30 Ekim 2013 Çarşamba

LED Lambalı Model Uçak

Uzak Asya'nın küçük ülkesi Singapur'un sıcak ve nemli tropikal gecelerinde birden bire görünen uçan ışıklı cisimler ülkeye aşina olmayanlarca UFO sanılabilir. Paniğe gerek yok, bunlar UFO değiller. Üreticisinin radyo kontrollü uçurtma dediği model uçaklar. Bu uzaktan kumandalı model uçakların üzerinde yanıp sönen LED lambalar var ve gece uçuruluyorlar. Singapur'da tasarlanıp üretilen bu "uçurtma"lara dünyanın her yerinden talep var.

Singapur merkezli Go Fly Kite.com Pte Ltd tarafından üretilen LED ışıklı model uçaklar oldukça hafif. Oldukça kolay taşınıyorlar. Gece ve gündüz uçurabiliyorsunuz ama asıl şov gece. İşin ustalarınca çok yükseklere uçurulduklarına şahit oldum ve bu model uçakların manevra kabiliyetleri de oldukça yüksek.

Eskiden Singapur Riverside mevkiinde uçardı bu model uçurtmalar ama şimdi daha çok Marina Bay'de görülebilirler. Aşağıda bu model uçakların nasıl uçurulduğunu gösteren bir video var.



Go Fly Kite hobisini işe dönüştürebilen şanslı azınlıktan Michael Lim tarafından kurulmuş. Uzun süre radyo kontrollü model uçak ve model helikopter ile hobi olarak uğraşmış ve daha sonra uzaktan kumandalı model uçak ile uçurtmayı birleştiren bu kendine özgü modelleri tasarlamış. Gerçekten de aşağıda bir modelini görebileceğiniz bu model uçaklar uçaktan çok uçurtmaya benziyorlar. Zaten ürünün ismi Kite (uçurtma).

LED takılmış bu kumandalı uçurtmaların fiyatı 2.7 metrekarelik bir model için 79.9 Singapur Dolarından başlıyor ve 10 metrekarelik bir model için 579.9 Singapur Dolarına çıkıyor. Bu büyük model 4.5 kilogram ağırlığında ve üzerinde 702 adet LED lamba var.


Go FlyKite Scorpion Kaynak : GoFlyKite.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder