8 Temmuz 2015 Çarşamba

Alaçatı'da nerede kalınır?

Çeşme'nin hemen doğusunda Alaçatı kendine özgü mimarileri ile dikkat çeken taştan evleri, dar sokakları, güzel butik otelleri ve restoranları ile Türkiye'nin en otantik kentlerinden biri. Alaçatı aynı zamanda rüzgarı, rüzgar türbinleri, marinası, üzüm bağları, denizi ve de sabahlara kadar canlı olan renkli gece hayatı ile de öne çıkıyor. 1920lerdeki nüfus mübadelesinden 1990lı yıllara kadar neredeyse tamamen unutulan bu şirin tatil mekanı özellikle son on - on beş yılda kendilerine daha sessiz sakin ve şirin bir tatil mekanı arayan yerli turist tarafından yeniden keşfedilerek  turizm haritasının baş köşelerine yerleşti.

Alaçatı, Ege'nin komşu tatil merkezleri gibi yoğun sezonunu Temmuz ve Ağustos aylarında yaşıyor. Ama bahardan sonbahara kadarki sezonda da Alaçatı'nın tadını çıkarmak mümkün. Hatta son yıllarda artan trend sayesinde Ocak ayında bile burada artan sayıda yerli turist görmek mümkün. Bölgenin meşhur rüzgarı sayesinde buranın denizi sadece yüzmek, güneşlenmek ve su altı sporları için değil aynı zamanda rüzgar sörfü için de oldukça populer. Alaçatı'nın güzel plajı ve Çeşme civarının kendine özgü masmavi denizi burayı tatil için oldukça cazip hale getiriyor. Alaçatı aynı zamanda popüler turizm kenti Çeşme'ye ve Ilıcaya yakınlığı sayesinde de konaklamak için oldukça uygun bir yer.

Alaçatı plajlarının çoğu halka açık. Bunun yanında bu küçük yerden beklenmeyecek kadar da özel "beach" var. Bu beachlerin  şezlong, havlu, şemsiye ve yiyecek-içecek hizmeti bulunuyor ama buralardan faydalanmak için giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. Supperclub Alaçatı Beach, Masquerade Alaçatı Beach Club, Alaçatı 11 Beach Club ve Bobou Beach Çeşme gündüz plaj gece de beach club hizmeti veren ve öne çıkan işletmeler.

Alaçatı'da nerede kalınır sorusuna gelelim. Alaçatı'da oldukça fazla ve çeşitli konaklama imkanı mevcut. Özellikle Alaçatı butik otel konusunda oldukça güzel alternatifler sunuyor. Şehirde 100den fazla butik otel var ve bunların en popülerleri taş evlerden otele çevrilmiş olanlar.

Bunun yanında kentte oldukça fazla sayıda şirin pansiyon da bulmanız mümkün. Alaçatı pansiyonlarının yine en popülerleri eski Rum evlerinden pansiyona çevrilmiş olanları. Az sayıdaki odaları ve genelde aile ortamına yakın servis sunan işletmeleri ile bu pansiyonlar her ne kadar tesis sunmasalarda oldukça doyurucu bir tatil keyfi sunuyorlar.

Alaçatı, dar sokakları ve taş evleri ile Türkiye'nin en otantik tatil merkezlerinden biri.
Alaçatı'nın oldukça kısa olan sezonu boyunca burada otel bulmak zor ve oteller pahalı. Bu nedenle Alaçatı otel rezervasyonunuzu oldukça önceden yapın ve otel fiyatları karşılaştırma sitelerinden birinde fiyatları iyi araştırın.

Alaçatı, güçlü rüzgarı ve karaya yakın dalga yapmayan denizi ile Türkiye'nin en iyi rüzgar sörfü bölgesi.
Alaçatı'daki oteller, karşılaştırmalı otel fiyatları ve otel konuk değerlendirmeleri gibi ayrıntılar için Alaçatı otelleri sayfamıza bir göz atabilirsiniz.

Şimdi birkaç Alaçatı otel tavsiyesi verelim.

Alura Butik Otel

Alaçatı'nın merkezindeki konumu, güzel ve geniş havuzu, çalışanlarının olağanüstü servisi ve odalarının güzelliği ile 8 odalı Alura Butik Otel Alaçatı'nın en güzel otellerinden biri. Tipik Akdeniz tasarımı ile döşenmiş odalar oldukça zevkli ve konforlu. Otel merkezi konumu sayesinde oldukça fazla sayıda restoran, bar ve gece hayatına kolayca ulaşmanızı sağlıyor.

Alura Butik Otel
Kurabiye Otel

Samimi ortamı, muhteşem iç ve dış mimarisi, kahvaltısı, konumu ve en ince ayrıntısına kadar kalitesi ile Kurabiye Otel listemizdeki bir başka olağanüstü Alaçatı butik oteli. 12 odalı bu şirin işletmenin odalarının tasarımına, konumuna ve atmosferine bayılacaksınız.

Sedirli Ev

Geleneksel Alaçatı taş evlerinden birinde sadece 6 odası ve olağanüstü konukseverliği ile Sedirli Ev'de kısa sürede müşteri olduğunuzu unutup kendinizi misafirliğe gelmiş hissedeceksiniz. Otelin harika bahçesi, kahvaltısı, havuzu, kek servisi ama herşeyden önce işletmesinin sıcak ilgisi ile öne çıkan, Alaçatı'nın bir diğer olağanüstü butik oteli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder