19 Ekim 2013 Cumartesi

Ko Phangan Güneydoğu Asyanın en ucuz adası

TripAdvisor web sitesinin yayınladığı TripIndex Island Sun 2013 indeksine göre Güneydoğu Asya'nın en ucuz adası Tayland'ın Full Moon Partisi ile ünlü Ko Phangan Adası. Ko Pha Ngan  Ko Samui ve Ko Tao arasında ve backpacker tayfasının yoğun olarak ilgi gösterdiği bir ada.

Bölgenin ikinci en ucuz adası yine Tayland'dan: Ko Tao. Ko Tao daha çok dalış için Tayland'da olanlara hitap eden Ko Samui'nin "kalabalığına" göre iyi bir alternatif sunan bir tropik ada.

Yine aynı indekse göre ise Güneydoğu Asya'nın en pahalı adası Singapur'un Sentosa Adası. İkinci en pahalı ada ise Malezya'nın Langkawi Adası.

Ada indeksi 2 kişinin beraber seyahat edip bir geceliğine 4 yıldızlı bir otelde konakladığını varsaymış. Bira ve hindistancevisi suyu eşliğinde 2 öğün yemek, 2 kişi için 1 saat masaj, bisiklet kiralama ve şnorkel takımı kiralama da masraflara eklenmiş.

Buna göre Sentosa Adasında 1 gece konaklayacak çiftimizin 868 Dolar bayılması gerekiyormuş! Burada sekiz saatliğine 2 bisiklet kiralamak 118 Doları buluyor. Aynı süre için Vietnam'ın gizli cenneti Phu Quoc Adasında 2 bisikletin kirası ise 4 Dolar.

Aynı hesaplama mantığı ile Ko Phangan'ın maliyeti 235 Dolar. En pahalı 2. ada olan Langkawi'de ise sadece otelin gecesi 279 Dolar.

Millet boşuna Tayland'a tatile gitmiyor. Doğa güzel, deniz daha güzel ve tatil görece ucuz. İşte Asya'nın Güneydoğu Asya'nın en pahalı adaları:
1 - Sentosa (Singapur)
2 - Langkawi (Malezya)
3 - Palawan (Filipinler)
4 - Tioman (Malezya)
5 - Redang (Malezya)
6 - Penang (Malezya)
7 - Phuket (Tayland)
8 - Phi Phi Don (Tayland)
9 - Phu Quoc (Vietnam)
10 - Bintan (Endonezya)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder