31 Ekim 2013 Perşembe

Phukette nerede kalınır?

Phuket Otelleri temalı yazılarımızda Phuket'te nerede kalınır sorusuna tek tek otel tavsiyeleri ile cevap verdik ama bu yazımızda daha çok Phuket'in kalmak için uygun yörelerine değineceğiz. Phuket büyük bir ada o nedenle yer seçimiz önemli. Nerede kalacağınızı iyi seçmezseniz gece hayatı için gelip de hiçbir yere rahat rahat gidemeyeceğiniz ücra bir köşeye ya da sessiz sakin ailecek yapılacak bir tatil ararken fuhuşun ve gürültünün tam ortasına düşebilirsiniz.

Phuket'in en popüler plajları Patong ve onun güneyindeki Karon. Bunların yanında sessiz, sakin ama merkezi Patong'a ulaşımı kolay yerde tatil yapmak isteyenler için Kamala (aileler için ideal) ya da daha kalburüstü Mai Khao'da oldukça popüler yerler. Eğer Phuket'e birkaç defa gelmiş iseniz ya da amacınız tamamen isolasyon değil ise adanın batı plajlarında tatil yapın.

Patong Beach
Phuket'in en gelişmiş ve işi ticarete vurmuş Patong'un plajı hala oldukça popüler ve güzel. Plaj upuzun bembeyaz kumlu bir yer ve genişliği nedeniyle kalabalığa rağmen kalabalık hissetmiyorsunuz. Patong Plajı yüzme ve deniz sporları için uygun bir mekan iken Patong'un gece hayatına ve gündüz sunduğu olanaklarına yakın kalmak isteyenler bu yöreyi sevecektir.

Patong aynı zamanda Phuket seks turizminin merkezi ama bu işin merkezi Bangla Road'dan uzak durursanız bu bazılarına mide kaldıran, bazılarına cennet olan olaydan da uzak durursunuz.

Karon Beach
Patong'dan sonraki en popüler plaj Patong'un hemen güneyindeki Karon. Patong'a sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan Karon harika bir plaj değil ama oldukça güzel ve gece hayatı Patong kadar insana batmıyor.

Kata Beach
Kata Yai ve Kata Noi Plajlarından oluşan bu yöre bizim favorimiz ve buraya ayrıyeten bir yazıda değinmiştik. Burada eğer fiziksel olarak müsait iseniz tepelerde bulunan otellerde kalın. Biraz yürümeniz lazım ama manzara şahane. Kata Plajı aileler için ideal.

Phuket Haritası ve doğu sahili plajları
Phuket Haritası ve doğu sahili plajları
Kamala Beach
Kamala Phuket'in en güzel plajı değil ama Phuket'in son yıllarda göze çok batan aşırı yapılaşmasından nasibini daha tam alamadığı için oldukça el değmemiş bir alan. Burada en güzel attraksiyon birkaç adet bulunan sahil kıyısında yerleşik restoranlar. Kamala'nın güneyindeki Plaj Yolu (Beach Road) köy havasında şirin bir yer. Patong'a kısa bir tuk-tuk yolculuğu uzakta olduğu için hem alemden uzak kalmak istemeyen hem de sessiz sakin bir plaj arayanlara ideal.

Surin Beach
Surin Plajı kendi başına güzel bir plaj ama asıl güzel olan Phuket'in en kalburüstü ve lüks resortlarına sahip, Surin'in kuzeyindeki Pansea Bay. Pansea Bay tropik ağaçlarla kaplı tepelerden Andaman Denizine bakan süperlüks villalarla dolu olduğundan adada milyonerler şeridi olarak biliniyor.

Bang Tao Beach
8 kilometre uzunluğundaki Bang Tao Plajı uzun plaj yürüyüşleri ve tenha plaj sefası için ideal bir yer. Burası ailelere hitap eden bir yer ve Phuket gece hayatı arıyorsanız size göre değil. Bang Tao her ne kadar ailelere hitap etse de burada sualtı akıntısı güçlü ve özellikle çocuklarla beraber plajdaki uyarı levha ve bayraklarına dikkat edin (plajın her yeri tehlikeli değil).

Mai Khao and Nai Yang Beach
Adanın en kuzey batısındaki bu plajlar havaalanına en yakın mekanlar aynı zamanda. Mai Khao Phuket'in en uzun plajı (17 kilometre) ve Milli Park alanı içinde olduğu için oldukça korunmuş vaziyette olmasını beklersiniz ama pek öyle değil (her ne kadar bu bölgedeki otellerce öyleymiş gibi pazarlansa da). Mai Khao Patong'a oldukça uzak ve eğer Phuket'e ilk defa geliyorsanız burayı size tavsiye etmeyeceğiz.

1 yorum: