12 Şubat 2012 Pazar

Phuket Adası Kata Plajı

Phuket Adası Tayland'ın en popüler ve en güzel turist merkezlerinden biri. Denizi, kumu, güneşi, eşsiz skuba dalış ya da şnorkel imkanı, renkliden mide bulandırıcı skalasına her türlü imkanı sunan gece hayatı ile hemen herkese bir şeyler sunuyor. Eğer bu adada ailecek tatil yapabileceğiniz, sessiz sakin ve huzurlu bir tatil geçirebileceğiniz bir köşe arıyor iseniz birkaç tavsiyem olacak.

Peki Phukette nerede kalınır? Ben Singapur'da yaşadığımdan Phuket'e ara sıra gidiyorum. Hemen her gittiğimde de Kata Plajı civarında kalıyorum. Burası Patong plajının gürültüsünden uzakta, adanın güney batı köşesinde. Aslında Phuket adasında iki adet Kata Plajı var. Birincisi 2 kilometre uzunluğunda beyaz kumlu Kata Yai Plajı, diğeri de bu plajın hemen güneyinde bulunan daha kısa olan Kata Noi. Kata'yı sevme nedenim hala o hafif tatil kasabası havasını koruyor olması (şimdilik), daha huzurlu olması, daha aileye yönelik olması, vs.

Orchidacea Resort'dan Phuket Kata Plajı  - Kaynak : Asia Singapore Blog

Peki Phuket'te Kata Plajında nerede kalınır? 2 tavsiyem olacak. Birinci tavsiyem Kata Yai Plajının güneyinde, upuzun plaja tepeden bakan  Orchidacea Resort. Otelden Kata plajına inmek on dakika sürüyor ama odalar için biraz tepe öıkmak gerektiği için eğer yokuş yukarı yürüme probleminiz varsa bu otel size uygun olmayabilir. Ama manzarası (yukarıdaki fotoğrafa bakınız) şahane! Ben aslında bu oteli ilk olarak tepede olduğu ve tusinami'den etkilenmeyeceği için seçmiştim (Phuket'e ilk kez 2006 senesinde, büyük tusinami felaketinin acıları taze iken gitmiştim). Otel aslında ortalama bir otel ama fiyatı gayet iyi. Otelin bir de orkide bahçesi var ki görmeye değer. Kata Yai plajının güneyi şnorkelin için çok iyi mercan kayalıkları sunuyor. Burada ayrıca çok güzel bir restoran var.


Bir Tavsiye : Phuket'e nasıl gidilir?
Phuket'e gitmek için pek çok kişi Bangkok'a uçup oradan da başka bir şirketle (ya da code sharing ile) Phuket'e uçuyor. Bu kadar zahmete aslında gerek yok. Qatar Airways İstanbul (Atatürk ve Sabiha Gökçen) ve Ankara'dan kalkıp Doha aktarmalı Phuket'e uçuyor. Havayollarının Uzak Asya'ya uçuşları da genelde görece ucuz ve uçuş kalitesi de oldukça yüksek. Qatar Airways İstanbul Atatürk Havaalanından olduğu gibi İstanbul Sabiha Gökçen'den ve Ankara'dan da kalktığı için İstanbul Anadolu Yakası ve yakın şehirlerden ve Ankara'dan ortadoğu ve Asya'ya uçmak için iyi bir alternatif. 
Bangkok'tan yolculuğun sonuna doğru küçük bir uçağa aktaracağınıza Doha'da aktarım yapıp direk Phuket'e uçmak daha az yorucu. En son Phuket uçak bileti fiyatları için Qatar Airways - Türkiye sayfasına bakabilirsiniz.


İkinci tavsiyem, Kata Beach Center Hotel. Hollandalı bir çift tarafından işletilen bu 3 yıldızlı otel Kata Plajının kuzeyinde, birçok otel ve restoranın yer aldığı merkezinde. Buranın avantajı Kata merkezde olması zaten. Hizmeti, ekstraları ve fiyatı da gayet iyi.

Phuket Kata Beach Center Oteli - Kaynak: Mycarrıonluggage bloğu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder