7 Ekim 2013 Pazartesi

Tayland gece hayatı

Tayland gece hayatı deyince insanların aklına hemen Bangkok, Pattaya gibi belli başlı şehirlerde dönen kırmızı noktalı gece hayatı geliyor. Tabii ki Tayland da gece hayatı sadece seks turizminden ibaret değil ama maalesef gece hayatının bu yönü hala ağır basmakta. Yani Bangkok'un en nezih yerine de gitseniz bir adet freelancer tarafından yanaşılma durumunuz hala var (hayır Tayland'da kızlar teklif etmiyor). Yine de Tayland'ın bu yanına hiç bulaşmak istemezseniz hiç bulaşmazsınız.

Neyse, öncelikle Tayland'ın vaadettiği gece hayatı opsiyonlarına bir bakalım.Tayland gecelerinin merkezi başkent Bangkok. Burada geceleri şu alternatifleriniz var:

Bangkok Barları
Tayland gecelerinde tabii meşhur Tayland bar ve restoranlarına akmak sanırım en önde gelen gece aktivitesi. Tayland'da her zevke ve bütçeye hitap eden birbirinden renkli ve güzel gece klüpleri, bar ve publar yerli ve yabancı dünyanın her milletinden adamla dolup taşıyor. bu barların en güzellerine Tayland'in en seksi ve popüler parti mekanları yazımızda değinmiştik, oradan okuyabilirsiniz.

Bangkok Nehri Akşam Yemekli Tekne Gezisi

Bangkok'a giden birçok turistin yapmadığı ve büyük şey kaçırdığı bir aktivite bu. Bangkok'un içinden geçen Chao Phraya River üzerinde gece vakti meşhur tapınak ve sarayların ışıklandırılmış siluetleri arasından yavaş yavaş süzülürken geleneksel Tayland yemeği yemek ve Tayland müzik ve dans gösterisi izlemekten ibaret olan bu aktivite hoş ve romantik bir Tayland gecesi için ideal.

Bangkok Skybarları

İşte yapıp da sonra Facebook'a "Sana dün bir tepeden baktım aziz Bangkok" diye koyma şansınız olan bir aktivite (yapmayın, etmeyin). Bangkok'un meşhur ve kalburüstü sky barlarından birinde yemek ve içmek. Şimdi bu mekanlarda yemek fena halde pahalı ama içmek ve manzarayı seyretmek eğer bütçeniz acayip kısıtlı değilse yapılabilecek bir aktivite.

Peki hangi sky bar? Bangkok'ta bu konuda alternatif çok. Ben burada en iyi ilk 5'i yazayım:
  • Vertigo and Moon Bar (Banyan Tree Hotel)
  • Park Society (Sofitel So on Sathorn)
  • Sky Bar (Lebua at State Tower) - Burası The Hangover Part II filminde Paul Giamatti babanın yemek yediği muhteşem mekan.
  • Three Sixty (Millennium Hilton Bangkok)
  • Octave Rooftop Bar
Tavsiyem kesinlikle Vertigo and Moon Bar. Şekil itibarı ile bir tekne güvertesine benzeyen bu mekan şansınıza hava bulutlu ve bu bulutlar alçaktan süzülüyorsa eğer sanki Bangkok üzerinde sihirli bir uzay gemisinde seyahat ediyorsunuz gibi çok enteresan bir deneyim yaşatıyor.

Bangkok Vertigo and Moon Bar
Vertigo and Moon Bar
Gece Alışverişi
Eğer Tayland'da gündüz vakti alışveriş sizi kesmedi ise gece alışveriş yapabileceğiniz renkli mekanlar var. Örneğin Bangkok'un backpacker gettosu Khao San Road, Silom Road üzerindeki sonu gelmez tezgahlar ve de Patpong'un turist tuzağı gece pazarı gibi. Bunların bazıları ise daha çok yemek üzerinedir ve Tayland'a gidip börtü böcek yemek için ideal yerlerdir. Tavsiyeler:

  • Soi 38 Night Market (Bangkok) - Lezzetli ve güvenle yiyebileceğiniz Tayland seyyar satıcı yemekleri için ideal mekan.
  • Silom Night Market - Çakma markalı ürünler almak için ideal mekanlardan biri. 10 yıllık giyecek ihtiyacınızı burdan karşılayabilirdiniz bavulunuzda kilo sınırınız olmasa idi.
  • Phuket Town Night Market - Patong'daki gece pazarlarına beş basan bu mekan oldukça kalabalık ve de fiyatlar öyle çok da ucuz değil ama gezilip görülesi. Mideniz boş gidin.
  • Chiang Mai Sunday Night Market Walking Street - Tha Pae Gate - Sırf bu gece pazarı için Chiang Mai'ye gidişiniz Pazara denk gelsin. Burada görülecek, yenilecek ve alınacak o kadar çok şey var ki!

Tayland Boksu

Tayland'a giden birçok turistin görmeden geldiği ve mutlaka görülmesi gereken atraksiyonlardan biri de Tayland Boksu maçları. Kendi başına bir başka dünya olan bu maçlar en Bangkok'ta ve burada da en iyi Silom'daki Lumpinee Boxing Stadium ve Rattanakosin'deki Ratchadamnoen Stadium'da izlenebilir. Maçlar tüm gece devam ederken en iyi karşılaşmalar genelde son maçlarda oluyor o nedenle uzun süre kalacak şekilde gidin. Giriş pahalı, ringe yakın yerler 1000 - 2000 Baht gibi yüksek bir fiyat amma velakin bu paraya değer. Eğer bu kadar para vermem diyorsanız MBK Center dışında her Çarşamba saat 18:00 - 21:00 arasında Muay Thai karşılaşmaları var. Bunları seyretmek bedava ama bu yazının yazıldığı tarihte maçlar iptal edilmişti. Maçlar yeniden Ekim 2013 ayında başlayacak.

Eğer Bangkok'ta izleyemeyecek iseniz hemen her belli başlı turist şehrinde bu şovlar mevcut. Örneğin Phuket'te Bangla Boxing Stadium’da Muay Thai maçlarını Cuma, Pazar ve Salı geceleri saat 09:00'dan itibaren izleyebilirsiniz. Koh Samui'de Thai Boxing izlemek için ise mekan Chaweng soi 13 üzerindeki Phetch Buncha Stadium.

Koh Phangan Full Moon Party
Koh Phangan Adası üzerindeki 800 metrelik Haad Rin Nok Plajı dünyaca meşhur Dolunay Partisine (Full Moon Party) ev sahipliği yapmakta. Deli gibi içip, çılgınca dans etmek için ideal olan bu partiler her ay dolunaydan bir önceki ve bir sonraki gecelerde yapılıyor. Çoğunlukla batılıların rağbet ettiği bu partilerde içki su gibi akarken pekçok kişinin uyuşturucu kullandığını da göreceksiniz. Uyuşturucudan kesinlikle uzak durun zira partilerde birçok sivil polis var ve eğer uyuşturucu ile yakalanırsanız Tayland tatiliniz kim bilir ne zaman ve ne kadar para ödeyerek çıkacağınız berbat bir hapishanede noktalanır. 

Koh Phangan Full Moon Party
Koh Phangan Dolunay Partisi
Red Light Districts
Tayland seks turizmi özellikle Bangkok'ta ve Pattaya'da yaygın. Ama her şehirde bulunan bir aktivite. Bangkok'ta turistlere yönelik hizmet veren 3 adet bölge var: Soi Cowboy, Nana Entertainment Plaza ve Patpong. Bunların ayrıntıları için  Bangkok Gece Hayatı : Red Light Districts yazısına bakabilirsiniz. Pattaya gece hayatının bu yönü ise özellikle meşhur Walking Street Caddesi üzerinde döner. Phuket'te ise bu işin merkezi Patong'daki meşhur Bangla Road.

Bir de tabii ki gece sporları ile bezeli Thai masajı var ki bunun en meşhur ve mutlu sona meyillisi sanırım Tayland sabun masajı (soapy massage). Ayrıntısına girmeyelim.

Tayland'a nasıl gidilir? / Tayland uçak bileti
Tayland'a Türkiye'den birçok havayolu şirketi uçuyor. Görece ucuz ve iyi bir tanesini arıyorsanız, İstanbul ve Ankara kalkışlı ve Doha üzerinden Bangkok ve Phuket'e uçan Qatar Airways'e bakabilirsiniz. En son Tayland uçak bileti fiyatları için bakınız Qatar Havayolları - Türkiye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder