9 Ekim 2013 Çarşamba

Treechada Petcharat - Internetteki en ünlü travesti

Tayland'lı Saknarin Marnyaporn ya da daha bilinen ismi ile Treechada Petcharat (ya da Poyd) muhtemelen dünyanın en meşhur travestilerinden biri. 17 yaşında seks değiştirme ameliyatı geçiren ve 19 yaşında Pattaya'da düzenlenen ve travestiler arası güzellik yarışması olan Miss Tiffany ve Miss International Queen yarışmalarında birinci gelen Treechada Petcharat internetin en ünlü transeksüeli olarak anılmış zira Instagram hesabının tam 380,000 takipçisi var. Paylaştığı hemen her fotoğraf ve yazı yüzlerce yorum ve like alıyormuş.

Tayland'da kathoey ya da katoey olarak bilinen transeksüeller, diğer toplumlara göre daha görünür ve daha toplum içinde kabul edilir durumdalar. Tabii ki bu tamamen kabul edilir durumda oldukları ve ayrım görmedikleri anlamına gelmiyor. Mesela iş dünyasında ayrımcılık had safhada. Muhtemelen Tayland'ın ve dünyanın en bilinen transeksüeli hayatı 2003 yapımı Beautiful Boxer adlı filme ilham kaynağı olan Muay Thai boksörü Nong Thoom.

Treechada Petcharat
Birkaç yıl önce de Tayland'ın Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılan ladyboy Bell Nuntita YouTube sansasyonu olmuştu. Şuradaki YouTube videosundan izleyebileceğiniz gibi önce kadın sesiyle şarkısına başlayan Nuntita'yı hiçbir şeyden şüphelenmeyen dinleyen seyirci ve juri sonradan birden erkek sesine dönen yarışmacıyı hayretle izliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder