22 Ekim 2013 Salı

Burj El Arab Oteli Dubai

Dubai'nin simgesi Burj El Arab oteli dünyanın ilk ve tek 7 yıldızlı oteli olarak biliniyor (teknik olarak 5-Yıldızlı delüks otel kategorisinde). Yelken şekli ile hemen ayırd edilen bu otel hem Dubai'nin simgesi ve Dubai otellerinin en bilineni hem de dünyanın en bilinen lüks otellerinden biri. Dubai'nin meşhur Jumeirah Plajının 280 metre açıklarında yapay bir adada konuşlanmış olan Burj El kalan birçok insanın "kaldığım en iyi oteldi" diye anlattığı bir otel.

Eh o kadar para verdikten sonra insan çok iyi bir otelde kalmalı. Burj El Arab oldukça da pahalı bir otel. Burj El Arab'da oda fiyatlar gecesi 1800 Dolardan başlıyor. Şu satırları yazarken hotelscombined otel fiyatları karşılaştırma sitesinden kontrol ettim, en ucuz otel odası Agoda.com'da 5,203 TL idi!

Otelin bulunduğu Jumeirah Plajı Dubai'nin en popüler ve güzel plajı (zaten Jumeirah arapça güzel demek). Oldukça kalburüstü bir yerleşim yeri aynı zamandaki Dubai'de yaşayan zengin batılı expat popülasyonunun en çok yaşamayı tercih ettiği bölge. Dubai'nin kuzeybatı ekseninde giden sahil şeridi boyunca uzanan bu bölge lüks otellerle, lüks villalarla ve lüks alışveriş merkezleriyle dolu.

Otele girmek için otelde kalmanız gerekmiyor. Birçok Dubai Turu operatörü Burj Al Arab'a da tur düzenliyor. Ama siz otelin 27. katındaki "Sky View Bar"da rezervasyon yaparak giderseniz normalde 100 Dolar yerine daha ucuza oteli gezebilirsiniz.

Burj El Arab'ın tepesindeki yuvarlak platform ise aşmış bir tenis kortu.

Burj El Arab Oteli Dubai
Burj El Arab Oteli Dubai

1 yorum: