6 Şubat 2012 Pazartesi

Ve btjunkie de kapandi ...

Beleş filme, diziye aç internet kullanıcıları bugün internetin en büyük ve favori bittorrent sitelerinden biri olan btjunkie'ye girdiklerinde şu mesaj ile karşılaştılar:

"BTJunkie 2005 - 2012

Ve yolun sonuna geldik arkadaşlar. Bu kararı vermek hiç kolay olmadı ama sonunda sitemizi gönüllü olarak kapanmaya karar verdik. Yıllardır sizin iletişim haklarınız için mücadele ettik ama şimdi bunu geride bırakıp yola devam etme zamanı. Büyük bir deneyim oldu, hepiniz için en iyisi dileği ile."

BTjunkie Veda Sayfası
Peki btjunkie neden kapandı? Megaupload'un başına gelenlerden sonra birçok site kendi kendini kapatmaya başladı. Birçoğu telif hakkı olan materyal dağıtmaktan dolayı hapis yatmayı veya yüklü cezalar ödemeyi göze alamıyor. Piratebay bu siteleri bir miktar sarsmıştı, megaupload son noktayı koyuyor gibi. Bu insanlar saf ayağına yatmaya devam edemiyorlar. Sitelerinin insanların iletişimini sağlamakla alakası olmadığını, telif hakkı olan materyallerin paylaşımı amacıyla orada olduğunu saklamaları artık mümkün değil. Zaten TorrentFreak sitesine konuşan BTjunkie kurucusu, diğer dosya paylaşım sitelerine karşı başlayan yasal müdahalelerin kapanma kararlarında önemli bir etken olduğunu söylüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder