25 Ekim 2013 Cuma

Femen Türkiye şubesi açıldı

Ukrayna çıkışlı feminist protesto grubu FEMEN Türkiye şubesini açtığını anons etti. Grup resmi FEMEN Türkiye Twitter Sitesinde açılışını şöyle duyurdu:

FEMEN Türkiye şubesini açtığını anons ediyoruz! Güntülü'ye katılın! Ülkenizdeki demokrasi için savaşın.

Anlaşıldığı kadarı ile Güntülü twitter mesajında paylaşılan ve Türk Bayrağı ile süslü gögüslerini gere gere protesto yumruğunu havaya kaldıran kadının ismi. Bildiğiniz gibi 2008 yılından beri faaliyette olan FEMEN en çok üstsüz protesto gösterileri ile meşhur. Güntülü'nün fotoğraflarının altına Türkiye'deki kullanıcılardan gelen tacizkar ve cinsiyetçi mesajlar da FEMEN'in Türkiye'de işinin ne kadar zor olduğunu gösterdi.

FEMEN aynı zamanda açılış haberini Viva Femen Turkey adlı yazıda ODTU ormanında yapılması planlanan 3000 ağaç kesimini protesto amaçlı bir yazı ile de duyurdu.

"Femen Turkey" (@FEMEN_Turkey) hesabı saat 15.30 gibi yarım saatliğine askıya alındı ama sonra tekrar aktif hale geldi.

FEMEN'in Türkiye'de şube açacağı Temmuz 2013 sonunda Hurriyet Gazetesinde haber olmuştu:

Femen eğitim merkezinde buluştuğumuz İnna Şevçenko, Gezi olaylarını desteklediğini ve Türkiye’den çok büyük ilgi gördüklerini, Türkiye’de Femen’i kurmak için 2 hafta önce bir Türk kızına Paris’te eğitim verdiklerini de heyecanla anlatıyor.
Kaynak : Türk Femen’ler geliyor

FEMEN Türkiye Güntülü Türk Bayrağı Gögüsler
Femen Türkiye şubesi üyesi Güntülü
FEMEN Türkiye'ye Türk kadınlarından destek de gecikmedi. FEMEN'in Türk kadınlarını birleşmeye, mücadele etmeye ve gögüslerinde poliitk bir mesajın olduğu üstsüz fotoğraflarını FEMEN'e göndermeye çağırdıkları Twitter mesajından sonra ilk yanıt Didem Dinç isimli Twitter kullanıcısından geldi. Üstsüz şekilde poz veren Dinç, vücuduna "Savaşa hayır" yazarak çektirdiği fotoğrafı Twitter'da paylaştı.

Didem Dinç FEMEN Türkiye
Didem Dinç, vücuduna "Savaşa hayır"
yazarak çektirdiği üstsüz fotoğrafı Twitter'da paylaştı.

1 yorum: