14 Ekim 2013 Pazartesi

Bangkok'ta nerede kalınır? - Kısım 2

Bundan bir süre önce Bangkok'ta nerede kalınır? adlı yazımızda Bangkok otel tavsiyesi yapmıştık. Bangkok her zevke ve bütçeye uygun birçok otel ve apart otel sunuyor. Ama otel seçimindeki en önemli kriter Bangkok'un meşhur trafiği nedeniyle ulaşım olmalı. Eğer Bangkok'a turist olarak gidiyor iseniz raylı toplu taşıma sistemlerine ya da nehirde tekne ile ulaşıma yakın kalmanız yararınıza. İş için Bangkok'a gelenler için ise kriter gidecekleri toplantı yerlerine yakın kalmak olmalı.

Biz bu yazımızda tek tek otel tavsiyesinden ziyade belli başlı otel konaklama bölgelerini yazacağız.

Sukhumvit Road
Bangkok'un meşhur Sukhumvit Caddesi (Sukhumvit Road) yol boyunca uzanan BTS Skytrain toplu taşıma sistemi sayesinde konaklama için en popüler yerlerden biri. Bu yol boyunca ve bu yola açılan sokaklarda dizilen oteller Tayland'ın hemen her turist ve iş merkezine toplu taşıma ile ulaşma imkanı sunuyor.

Sukhumvit Road'da kalmanın bir avantajı da Sky Train sisteminin Bangkok Airport Rail Link adlı raylı sisteme bağlantılı olması. Bu raylı sistem Bangkok Uluslararası Havaalanına toplu taşıma imkanı sunuyor ki korkunç trafik nedeniyle uçağınızı kaçırma riskiniz olmuyor. Tabii ki raylı sistemler taksiye göre de ucuz.

Sky Train BTS Saphan Taksin İstasyonundan Bangkok Nehri'ne de bağlantı sunuyor (Express River Boat). Grand Palace, Wat Pho ve Wat Arun gibi en önemli üç tarihi yere en popüler ulaşım örneğin Sky Train ile Saphan Taksin'e gidip ordan express boat ile Grand Palace'a ulaşmak.

Sukhumvit Road üzerindeki en popüler oteller ise Aloft Bangkok Sukhumvit 11 Hotel (linkte bizim beğenerek kaldığımız bu otelle ilgili yorumumuz var), S15 Sukhumvit HotelGrande Centre Point Hotel Terminal 21Holiday Inn Bangkok Sukhumvit 22 ve The Westin Grande Sukhumvit Hotel.

Bangkok Nehri Kıyısı
Bangkok'un bazı en lüks otelleri Bangkok'un Chao Phraya Nehri kıyılarında. Bu 5 Yıldızlı otellerin esprisi nehir ulaşımı, geceleri özellikle muhteşem manzara ve kendi tesislerinin lüksü. Bu oteller de Sky Train hattına tekne veya taksi ile bağlılar. Birçok otel kendi tekne servisine sahip o nedenle oldukça kalabalık olan express teknelere tıkışmanız gerekmiyor.

Bangkok Nehri Kıyısındaki popüler oteller Royal Orchid Sheraton Hotel & TowersNavalai River ResortIbis Bangkok RiversideMillennium Hilton Hotel - RiversideMandarin Oriental Hotel ve Centre Point Silom Hotel.

Khoasan Road
Bangkok'un tarihi merkezi Rattanakosin Adası üzerindeki bu kısa cadde dünyanın en meşhur backpacker gettosu. Khoasan Road hostel ve 3 yıldızlı otel yelpazesinde konaklama seçenekleri sunuyor. Bangkok'un bazı en ucuz otel ve hostelleri burada olduğu için bütçesi kısıtlı gezginlerce dopdulu bu mekanın kendisi de tabanvar, taksi ve tuk tuk ile tarihi merkezde her yere kolay ulaşım seçeneği sunuyor. Kohoasan Road ayrıca nehre Phra Arthit iskelesinden ulaşım sunuyor.

1 yorum: