6 Ekim 2013 Pazar

Abantta nerede kalınır?

İstanbul, İzmit, Bursa, Bolu ve Ankara gibi büyük şehirlerden haftasonu kaçamağı yapmak için ideal bir konumda bulunan doğa harikası Bolu Abant Gölü, kara yolu ile ulaşımın kolaylığı sayesinde oldukça popüler bir tatil mekanı. Her mevsim ama özellikle son bahar ve kış mevsimlerinde mükkemmel bir manzara sunan Abant Gölü, İstanbul-Ankara O-4 E80 ya da Bolu Dağı D100'e 21 kilometrelik bir karayolu ile bağlı. Bu yol üzerinde ve göl çevresinde çeşitli otellerden kalmak mümkün.

Abant Gölü her mevsim ayrı güzel. Öyle ki eğer Abant'a sadece yazın gitti iseniz mutlaka kışın da gidin. Her ne kadar Abant'a insanlar yazın gitse de ilkbahar ve sonbahar aylarında Abant oldukça farklı. Ama bizce Abant'a gitmek için en güzel mevsim kış. Abant Gölü yüzeyinin buz tuttuğu ve her tarafın karlarla kaplı olduğu bu mevsimde Abant'a gittiğinizde, sıcacık odanızdan manzara izlemek ya da sıcak su havuzunda banyo yapmak ayrı bir keyif. Yolların buz tuttuğu zamanda kızakla tur atmak da ayrı bir keyif.

Abantta nerede kalınır denilince akla Abant Gölü kıyısındaki oteller geliyor. Burada iki bilinen otel var: Büyük Abant ve Taksim International Abant Palace. Büyük Abant Otelinin manzarası mükemmel özellikle kışın göl buzlar altında iken hele de kar yağıyor ise. Bu iki otel de oldukça büyük ve pahalılar ama Taksim International en pahalısı. Haftasonu double oda fiyatı 600 Euroya vurabiliyor (hafta içi 350 Euro). Hem Abant Palace hem de Büyük Abant kapalı havuz olanağı sunuyor ki buz tutmuş göl manzarasından sıcacık havuza atlamak ayrı bir zevk.

Eğer Büyük Abant Otelinde kalacaksanız delux ya da göl manzaralı odalardan kiraalyın ve bu oda 3. kat ya da daha üstünde olsun (daha aşağıdakilerin manzarasına ağaçlar karışıyor). Tabii ki göl manzaralı odalar çok daha pahalı. Bu otelin ayrıca restoranı meşhur.

Abant Gölü kıyısındaki bir başka otel de Taksim International Abant Köşk. Abant Gölünün hemen kıyısındaki Abant Köşk Oteli bol oksijen ve deşarj dolu bir tatil vaadediyor. Sadece 12 adet odaya sahip bu butik oluşum oda-kahvaltı konseptinde hizmet vermekç Kış bahçesi, şömineli lobisi, okuma odalar ve spa merkezi ile güzel bir haftasonu kaçamağı.


Abant Gölünün tadını çıkarmak için göl kenarında bir otelde kalmak zorunda değilsiniz tabii ki. Göle giden 20 kilometrelik yol üzerinde oldukça uygun fiyatlı otel ve pansiyonlar mevcut.

Abantta nerede kalınır
Abant Gölü her mevsim güzel de asıl gidilip görülesi mevsimi kış. Abantta nerede kalınır denilince
akla ilk gelen göl kenarındaki muhteşem manzaralı oteller.
Abant, diğer bir popüler Bolu şehrine, Mudurnu'ya sadece 20 km uzaklıkta. Mudurnu'da konaklayarak da Abant'tı görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder