18 Ekim 2013 Cuma

Ukrayna Gece Hayatı

Ukrayna gece hayatı deyince akla ilk gelen Ukrayna'nın güzel başkenti Kiev'in sunduğu gece hayatı. Türk vatandaşlarının vizesiz girebildiği bu Doğu Avrupa ülkesi, 1991 yılında bağımsızlığını kazandığından beridir ardı ardına açılan gece klüpleri ve renkli gece hayatı ile birçok turisti cezbediyor.

Kiev her ne kadar böyle anılmak istemesede erkek turistlerce seks turizmi cenneti olarak bilinen bir yer. Ukrayna gece hayatı deyince de özellikle ülkemizdeki erkeklerin çoğunun aklına afedersiniz kiev orospu nasihatları  tarzında bir gece hayatı geliyor.

Kiev'in gece klüpleri ve gece hayatı Bağımsızlık Meydanı (Independence Square) ve Khreschatyk Caddesi civarında toplanmış. Fakat merkezden kısa bir taksi yolculuğu ile ulaşılabilecek birçok klüp de mevcut.

Genel olarak Kiev gece klüpleri güvenli yerler. Özellikle içkiyi fazla kaçırıp taşkınlık yaparsanız kendinizi Ukrayna'nın polisince bir güzel merkezde pataklatırsınız. Birçok gece klübü gecenin ilerleyen saatlerinde stipriz yapacak olan Ukraynalı dansçı kızlar çalıştırır. Bu klüplerin aile dostu olmadığını belirtelim.

Kiev'in belli başlı klüplerine gelince:

Latin Amerikan dans klübü Caribbean Club oldukça kalabalık ama eğlenceli ve yeni birileri ile tanışmak için idealbir yer. Buraya merkezden taksi ile ulaşmanız gerekecek.

Shooters sıkı bir dans mekanı. Bazen Türk DJlerden biri Türk Pop müziği çalıyor. Ucuz ve eğlenceli ama buna da taksi ile gitmeniz lazım.

Eğer kaliteli ve değişik bir mekan arıyorsanız:

B-hush rooftop bar Kiev'in panaromik manzarasını sunan şahane bir teras barı. Intercontinental Kiev Hotel'in 11. katındaki bu bar iyi kokteylleri, dj ve canlı müzik ile gece saat 10:00'dan itibaren açık.

Buddha-bar Kiev, Delux, Dante-Park ve eskilerde bir numara olan The Arena diğer adı sayılabilecek gece klüpleri.

Ukraynalılar arasında en popüler olan gece klüpleri Bibique bar ( house music), Boom boom room, Bora Bora club ( nehre yakın havuzlu bir mekan) ve Dali Club.

Kievde nerede kalınır?
Kiev'de kalmak istiyorsanız merkeze yakın ve uluslararası zincirlere ait Kiev otelleri ilk tercihiniz olsun. Eğer Kiev'de kalacak otel arıyorsanız Kiev otelleri sayfasına bakabilirsiniz. Bu sayfa otel fiyatlarını birçok siteden karşılaştırarak sizin en hesaplı oda fiyatını bulmanıza oldukça yardımcı olacaktır.

Ukrayna gecelerinde nelere dikkat etmeli?
Eğer kadınsanız ve yanlız seyahat ediyorsanız gece saat 9'dan sonra metro yerine taksiye binin. Gece bu saatten sonra metro ayyaş dolu oluyor. Yanınızda karınız, kızınız varsa bu tavsiye sizin için de geçerli.

Kiev'de turistlere yönelik dolandırıcılık, kapkaç ve soygun oldukça fazla. Kendinizi bu tür suçlardan korumanın en iyi yolu size yaklaşan kişileri umursamadan yolunuza devam etmek. Örneğin dünyaca ünlü cüzdan dolandırıcılığını ele alalım: yerde cüzdan buldum diye yanınıza gelecek şahısa yüz verir ve cüzdanı elinize alırsanız bir kişi fırlayıp bu benim cüzdanım içinde para eksik diye sizi tehdit ederek sizden para koparmaya çalışacaktır. Eğer bu tür bir dolandırıcılığa maruz kalırsanız elçiliği arayacağınızı söyleyin ya da en yakın polis karakoluna doğru yürüyün.

Kievde kapkaç mafyası oldukça örgütlü ve özellikle metroda yoğun faaliyetteler. Siz en iyisi büyük paranızı ve pasaportunuzu taşımak üzere boyna asılan ve elbise içinizde bulunan cepli cüzdanlardan alın.

1 yorum: