9 Ekim 2013 Çarşamba

Hindistan'a kapıda vize

Hindistan içlerinde Türkiye'nin de bulunduğu 40 ülkeyi daha kapıda vize uygulamasına katmayı planladıklarını açıkladı. Hindistan Turizm Bakanlığı'nın ülkeye daha fazla turist çekmek amacıyla başlattığı çalışma başarı ile sonuçlanırsa Hindistan'da Tüek vatandaşlarına kapıda vize veren diğer 26 ülkenin arasına girecek.

Türk vatandaşları umumi pasaport ile şu an şu ülkelere kapıda vize alarak girebiliyor: Bahreyn, Bangladeş, Endonezya, Irak, Kamboçya, Katar, Nepal, Tacikistan, Tayvan, Umman, Azerbaycan, Ermenistan,
Burundi, Cibuti, Kenya, Komor, Madagaskar, Mısır (20 yaş altı ve 45 yaş üstüne), Mozambik, Sudan,Tanzanya, Togo, Uganda, Yeşil Burun Adaları, Zambiya ve Tonga.

Hindistan şu an içlerinde sadece Japonya, Finlandiya, Singapur, Endonezya, Lüksemburg, Yeni Zelanda, Kamboçya, Vietnam, Filipinler, Laos ve Myanmar'ın bulunduğu az sayıda ülke pasaportuna kapıda vize imkanı sağlıyor. Hindistan'ın vatandaşlarına kapıda vize vermeyi planladığı ülkeler arasında Türkiye'den başka Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Brezilya, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya gibi ülkeler bulunuyor.

2012 yılında Hindistan gibi koskoca bir ülkeyi sadece 6.58 milyon yabancı turist ziyaret etmiş. Bu rakamla Hindistan'ın dünya turizminden aldığı pay sadece yüzde 0.64'te kalıyor. Bu kapıda vize uygulaması ile mistik mekanlar diyarı Hindistan daha fazla turist çekebilmeyi planlıyor.

Hindistan kapıda vize
Hindistan içlerinde Türkiye'nin de bulunduğu 40 ülkeye kapıda vize uygulamayı planlıyor.
Kapıda vize uygulaması bir ülkeye vizesiz girmekten sonraki en iyi uygulama. 2009 yılında Endonezya'ya giderken Singapur'daki Endonezya Elçiliğinden işlem süresi 2 gün olan vize almak zorunda kalmıştım. Gereksiz 4 taksi yolculuğu ve kuyruk. Geçen hafta ise kapıda vize aldım. Uçaktan iner inmez 25 Amerikan doları ve Endonezya kapıda vizesi elinizde (gerçi burada da kuyruk oluyor ama döküman derdi yok).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder