18 Ekim 2013 Cuma

Kiev'de nerede kalınır?

Ukrayna’nın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Kiev, 5. Yüzyıla dayanan tarihi ile Doğu Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri. 9. yüzyılda, Kiev gelişmekte olan Doğu Slav devletinin fiilen başkenti olmuş. 10. yüzyıldan 13. Yüzyılın başlarına kadar şehir, Kiev Rus (Kiev Ruthenian ya da Rus-Ukrayna) olarak bugün bilinen ilk Ukrayna devletinin başkenti olarak altın çağını ulaşmış. Bu devlet modern Ukrayna, Belarus ve Rusya için dini ve kültürel temelleri oluşturmuş.

Neredeyse tüm tabelalar Kiril alfabesiyle yazıldığı için Kiev, Batılı turistlere oldukça yabancı gelebilir. Hala şehirde İngilizce bilen insan sayısı oldukça az ve İngilizce bilen birileriyle karşılaşma ihtimaliniz oldukça düşük – fakat imkânsız değil. Rus veya Ukraynalı olmayanlar için şehirde kolayca gezinerek çevreyi keşfetmek oldukça ilginç gelecektir. İngilizce konuşmak asla dezavantaj olmayacak. Tezgâhtarlar genellikle İngilizce konuşabilen müşterilerin diğerleri için çevirmenlik yapmalarını isterler.

Biz bu yazımızda Kiev'de nerede kalınır sorusuna cevap arayacağız. Önce Kiev'in konaklama açısından en popüler ve pratik semtlerini tanıtacağız daha sonra da Kiev otel tavsiyesi vereceğiz.

Kiev görece son zamanlarda kaliteli konaklama imkanı sunmaya başladı. Dünyaca ünlü otel zincirleri Kiev'de oteller açarken aynı zamanda Sovyet döneminden kalma büyük Kiev otelleri de kendilerini yenilemeye başladılar. Bizim ilk ve en önemli Kiev tavsiyemiz şu : Eğer Kiev'i iyice bilmiyorsanız hele hele Kiev'de ilk defa bulunuyorsanız Kiev merkezde, uluslararası oteller zincirlerinden birine ait bir otelde kalın.


Kiev Haritası ve Kiev'in semtleri

Pecherskiy

Pecherskyi (Ukraynaca: Печерський район), Kiev’in en merkezi semti. Birçok tarihsel alanlar da dâhil olmak üzere, kendi adını taşıyan tarihsel mahalleleri barındırmakta. Pechersk (Ukraynaca: Печерськ, Pechers'k) mahallesi Dinyeper Nehri'nin sağ kıyısında bitişik tepeler üzerinde yer almakta. Bu iki coğrafi varlık sık sık karıştırılır.

Pecherskyi sadece Kiev'in değil, Ukrayna'nın da merkezi. Eğer Kiev'de merkezi bir otel arıyorsanız ilk bakacağınız adres burası. Bu bölgedeki otellerle ilgili ayrıntılar için ise Kiev Pecherskyi Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Khreshchatyk Caddesi

1.2 km’lik Khreshchatyk, Kiev’in ana caddesi. Burası Avrupa Meydanından (kuzeydoğusu) Maidan’a ve Besarabsky Pazarının bulunduğu Bessarabska Meydanına (güneybatı) kadar uzanmakta. Cadde boyunca şehrin meclisi ve devlet binaları, Kiev Belediye İdaresi, Merkez Posta Ofisi, Tarım Politikası Bakanlığı, Televizyon Devlet Komitesi ve Radyo Yayıncılığı, Merkez Geliştirme Binası (TsUM), Bessarabka Pazarı, Ukrayna Evleri ve dahası size beklemekte.

Tüm cadde İkinci Dünya Savaşı sırasında tamamen geri çekilen Kızıl Ordu askerleri tarafından tahrip edilmiş ve savaş sonrası Stalinist mimarinin neo-klasik tarzında yeniden inşa edilmiş. Tanınmış fakat savaş sırasında varlığını sürdürememiş binalar arasında Kiev Şehir Duması, Kiev Menkul Kıymetler Borsası, Hotel National, Ginzburg Evi var. Caddenin önemli kısmı Ukrayna'nın bağımsızlık ve modern döneminde yenilenmiş. Bugün bu cadde hala idari ve ticari şehir örgütlerini bulundurmanın yanı sıra popüler bir turistik cazibeye de sahip.

Bu cadde ve çevresindeki Kiev otelleri ve otel fiyatları gibi ayrıntılar için Kiev Khreshchatyk Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Shevchenkovskiy

Kiev'in merkezi Shevchenkovskiy şehri tarihsel açıdan oldukça önemli çünkü burası Elçi Saint Andrew ’in haç inşa ettiği ve aynı zamanda Kiev’İn Altın Kapısı olarak bilinen, Ortaçağ kenti Kiev’e giriş olarak kabul edilen yer olmasının yansıra şehrin önemli üç Kilisesine ev sahipliği yapmakta: Ayasofya, Aziz Michael ve Saint Andrew. İlçenin aynı zamanda yerel opera binası ve çeşitli üniversiteleri var. Ayrıca Volodymyr Caddesi üzerinde Ukrayna Ulusal Bilimler Akademisine ev sahipliği yapıyor. Kiev Hayvanat Bahçesi adındaki yerel hayvanat bahçesi de burada. İlçenin diğer daha az önemli görülecek kısımlarında ise kiliseler ve katedraller gibi tarihi eserler bulunmakta: Sophia Katedrali, Volodymyr Katedrali ve diğerleri. Ayrıca Turuncu Devrimin gerçekleştiği yer Maydan Nezalezhnosti nu bölgededir ve Khreshchatyk’e bitişik.

Bu bölgedeki otellerle ilgili ayrıntılar için ise Kiev Shevchenkovskiy Otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Şimdi de birkaç Kiev otel tavsiyesi verelim.

Hyatt Regency Kiev
5, A. Tarasova Street, Kiev, Ukrayna
Kiev merkezde Saint Sophia Meydanına bakan 5-Yıldızlı Hyatt Regency Kiev, Kiev'in ve Ukrayna'nın en güzel otellerinden biri. 2007 yılından beri hizmette olan bu otel harika bir manzara, 25 metrelik kapalı yüzme havuzu, SPA, fitness center ve lüks bir konaklama imkanı sunuyor.

InterContinental Kiev
Velyka Zhytomyrska Street 2A, Kiev 01001, Ukrayna
Ukrayna'daki ilk InterContinental otel olan InterContinental Kiev 272 oda ile , Ukraynalı mimar Sergey Babushkin tarafından tasarlanmış 11 katlı bir binada hizmet veriyor. Otelin özellikle 7. katı ve üzerindeki odalarından muhteşem bir Kiev manzarası var. Otelin çatısındaki B-hush rooftop bar Kiev'in panaromik manzarasını sunan şahane bir teras barı. Bu bar iyi kokteylleri, dj ve canlı müzik ile gece saat 10:00'dan itibaren açık.

InterContinental Kiev Oteli
InterContinental Kiev Oteli
ibis Kiev Shevchenko Boulevard
Taras Shevchenko Boulevard, 25
Kiev'de çok fazla iyi diyebileceğiniz 3-4 yıldızlı otel yok. Accor'un Ibis Kiev oteli bu klasmanda iyi bir otel sunmayı amaçlıyor.Otelin yerleşkesi iyi, Kiev merkeze tabanvayla 15 - 30 dakika uzaklıkta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder