ya da namı diğer Soi Katoey daha çok transeksüel seks işçileri ile dolu bir sokak.

Phuket'te seks endüstrisinden uzak durmak istiyorsanız Bangla Road ve civarından uzak durmanız yeterli. Gerçi bu tarz turizm Phuket'in her yerinde az çok var ama en yoğun olduğu yer burası.

Patong'un en ünlü gece klüpleri ise Famous, Seduction, Hollywood ve Beach Road’daki Banana. Buralara sıklıkla ünlü DJ'ler konuk oluyor. Fakat ne kadar cafcaflı olurlarsa olsunlar, bu gece klüpleri de sonuçta biraz daha üst seviye tek gecelik ilişki arama mekanı.

Muay Thai veya Tayland Boksu Phuket gecelerinde gidip izleyebileceğiniz şovlardan bir diğeri. Patong Soi Sai Namyen'de maçlar Pazartesi ve Perşembe saat 21:00 ve 23:00 arası. Bangla Boxing Stadyumunda (Millennium Hotel'in arkasında) maçlar Çarşamba, Cuma ve Pazar 21:00 ve 23:00 arasında.

Phuket FantaSea Phuket Kamala Plajında bir eğlence parkı. Üç kısımdan oluşuyor: alışveriş için Festival village, akşam yemeği için Golden Kinnaree Buffet Restaurant ve Vegas-stili cafcaflı bir şov için the Palace of the Elephants. Özellikle fillerler, akrobatlarla ve danslarla bezeli renkli şov çocukları çılgına çevirecek. Bir kereden fazla yapılmaz ama Phuket'e gidince geceyi geçirmek için verdiğiniz paraya değecek güzel bir Phuket gece aktivitesi.


Bir diğer gece etkinliği de Tayland'ın meşhur travesti kabareleri. Phuket'teki en büyük transeksüel kabaresi Simon Kabaret. Her gece 3 şov var. Profesyonel dansçı ve şarkıcıların popüler şarkılar eşliğinde genelde şarkıcıların kılığına girerek performans sergiledikleri bu şovlar için bizim yorumumuz: gitseniz paranıza yazık olmaz (eğer kabare cidden size hitap etmiyorsa uzak durun), gitmezseniz birşey kaçırmazsınız.

Phuket gece hayatına yakın konaklamak istiyorsanız Phuket Patong otelleri sayfasına başvurabilirsiniz.

1 yorum: